Siirry sisältöön
Raparperi brita

Leivonta

Hurmaavat marenkikakut ja vinkit marengin valmistamiseen

Marenki on ilmavan keveä ja makea herkku, joka maistuu monissa leivonnaisissa, kuten pavlovassa ja britakakussa. Näillä ohjeilla valmistat ihanat marenkikakut ja opit marengin valmistamisen salat.

Tip icon

Tiesitkö tämän pavlovasta?

Tarina kertoo, että pavlovan kehitti aikoinaan australialainen keittiömestari suuresti ihailemalleen venäläiselle ballerinalle, Anna Pavlovalle.

Pavlovan marenkipohja poikkeaa hiukan tavallisesta marengista: pavlovan marenki on päältä rapeaa ja oljenväristä, sisältä pehmeän sitkeää. Tämä saadaan aikaan käyttämällä vaahdotuksessa valkoviinietikkaa ja maissitärkkelysjauhoja.

Tip icon

Näin säilytät ja tarjoilet marenkileivonnaiset oikein

  • Säilytä marenki kuivassa paikassa huoneenlämmössä.
  • Pienet marengit voi pakata kannelliseen rasiaan, jos niitä pitää säilyttää pidempään.
  • Kun tarjoilet marengista tehtyjä herkkuja juhlissa, ota huomioon, että marenki on herkkä kosteudelle. Sadesään sattuessa marenki voi sulaa tarjoiluvadille, jos se joutuu odottamaan vuoroaan liian kauan.

Kokeile myös näitä

Marengista teet helposti myös annoskokoiset pavlovat joko pursottamalla tai lusikan avulla muotoillen. Kuppimaiset leivokset täytetään kypsentämisen jälkeen kermavaahdolla tai maustetulla rahkalla sekä marjoilla tai hedelmillä. Katso ideat pehmeisiin täytteisiin!


Search