Nektariini-marenkirulla

Nektariini-marenkirulla
Tehnyt JaanaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Jaana Valio Koekeittiöstä

Nektariini-marenkirulla

Nektariini-marenkirulla

Passion-marenkirulla on saanut inspiraation klassisesta Budapest tortusta. Pähkinäinen marenkipohja on helppo valmistaa. Herkullinen rahkatäyte nektariineilla on makean hedelmäinen ja raikas. Marenkikääretorttu sopii arkeen ja juhlaan.

Valmistusaika

Työaika
15 min
uunissa
15 min
tekeytyminen
1 h
Yhteensä
1 h 30 min

Vaikeustaso

Leivonnan harrastaja
66 arvostelua

Ainekset10 annosta

10 annosta
4
valkuaista
2 dl
sokeria
1 dl (50 g)
hasselpähkinärouhetta
¾ dl
perunajauhoja

Täyte

2 prk (à 200 g)
1 dl
1 tl
vaniljasokeria
2
nektariinia

Koristeluun

1 rkl
tomusokeria
tuoreita hedelmiä

Ohje

  1. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähitellen ja jatka vatkaamista kunnes seos on kiiltävä ja marenkimainen. Lisää hasselpähkinärouhe ja perunajauho valkuaisvaahtoon. Sekoita varoen.
  2. Levitä taikina leivinpaperille uunipellille.
  3. Paista 175 asteessa n. 12 min.
  4. Kumoa pohja leivinpaperille. Irrota pohjapaperi.
  5. Vaahdota rahka ja kerma yhdessä. Mausta vaniljasokerilla. Levitä täyte pohjalevylle, jätä yläreunasta 5 cm tyhjäksi. Levitä pilkotut nektariinit täytteen päälle. Kääri varovasti rullalle leivinpaperin avulla. Laita tarjoiluastialle ja anna tekeytyä kylmässä hetki ennen tarjoilua.
  6. Viimeistele pinta tomusokerilla ja koristele.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
201 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
26 g
Rasva
8 g
Tyydyttynyt rasva
3 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,1 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.