Siirry sisältöön
Rieskasmörret

Leivonta

Parhaat pikkusuolaiset

Uunituoreet pasteijat, suolaiset muffinit ja suupalat sopivat suolaiseen nälkään. Täältä löydät maistuvimmat reseptit ja ohjeet onnistumiseen.

Juhlatarjottavat ja cocktailpalat

Monet suolaiset suupalat valmistuvat näppärästi valmiista lehtitaikinasta. Kokeile pikkupurtavien pohjaksi myös leipää, perunaa, karjalanpiirakoita, pannukakkua, ruisnappeja tai salaattiveneitä. Suolaiset keksit sopivat myös cocktailpalaksi. Ruskistettu munavoi tekee pakastealtaankin karjalanpiirakoista makuelämyksen.

Tip icon

Aika tekee voitaikinalle taikaa

Huomioi, että itse tehty voitaikina pitää valmistaa hyvissä ajoin ennen leipomista, sillä taikinan pitää saada levätä ja kovettua jääkaapissa vähintään tunti ennen leivontaa.

Vinkki: saat voitaikinaan lehtevyyttä tekemällä kaulitun voitaikinan.

  1. Kauli jääkaappikylmä sekoitettu rahkavoitaikina jauhotetulla pöydällä n. 20 x 30 cm:n kokoiseksi suorakaiteeksi.
  2. Taita taikina pitkältä sivulta kolmeen osaan siten, että kumpikin reuna taitetaan keskelle. Poista ylimääräinen jauho taikinakerrosten väleistä esim. pullasudilla.
  3. Käännä taikina vaakasuoraan ja kauli jälleen n. 20 x 30 cm:n kokoiseksi levyksi. Toista sama vielä kaksi kertaa, jolloin taikina tulee kaulituksi 3 x 3.

Search