Voitaikina

Voitaikina

45 min
helppo
449 kcal / 100g
6
5

Sekoitettu voitaikina sopii niin suolaisiin kuin makeisiin leivonnaisiin. Valmista voitaikina hyvissä ajoin ennen leipomista, sillä taikinan pitää saada levätä.

Ainekset

1 annos
100 g
2 ½ dl
vehnäjauhoja
2 rkl
vettä

Ohje

  1. Nypi hieman pehmennyt voi ja jauhot.
  2. Lisää lopuksi vesi. Sekoita taikina tasaiseksi.
  3. Kääri taikina kelmuun ja anna levätä jääkaapissa n. 30 min.

Vinkki

Kauli taikina halkaisijaltaan 26 - 28 cm:n piirasvuokaan. Lisää valitsemasi täyte. Jos täyte on hyvin kosteaa, esipaista voitaikinaa 200 asteessa 8min.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
449 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
41 g
Rasva
28 g
Suola
0,5 g
Ravintokuitu
2 g
Kalsium
11 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (5)

Nimetön31.10.2015 kello 17:58
Äitini teki tähtitortut aina sekoitetusta voitaikinasta, samoin kuten omena-kaneli puolikuita. Totta, niistä ei tule lainkaan lehteviä, mutta maultaan erinomaisia ja helppo säilyttää sen jälkeen, kun ovat jäähtyneet. Tortuista tulee sirompia kuin lehtitaikinasta, niihin voi luoda monenlaisia koristeluja, jotka piirtyvät kauniisti paistettuinakin ja ne eivät hajoa syödessä kuten lehtitaikinasta tehdyt tortut.
ValioAnna Koekeittiöltä6.8.2015 kello 15:42
Hei, tämä taikina ei ole paras joulutorttujen tekoon, sillä siinä ei ole lehtevyyttä lainkaan ja lopputuloksesta tulisi enemmänkin tiivis ja rapea. Joulutortut voi tehdä esim. rahkavoitaikinasta, johon kaulitaan lehtevyyttä kerrostamalla taikinaa kolmeen kerrokseen kolme kertaa.
Nimetön13.7.2015 kello 15:31
voiko tästä taikinasta tehdä joulutorttuja?