Hummusvoileipäkakku

TehnytValio Koekeittiö
Valio
Tehnyt
Valio Koekeittiö

Hummusvoileipäkakku

Hummusvoileipäkakku

Hummusvoileipäkakku on mehevän herkullinen ja raikas tarjottava juhliin tai illanistujaisiin. Kakku on helppo valmistaa jo edellisenä päivänä jääkaappiin vetäytymään ja koristella ennen tarjoilua.

11 h
keskitaso
177 kcal / 100g
0
TehnytValio Koekeittiö
Valio
Tehnyt
Valio Koekeittiö

Ainekset12 annosta

12 annosta
12 viipaletta (isoa)
grahampaahtoleipää

Kostutus

½ rkl
sitruunamehua
2 rkl
vettä

Täyte

2 prk (à 380 / 230 g)
kikherneitä
1 prk (180 g)
1 prk (150 g)
¾ dl
tahinia
1 - 2
valkosipulin kynttä hienonnettuna
1 rkl
sitruunamehua
¼ tl
cayennepippuria
1 dl
persiljaa hienonnettuna

Väliin

1 (300 g)
kurkku

Päälle

1 rasia (200 g)
1 dl
15 kpl
oliiveja
50 g
punajuuren versoja
1 rkl
seesaminsiemeniä

Ohje

  1. Valmistele ensin täytteet: Valuta kikherneet ja salaattijuusto. Soseuta täytteen ainekset sauvasekoittimella korkeassa astiassa tai monitoimikoneella.
  2. Leikkaa kurkku pieniksi kuutioiksi.
  3. Leikkaa leivistä ohuelti reunat pois. Levitä kolme leipäviipaletta ison kelmupalan päälle. Kostuta kevyesti sitruunamehu-vesiseoksella. Levitä 1/3 kikhernetäytteestä ja kurkkukuutioista ensimmäiseen kerrokseen. Aseta päälle toinen kerros leipiä (ei tarvitse kostuttaa) ja jatka kokoamista, kunnes kakku on täytetty. Kostuta pinta.
  4. Kiedo kakku kelmun sisään tiukaksi paketiksi. Anna vetäytyä yön yli jääkaapissa.
  5. Tasoita reunat tarvittaessa. Vaahdota tuorejuusto ja kerma, levitä kakun pintaan ja reunoille. Koristele kakku.
Vinkki

Vinkki

Kokoa kakku viipaleista "tiiliseinäperiaatteella", jotta pystysaumat eivät osu samalle kohdalle. Kakku pysyy tällöin paremmin leikattaessa koossa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
177 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
9 g
Rasva
13 g
Tyydyttynyt rasva
5 g
Ravintokuitu
3 g
Suola
1,8 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›