Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Voitaikina

Sekoitettu voitaikina sopii niin suolaisiin kuin makeisiin leivonnaisiin. Valmista voitaikina hyvissä ajoin ennen leipomista, sillä taikinan pitää saada levätä.

Voitaikina
Voitaikina

Ainesosat

annos

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 100 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 2½ dl vehnäjauhoja
  • 2 rkl vettä

Ohje

  1. Nypi hieman pehmennyt voi ja jauhot.
  2. Lisää lopuksi vesi. Sekoita taikina tasaiseksi.
  3. Kääri taikina kelmuun ja anna levätä jääkaapissa n. 30 min.

Vinkki

Kauli taikina halkaisijaltaan 26 - 28 cm:n piirasvuokaan. Lisää valitsemasi täyte. Jos täyte on hyvin kosteaa, esipaista voitaikinaa 200 asteessa 8min.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 449 kcal
Proteiini 6,7 g
Hiilihydraatti 41,5 g
Rasva 28,3 g
Tyydyttynyt rasva 16,2 g
Ravintokuitu 2 g
Suola 0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search