Voitaikina

Voitaikina
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Voitaikina

Sekoitettu voitaikina sopii niin suolaisiin kuin makeisiin leivonnaisiin. Valmista voitaikina hyvissä ajoin ennen leipomista, sillä taikinan pitää saada levätä.

Valmistusaika

Työaika
15 min
tekeytyminen
30 min
Yhteensä
45 min

Vaikeustaso

Aloitteleva leipoja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

33 arvostelua

Ainekset1 annos

1 annos
100 g
2 ½ dl
vehnäjauhoja
2 rkl
vettä

Ohje

  1. Nypi hieman pehmennyt voi ja jauhot.
  2. Lisää lopuksi vesi. Sekoita taikina tasaiseksi.
  3. Kääri taikina kelmuun ja anna levätä jääkaapissa n. 30 min.
Vinkki

Vinkki

Kauli taikina halkaisijaltaan 26 - 28 cm:n piirasvuokaan. Lisää valitsemasi täyte. Jos täyte on hyvin kosteaa, esipaista voitaikinaa 200 asteessa 8min.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
449 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
41 g
Rasva
28 g
Tyydyttynyt rasva
16 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,5 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›