Hempeän vihreä, hyydytetty wasabijuustokakku tuo eksoottisen säväyksen juhlapöytään. Sushikakuksikin kutsuttu herkku tarjoillaan ja nautitaan juustokakun tavoin. Täytteessä maistuu wasabin lisäksi inkivääri, ja gluteeniton pohja syntyy japanilaisesta tamagoyaki-munakkaasta.
Hieman makea pohja paistuu kätevästi samassa kakkuvuoassa, johon kerroksellinen juustokakku valmistetaan. Jos tamagoyaki tuntuu liian eksoottiselta, voi kakussa käyttää myös perinteistä hapankorppu– tai voileipäpohjaa. Huomioithan, että tällöin kakku ei ole enää gluteeniton.
Kakun päälle tulevat koristeet ovat tärkeä osa kakkua. Niillä kakun saa muokattua omiin juhliin sopivaksi. Japanilaista makumaailmaa voi korostaa päällystämällä kakun sushilla. Juhlapöydän kalakakuksi se muuntautuu laittamalla pinnalle runsaasti graavikalaa ja esim. kapriksia, limeä ja tilliä. Juhlavista juhlavin tarjottava taas päällystetään mädillä, vaahdotetulla smetanalla ja kevätsipulilla. Tiesitkö muuten, että wasabin ja piparjuuren makuun sopivat myös lihaisat leikkeleet, vaikka miniluumutomaattien kera?
Luo kakku omaan tyyliin ja vieraitasi ajatellen!