Voileipäkakun kokoaminen
Mitä asioita voileipäkakun kokoamisessa tulee muistaa? Miten kerroksista saa tasaiset ja kuinka kuorrutus kannattaa levittää? Katso vinkit kokoamiseen videolta!
Kalavoileipäkakku, lihavoileipäkakku vai kasvisvoileipäkakku? Mehevät ja helposti omaan makuun muunneltavat voileipäkakut ovat juhlien suosikkisuolaisia. Katso herkulliset voileipäkakkureseptit ja ohjeet onnistumiseen!
Voileipäkakku on paitsi näyttävä, herkullinen ja ruokaisa, myös mainettaan helppotekoisempi. Lisäksi voileipäkakut helpottavat silloin, kun itse juhlapäivänä haluaa keskittyä juhlimiseen. Voileipäkakut nimittäin voi, ja kannattaakin, tehdä jo edellisenä päivänä.
Voileipäkakkuja riittää joka makuun: on perinteistä lohi-, broileri- ja kinkkuvoileipäkakkua, kasvisvoileipäkakkua, pyöreää voileipäkakkua, meksikolaista voileipäkakkua sekä erityisesti pienempii juhliin sopivia voileipäkakkuleivoksia.
Eikä vaihtoehdot lopu kokeilunhaluiseltakaan kotikokilta. Vai mitä sanot nakukakkutyyliin kootusta ja näyttävästä lohi-salaattikakusta, 20 minuutissa valmiista mökkikakusta tai matjessillikakusta, joka on keikautettu pohja ylöspäin?
Onnistunut voileipäkakku syntyy neljästä osasta: hyvästä pohjasta, kakun makuun sopivasta kostutuksesta, herkullisesta täytteestä sekä näyttävistä koristeista. Tässä näppärät niksit, joilla onnistut!
Mitä asioita voileipäkakun kokoamisessa tulee muistaa? Miten kerroksista saa tasaiset ja kuinka kuorrutus kannattaa levittää? Katso vinkit kokoamiseen videolta!
Herkullinen voileipäkakku ansaitsee makunsa mukaiset koristeet. Mutta, miten kinkkuvoileipäkakun voisi koristella? Entäpä lohivoileipäkakku. Onko muita vaihtoehtoja kuin lohirullat? Kurkkaa tästä raikkaat ideat ja näppärät vinkit!
Katso lisääIlona Köckritz-Perkiö
Valio Koekeittiö
Ruokaohjeet, tuotetestit ja ruokajutut ovat Ilonan sarkaa Valio Koekeittiössä. Koululaisperheen vauhdikas arki siivittää usein helpottavia ideoita ja uskaliaita kokeiluja resepteihin.
Hempeän vihreä, hyydytetty wasabijuustokakku tuo eksoottisen säväyksen juhlapöytään. Sushikakuksikin kutsuttu herkku tarjoillaan ja nautitaan juustokakun tavoin. Täytteessä maistuu wasabin lisäksi inkivääri, ja gluteeniton pohja syntyy japanilaisesta tamagoyaki-munakkaasta.
Hieman makea pohja paistuu kätevästi samassa kakkuvuoassa, johon kerroksellinen juustokakku valmistetaan. Jos tamagoyaki tuntuu liian eksoottiselta, voi kakussa käyttää myös perinteistä hapankorppu- tai voileipäpohjaa. Huomioithan, että tällöin kakku ei ole enää gluteeniton.
Kakun päälle tulevat koristeet ovat tärkeä osa kakkua. Niillä kakun saa muokattua omiin juhliin sopivaksi. Japanilaista makumaailmaa voi korostaa päällystämällä kakun sushilla. Juhlapöydän kalakakuksi se muuntautuu laittamalla pinnalle runsaasti graavikalaa ja esim. kapriksia, limeä ja tilliä. Juhlavista juhlavin tarjottava taas päällystetään mädillä, vaahdotetulla smetanalla ja kevätsipulilla. Tiesitkö muuten, että wasabin ja piparjuuren makuun sopivat myös lihaisat leikkeleet, vaikka miniluumutomaattien kera?
Luo kakku omaan tyyliin ja vieraitasi ajatellen!