Voileipäkakku

Voileipäkakku

12 h 40 min
keskitaso
144 kcal / 100g
24
27

Voileipäkakku kuuluu suomalaisten juhlaviin kahvipöytiin. Tämän herkullisen voileipäkakun sisään kätkeytyy lihatäyte, mutta palvikinkun tilalle voit hyvin laittaa esimerkiksi kylmäsavustettua lohta tai katkarapuja. Voileipäkakun koristelun tulisi kertoa kakun täytteestä.

Ainekset

10 annosta

Pohja

12
isoa grahampaahtoleipäviipaletta

Kostutukseen

n. 1 dl

Täyte

300 g
palvikinkkua tai suolalihaa
3 - 4 (150 g (2 dl))
maustekurkkua
2 prk (à 200 g)
1 iso
punainen paprika
½ dl
persiljaa

Koristeluun

1 - 2 prk (à 200 g)
100 g
ohuen ohuita kylmäsavukinkkuviipaleita
10 kpl
kirsikkatomaatteja
10 kpl
oliiveja
50 g
minisalaattisekoitusta
persiljaa

Ohje

  1. Aloita voileipäkakun valmistaminen täytteestä. Hienonna palvikinkku ja maustekurkku. Lisää puolet tuorejuustosta. Sekoita.
  2. Leikkaa paprika hyvin pieniksi kuutioiksi. Sekoita paprika ja hienonnettu persilja loppuun tuorejuustoon.
  3. Katso ensin miten voileipäkakku kootaan:
  4. Leikkaa ohuelti leipäpalojen reunat pois. Leikkaa kaksi viipaletta kahtia, jotta voit latoa leivät tiiliskiviladontana. Levitä kolme leipäviipaletta vierekkäin leikkuulaudalle tuorekelmun päälle. Kostuta leipäviipaleet pullasudilla.
  5. Levitä 1/2 lihatäytteestä levylle. Kostuta leipäkerros aina ennen täytteen levittämistä. Levitä seuraavaan väliin paprikatäytettä ja kolmanteen väliin loppu lihatäyte.
  6. Kiedo voileipäkakku tuorekelmun sisään tiukaksi paketiksi. Anna vetäytyä yön yli jääkaapissa. Laita halutessasi voileipäkakun päälle leikkuulauta painoksi, jotta pinnasta tulee tasainen.
  7. Tasoita reunat tarvittaessa. Levitä tuorejuusto voileipäkakun pintaan ja reunoille.
  8. Koristele voileipäkakku täytteen aineksilla, käytä mielikuvitusta vapaasti. Tarjoa kahvipyödän pikkusuolaisena tai osana noutopöytää!

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
144 kcal
Proteiini
8 g
Hiilihydraatit
13 g
Rasva
6 g
Suola
1,2 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
20 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)