Siirry sisältöön
Reseptiyhteistyö

Kinuskikissan suolainen juustokakku

Suolainen juustokakku haastaa voileipäkakun juhlapöydässä. Se tarjoillaan kylmänä ja kannattaakin valmistaa jo tarjoilua edeltävänä päivänä. Juustoisen täytteen päälle rakennetaan kakun toinen pääelementti eli raikas ja runsas salaatti. Voit kokeilla täytteessä muitakin Viola makuja yhdistellen erilaisiin salaattiaineksiin.

Kinuskikissan suolainen juustokakku
Kinuskikissan suolainen juustokakku

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 200 g ruisvoileipäkeksejä
  • 150 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • ½ pussia (à 130 g)
    Valio Mustaleima™ raastetta
    Valio Mustaleima™ on vähintään 9 kuukautta kypsytetty itkevä emmental. Maultaan vahva ja rikas Valio Mustaleima™…
    Valio Mustaleima™ e130 g raaste

Täyte

  • 2 rasiaa (à 200 g)
    Valio Viola® yrtti tuorejuustoa
    Valio Viola® kevyt yrtti tuo vaihtelua leivälle ja maustaa lempeästi myös keitot ja kastikkeet. Levitä…
    Valio Viola® kevyt e200 g yrtti tuorejuusto laktoositon
  • ½ pussia (à 130 g)
    Valio Mustaleima™ raastetta
    Valio Mustaleima™ on vähintään 9 kuukautta kypsytetty itkevä emmental. Maultaan vahva ja rikas Valio Mustaleima™…
    Valio Mustaleima™ e130 g raaste
  • 3 valkosipulin kynttä murskattuna
  • 3 kananmunaa
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria

Salaattikerros

  • 0 kg jääsalaattia
  • 0 kg rucolaa
  • 0 kg basilikaa
  • 0 kg ituja
  • 0 kg kurkkua
  • 0 kg kirsikkatomaatteja
  • 0 kg ilmakuivattua kinkkua

Ohje

  1. Vuoraa irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohja leivinpaperilla. Leikkaa myös reunojen suojaksi leivinpaperisuikaleet. Saat leivinpaperit pysymään reunoissa kiinni, kun sipaiset reunaan kevyesti voita tai öljyä.
  2. Murskaa voileipäkeksit tehosekoittimessa. Sulata voi. Yhdistä keksimurska, voisula ja juustoraaste. Jos raastat juuston itse, käytä raastimen pienintä terää, jotta saat hyvin hienon raasteen. Painele seos vuoan pohjalle ja muutaman sentin verran reunoille.
  3. Yhdistä kaikki täyteainekset keskenään. Kaada täyte vuokaan.
  4. Suojaa vuoan ulkopinta alumiinifoliolla, sillä rasvaa voi tihkua vuoan raoista paistamisen aikana. Paista 175 asteessa noin 40 minuuttia. Laita jäähtymisen jälkeen jääkaappiin.
  5. Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle. Tee päälle mieleisesi salaatti runsaana kerroksena. Tässä on tehty salaattipohja pieniksi revityistä jääsalaatinlehdistä, rucolasta, basilikasta ja iduista. Kurkkuviipaleista on leikattu kukkia muotin avulla ja tomaatit halkaistu pistelemällä veitsellä keskiosaan saakka ulottuvaa siksak-kuviota. Lopuksi päälle on aseteltu ilmakuivattua kinkkua ruusukkeina.
Reseptiyhteistyö
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.

Katso lisää reseptejä


Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 231 kcal
Proteiini 8,3 g
Hiilihydraatti 1,9 g
Rasva 21,4 g
Tyydyttynyt rasva 12,2 g
Ravintokuitu 0,2 g
Suola 1,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • jääsalaattia
  • rucolaa
  • basilikaa
  • ituja
  • kurkkua
  • kirsikkatomaatteja
  • ilmakuivattua kinkkua
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search