Leivonta
Hurmaavat marenkikakut ja vinkit marengin valmistamiseen
Marenki on ilmavan keveä ja makea herkku, joka maistuu monissa leivonnaisissa, kuten pavlovassa ja britakakussa. Näillä ohjeilla valmistat ihanat marenkikakut ja opit marengin valmistamisen salat.
Tiesitkö tämän pavlovasta?
Tarina kertoo, että pavlovan kehitti aikoinaan australialainen keittiömestari suuresti ihailemalleen venäläiselle ballerinalle, Anna Pavlovalle.
Pavlovan marenkipohja poikkeaa hiukan tavallisesta marengista: pavlovan marenki on päältä rapeaa ja oljenväristä, sisältä pehmeän vaahtomaista. Tämä saadaan aikaan käyttämällä vaahdotuksessa valkoviinietikkaa ja maissitärkkelysjauhoja.
Näin säilytät ja tarjoilet marenkileivonnaiset oikein
- Säilytä marenki kuivassa paikassa huoneenlämmössä.
- Pienet marengit voi pakata kannelliseen rasiaan, jos niitä pitää säilyttää pidempään.
- Kun tarjoilet marengista tehtyjä herkkuja juhlissa, ota huomioon, että marenki on herkkä kosteudelle. Sadesään sattuessa marenki voi sulaa tarjoiluvadille, jos se joutuu odottamaan vuoroaan liian kauan.