Voitaikina

Voitaikina

Sekoitettu voitaikina sopii niin suolaisiin kuin makeisiin leivonnaisiin. Valmista voitaikina hyvissä ajoin ennen leipomista, sillä taikinan pitää saada levätä.

45 min
helppo
449 kcal / 100g
7
5

Ainekset1 annos

1 annos
100 g
2 ½ dl
vehnäjauhoja
2 rkl
vettä

Ohje

  1. Nypi hieman pehmennyt voi ja jauhot.
  2. Lisää lopuksi vesi. Sekoita taikina tasaiseksi.
  3. Kääri taikina kelmuun ja anna levätä jääkaapissa n. 30 min.

Vinkki

Kauli taikina halkaisijaltaan 26 - 28 cm:n piirasvuokaan. Lisää valitsemasi täyte. Jos täyte on hyvin kosteaa, esipaista voitaikinaa 200 asteessa 8min.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
449 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
41 g
Rasva
28 g
Suola
0,5 g
Ravintokuitu
2 g
Kalsium
11 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)