Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Suolaiset keksituulihatut

Täydelliset tuulihatut juhliin, illanistujaisiin tai muihin tärkeisiin hetkiin. Rapean juustokeksin alta paljastuu täyteläinen juustomousse johon jalapeno tuo juuri sopivasti potkua.

Suolaiset keksituulihatut

Ainesosat

Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 50 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 1 dl vettä
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 2 kananmunaa

Juustokeksi

  • 1 pkt (2 dl)
    Valio Hienoin Keisarinna® juustoa
    Valio Hienoin Keisarinna® on juusto todellisille herkkusuille. Pitkä 14 kuukauden kypsytysaika tuo syvyyttä ja moniuloitteisuutta…
    Valio Hienoin Keisarinna® e180 g
  • 50 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • ¼ tl suolaa

Jalapeno-juustovaahto


Ohje

  1. Aloita keksistä. Raasta juusto hienoksi raasteeksi. Mittaa 2 dl juustoraastetta kulhoon ja säästä loppu juustoraaste vaahtoa varten. Sulata voi. Sekoita juustoraasteen joukkoon voi, jauhot ja suola. Kauli taikina kahden leivinpaperin välissä noin 5 mm paksuiseksi levyksi. Siirrä levy jääkaappiin jähmettymään.
  2. Valmista tuulihattumassa. Laita kattilaan voi ja vesi. Kiehauta seos. Siirrä kattila levyltä ja lisää jauhot kerralla joukkoon, sekoita massa nuolijalla käännellen tasaiseksi. Käännä levy pienelle ja kypsennä massaa hetki koko ajan sekoittaen, jotta jauhot hieman kypsyvät ja massa irtoaa kattilan reunoista kiinteänä pallona. Jäähdytä massa.
  3. Lisää kananmunat jäähtyneeseen tuulihattumassaan yksitellen sähkövatkaimella sekoittaen. Sekoita, kunnes massa on tasaista ja kiiltävää. Massan tulee olla helposti pursotettavaa ja muotonsa pitävää ei valuvaa.
  4. Pursota massasta leivinpaperille n. ø 4 cm kekoja. Leikkaa keksimassasta hieman suurempia pyöreitä keksejä. Aseta keksi tuulihatun pinnalle. Paista tuulihatut uunin keskiosassa tasalämmöllä 200 asteessa 20 min. Älä avaa uunin luukkua kesken paistamisen.
  5. Valmista juustovaahto. Lämmitä 1 dl kermaa kattilassa höyryävän kuumaksi. Lisää loppu juustoraaste ja sekoita miedolla lämmöllä, kunnes juusto on sulanut ja seos tasaista. Siirrä juustoseos kulhoon ja sekoita tasaiseksi sauvasekoittimella. Siirrä jääkaappiin ja jäähdytä kylmäksi (noin 2 h).
  6. Lisää loppu kerma juustoseoksen joukkoon. Vatkaa sähkövatkaimella vaahdoksi. Pese jalapeno, poista siemenet ja hienonna. Sekoita jalapeno vaahdon joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla.
  7. Täytä tuulihatut juuri ennen tarjoilua. Tee veitsen kärjellä reikä jäähtyneiden tuulihattujen pohjaan. Pursota täytettä tuulihattujen sisään. Voit myös halkaista tuulihatut ja lusikoida täytteen tuulihattuihin.

Katso lisää reseptejä


Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 252 kcal
Proteiini 8,8 g
Hiilihydraatti 6,2 g
Rasva 21,3 g
Tyydyttynyt rasva 12,3 g
Ravintokuitu 0,2 g
Suola 0,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • Valio Hienoin Keisarinna® juustoa
  • suolaa ja pippuria myllystä
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.