Lihavoileipäkakku

Lihavoileipäkakku

12 h 45 min
keskitaso
165 kcal / 100g
0
1

Voileipäkakut ovat kuuluneet Suomessa perinteiseen juhlavaan kakkupöytään pitkään. Niiden suosiossa on kuitenkin ollut pieni suvantovaihe, joka on taittumassa ja voileipäkakkujen suosio jälleen kasvamassa. Perinteinen lihavoileipäkakku saikin uuden pyöreän muodon. Täytteissä maistuu välimerelliset vivahteet.

Ainekset

12 annosta

Pohja

12 isoa (viipaletta)
vaaleaa paahtoleipää

Kostutukseen

n. 1 dl
lihalientä

Täyte 1

200 g
palvikinkkua
1
punainen paprika pieninä kuutioina
1 rasia (200 g)
½ dl
kaprista

Täyte 2

½ prk (à 300 g)
latva-artisokkaa öljyssä
½ rasiaa (à 250 g)
kirsikkatomaatteja
n. 10
oliivia
50 g
ilmakuivattua kinkkua
1 dl
lehtipersiljaa
1 prk (200 g)

Koristeluun

2 rasiaa (à 200 g)
retiisejä
1
granaattiomena
50 g
minisalaattisekoitusta

Ohje

  1. Aloita voileipäkakun valmistaminen täytteistä: Hienonna monitoimikoneella tai veitsellä palvikinkku ja paprika. Lisää tuorejuusto ja kaprikset. Sekoita
  2. Kuutioi latva-artisokat, tomaatit ja oliivit. Hienonna ilmakuivattu kinkku ja lehtipersilja. Sekoita täytteen 2 ainekset keskenään.
  3. Kokoa kakku irtopohjavuokaan (Ø n. 23 cm). Pingota pohjan ja reunan väliin leivinpaperi.
  4. Asettele pohjalle kerros paahtoleipää. Leikkaa reunoihin sopivat palat. Kostuta leivät lihaliemellä, käytä apuna esim. pullasutia. Levitä vuokaan kinkkutäyte, tasoita.
  5. Asettele täytteen päälle kerros paahtoleipää, kostuta. Levitä päälle ilmakuivattu kinkku -täyte.
  6. Lado päällimmäiseksi kerros paahtoleipää, kostuta.
  7. Peitä kakku hyvin kelmulla. Anna vetäytyä jääkaapissa väh. 6 t, mieluiten seuraavaan päivään.
  8. Kumoa kakku tarjoiluvadille. Tasoita reunat tarvittaessa. Levitä notkistettu tuorejuusto voileipäkakun pintaan ja reunoille.
  9. Koristele voileipäkakku ohuilla retiisiviipaleilla, minisalaattisekoituksella ja granaattiomenan siemenillä.
  10. Tarjoa kahvipyödän pikkusuolaisena tai osana noutopöytää.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
165 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
14 g
Rasva
9 g
Suola
1,0 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
10 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)