Hummusvoileipäkakku

Hummusvoileipäkakku

11 h
keskitaso
136 kcal / 100g
1
2

Juhliin on syytä varata tarjottavaa myös kasvisruokailijoille. Hummusvoileipäkakku sopii lakto-vegetaristeillekin.

Ainekset

15 annosta
15 viipaletta (isoa)
grahampaahtoleipää

Kostutus

½ rkl
sitruunamehua
2 rkl
vettä

Täyte

2 prk (à 380 / 230 g)
kikherneitä
1 prk (180 g)
1 prk (200 g)
¾ dl
tahinia
1 - 2
valkosipulin kynttä hienonnettuna
1 rkl
sitruunamehua
1 tl
sitruunapippuria
¼ tl
kurkumaa
¼ tl
cayennepippuria
1 dl
persiljaa hienonnettuna

Väliin

1 (300 g)
kurkku

Päälle

1 rasia (200 g)
½ rasiaa (à 250 g)
kirsikkatomaatteja
pala
kurkkua
oliiveja
basilikan lehtiä

Ohje

  1. Hienonna huuhdotut, valutetut kikherneet sauvasekoittimella korkeassa astiassa tai monitoimikoneella. Lisää valutettu salaattijuusto ja hienonna kunnes seos on tasainen. Lisää crème fraîche. Mausta.
  2. Leikkaa kurkku pieniksi kuutioiksi.
  3. Tee kahdesta osittain päällekkäin asetetusta leivinpaperista alusta (55 x 45 cm). Kostuta 3 leipäviipaletta toiselta puolelta kevyesti sitruunamehu-vesiseoksella pullasudilla. Aseta ne vierekkäin kostutettu puoli alaspäin. Levitä 1/4 kikhernetäytteestä ja kurkkukuutioista ensimmäiseen kerrokseen. Aseta päälle toinen kerros leipiä (ei tarvitse kostuttaa) ja jatka täyttämistä ja kokoamista kunnes kakku on täytetty. Kostuta pinta.
  4. Kiedo kakku papereiden sisään tiukaksi paketiksi ja laita muovipussiin. Anna vetäytyä yön yli jääkaapissa.
  5. Tasoita reunat tarvittaessa. Levitä tuorejuusto kakun pintaan ja reunoille. Koristele kakku.

Vinkki

* Kokoa kakku viipaleista "tiiliseinäperiaatteella", jotta pystysaumat eivät osu samalle kohdalle. Kakku pysyy tällöin paremmin leikattaessa koossa. * Tarkista, että leipä on laktoositonta.* Kakku sopii myös kasvissyöjille, jotka käyttävät maitotuotteita.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
136 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
12 g
Rasva
6 g
Suola
0,5 g
Ravintokuitu
2 g
Kalsium
57 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)