Juhannushalko

Juhannushalko

Juhannushalossa on parhaat suomalaisen kesän elementit: koivuhalon välissä maistuu makeat kotimaiset mansikat sekä kermainen rahkatäyte. Marenkikuorrutus on kesällä kätevä, sillä se ei ole erityisen herkkä lämpötilavaihteluille tai ilmankosteudelle.

1 h
keskitaso
206 kcal / 100g
0
0

Ainekset15 viipaletta

15 viipaletta
4
kananmunaa
1 ½ dl
sokeria
1 dl
vehnäjauhoja
½ dl
perunajauhoja
½ tl
leivinjauhetta

Väliin

1 prk (2 dl)
1 prk (200 g)
250 g
mansikoita
½ dl
limetin mehua
2 - 3 rkl
tuoretta minttua hienonnettuna

Marenkikuorrutus

2
valkuaista
1 ¾ dl
sokeria
¾ dl
vettä
mustaa elintarvikeväriä

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  2. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet. Lisää siivilän läpi vaahtoon varovasti sekoittaen.
  3. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipannulle. Kypsennä uunin keskiosassa 10 min.
  4. Kumoa pohja sokerilla sirotellulle leivinpaperille. Irrota pohjapaperi, mutta jätä se suojaksi torttupohjalle, ettei pohja ei kuivahda.
  5. Vatkaa kerma ja rahka vaahdoksi. Kuutioi mansikat. Sekoita mansikoiden joukkoon limetin mehu ja hienonnettu minttu.
  6. Levitä jäähtyneelle pohjalle ensin mansikat, sitten kerma rahkavaahto. Jätä n. 5 cm ala- ja yläreunasta tyhjäksi. Kääri kevyesti rullalle leivinpaperin avulla.
  7. Vaahdota valkuaiset. Keitä sokeri-vesiseosta kattilassa n. 120-asteiseksi. Jos sinulla ei ole lämpömittaria, keitä liedestä ja kattilasta riippuen n. 3 - 7 min. Seos on sopivaa, kun kuplat harvenevat ja muuttuvat kiiltävän lasimaisiksi. Kaada kuuma sokerisiirappi valkuaisten joukkoon ohuena nauhana samalla vatkaten. Jatka vatkaamista muutama minuutti, kunnes marenki on jämäkkää ja kiiltävää.
  8. Levitä marenki kääretortun pinnalle. Tee kapeita huippuja sinne tänne koivurungon tapaan. Polta huiput kaasupolttimella. Voit vahvistaa koivun rungon poltettuja, mustia osia maalaamalla mustalla elintarvikevärillä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
206 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
29 g
Rasva
8 g
Tyydyttynyt rasva
4 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,1 g
Kalsium
42 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›