Valmistusaika
Aktiivinen
45 min
Passiivinen
6 h
Yhteensä
6 h 45 min
Vaikeustaso
-
Kokenut leipoja
Arvostele
4.62
tähteä viidestä
13 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaPohja
- 1 vaalea vuokaleipä
Kostutukseen
- 2 dl kasvislientä
Kinkkutäyte
- 300 g palvikinkkua tai suolalihaa
- 1½ dl sinappi-kurkkusalaattia
-
1 prk (180 g)
Valio Arki® crème fraîcheaValio Hyvä suomalainen Arki™ crème fraîche 12 % on ranskankerma kevyempään ja laktoosittomaan ruokavalioon. Raikas…
- 1 paprika pieninä kuutioina
- ½ dl (20 g) purjoa hienonnettuna
Juustotäyte & -kuorrutus
-
1 prk (200 g)
Valio Koskenlaskija® levittyvää sulatejuustoaValio Koskenlaskija® on klassikko, jonka voimakkaan juustoisella maulla on ollut vahva vaikutus jo vuodesta 1933.…
-
½ pussia (à 130 g)
Valio Mustaleima™ raastettaValio Mustaleima™ on vähintään 9 kuukautta kypsytetty itkevä emmental. Maultaan vahva ja rikas Valio Mustaleima™…
-
1 rasia
Valio Viola® ruohosipuli tuorejuustoa 200gValio Viola® kevyt ruohosipuli tuo raikasta vaihtelua leivälle ja on helppo tapa tuoda lempeää sipulisuutta…
- 1 rasia kirsikkatomaatteja
- 150 g palvikinkkuviipaleita
- 0 kg tuoretta viikunaa
- 0 kg tuoreita yrttejä esim. herneen- tai vesikrassin versoja
Jaa resepti
Ohje
- Aloita voileipäkakun valmistaminen täytteestä. Hienonna monitoimikoneella kinkku. Lisää sinappi-kurkkusalaatti ja créme fraiche. Sekoita lopuksi käsin joukkoon kuutioitu paprika ja hienonnettu purjo.
- Valmista juustotäyte sekoittamalla keskenään sulatejuusto, juustoraaste ja tuorejuusto tasaiseksi.
- Leikkaa vuokaleivästä ohuelti reunat pois ja leikkaa leipä tämän jälkeen neljään vaakaviipaleeseen. Kostuta alin viipale kasvisliemellä pullasutia apuna käyttäen ja levitä viipaleelle puolet kinkkutäytteestä. Aseta tämän päälle seuraava viipale, kostuta ja levitä viipaleelle n. 1/3 juustotäytteestä. Jatka vielä yhden kinkkukerroksen verran täyttämistä. Kostuta ylin leipäviipale huolellisesti. Kiedo kakku leivinpaperiin ja laita muovikassiin. Anna vetäytyä yön yli jääkaapissa. Pakkaa myös loppu juustotäyte yöksi jääkaappiin.
- Levitä loppu juustotäyte tasaiseksi kakun pintaan ja reunoille. Koristele kakku kinkkurullilla, kasviksilla, viikonoilla ja tuoreilla yrteillä.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
154 kcal
Proteiini
7,7 g
Hiilihydraatti
13,7 g
Rasva
7,3 g
Tyydyttynyt rasva
3,7 g
Ravintokuitu
0,9 g
Suola
1,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- tuoretta viikunaa
- tuoreita yrttejä
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.