
Valmistusaika
Aktiivinen
45 min
Passiivinen
12 h
Yhteensä
12 h 45 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
Arvostele
4
tähteä viidestä
2 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta- 6 viipaletta täysjyväpaahtoleipää, esim. Fazer
- 6 viipaletta perunalimppua, esim. Pälkäneen
Omena-porkkanatäyte
- 1 iso hapahko omena
- 1 (80 g) porkkana
-
1 prk (180 g)
Valio Arki® crème fraîcheaValio Hyvä suomalainen Arki™ crème fraîche 12 % on ranskankerma kevyempään ja laktoosittomaan ruokavalioon. Raikas…
-
½ rasiaa (à 200 g)
Valio Viola® ruohosipuli tuorejuustoaValio Viola® kevyt ruohosipuli tuo raikasta vaihtelua leivälle ja on helppo tapa tuoda lempeää sipulisuutta…
- 2 rkl karkeaa Dijon-sinappia
AURA täyte
-
½ rasiaa (à 200 g)
Valio Viola® ruohosipuli tuorejuustoaValio Viola® kevyt ruohosipuli tuo raikasta vaihtelua leivälle ja on helppo tapa tuoda lempeää sipulisuutta…
-
75 g (1,5 dl)
Valio AURA® muruaOn vain yksi Valio AURA®, ainutlaatuisen makuinen suomalainen sinihomejuusto, joka on maistunut herkkusuille jo vuodesta…
Kostutukseen
-
¾-1 dl
Valio maitoaValio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
Kuorrutukseen
-
1 rasia (200 g)
Valio Viola® ruohosipuli tuorejuustoaValio Viola® kevyt ruohosipuli tuo raikasta vaihtelua leivälle ja on helppo tapa tuoda lempeää sipulisuutta…
-
1 dl
Valio kuohukermaa laktoositonValio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
Jaa resepti
Ohje
- Aloita voileipäkakun valmistaminen täytteistä: Kuori omena ja leikkaa aivan pieniksi kuutioiksi. Raasta porkkana. Yhdistä kaikki aineet. Yhdistä myös AURA täytteen aineet.
- Leikkaa leivistä reunat ohuelti. Leikkaa leipäpalat saman kokoisiksi.
- Laita tarjoiluvadin pohjalle peräkkäin 3 viipaletta tummaa leipää. Kostuta maidolla. Levitä päälle ensin ohut sipaisu AURA täytettä ja sitten 1/3 omena-porkkanatäytteestä.
- Nosta päälle vaaleat leipäviipaleet. Kostuta. Sipaise AURA täytettä ja lisää 1/3 toisesta täytteestä
- Nosta päälle 3 tummaa leipäpalaa. Kostuta. Levitä sipaisu AURA täytettä sekä päälle loput omena-porkkanatäytteestä.
- Laita päälle vielä 3 vaaleaa leipäpalaa. Kostuta kevyesti ja peitä kakku kelmulla.
- Laita voileipäkakun päälle painoksi kevyt leikkuulauta tms. Nosta jääkaappiin. Anna maustua vähintään 1 - 2 tuntia tai seuraavaan päivään.
- Tasoita kakun reunat tarvittaessa. Vaahdota tuorejuusto ja kerma yhdessä. Levitä tuorejuustovaahto kakun pinnalle ja reunoille. Koristele esim. tuoreilla yrteillä.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
172 kcal
Proteiini
5,5 g
Hiilihydraatti
12,7 g
Rasva
10,8 g
Tyydyttynyt rasva
6,1 g
Ravintokuitu
1,4 g
Suola
0,8 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa