Siirry sisältöön
Nektariini-marenkirulla

Nektariini-marenkirulla

Passion-marenkirulla on saanut inspiraation klassisesta Budapest tortusta. Pähkinäinen marenkipohja on helppo valmistaa. Herkullinen rahkatäyte nektariineilla on makean hedelmäinen ja raikas. Marenkikääretorttu sopii arkeen ja juhlaan.

Nektariini-marenkirulla

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 4 valkuaista
  • 2 dl sokeria
  • 50 g (1 dl) hasselpähkinärouhetta
  • ¾ dl perunajauhoja

Täyte

  • 2 prk (à 200 g)
    Valio maustettua rahkaa mango-passio
    Valio maustettu rahka mango-passio sopii monenlaiseen herkutteluun. Laktoosittomalla maustetulla rahkalla syntyvät ihanat jälkiruoat ja maukkaat…
    Valio maustettu rahka 200 g mango-passio laktoositon
  • 1 dl
    Valio kuohukermaa
    Valio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
    Valio kuohukerma 2 dl
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2 nektariinia

Koristeluun

  • 1 rkl tomusokeria
  • 0 kg tuoreita hedelmiä

Ohje

  1. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähitellen ja jatka vatkaamista kunnes seos on kiiltävä ja marenkimainen. Lisää hasselpähkinärouhe ja perunajauho valkuaisvaahtoon. Sekoita varoen.
  2. Levitä taikina leivinpaperille uunipellille.
  3. Paista 175 asteessa n. 12 min.
  4. Kumoa pohja leivinpaperille. Irrota pohjapaperi.
  5. Vaahdota rahka ja kerma yhdessä. Mausta vaniljasokerilla. Levitä täyte pohjalevylle, jätä yläreunasta 5 cm tyhjäksi. Levitä pilkotut nektariinit täytteen päälle. Kääri varovasti rullalle leivinpaperin avulla. Laita tarjoiluastialle ja anna tekeytyä kylmässä hetki ennen tarjoilua.
  6. Viimeistele pinta tomusokerilla ja koristele.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 214 kcal
Proteiini 5 g
Hiilihydraatti 27,1 g
Rasva 9 g
Tyydyttynyt rasva 3,5 g
Ravintokuitu 1,4 g
Suola 0,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • tuoreita hedelmiä
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search