
Valmistusaika
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
30 min
Yhteensä
1 h
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni200°C
Arvostele
4.4
tähteä viidestä
5 arviota
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta- 4 kananmunaa
- 1½ dl sokeria
- 1 dl vehnäjauhoja
- ½ dl perunajauhoja
- ½ tl leivinjauhetta
Väliin
-
1 prk (2 dl)
Valio Eila® vispikermaaValio laktoositon vispikerma on parhaimmillaan vaahdotettuna leivonnassa, kakkujen koristelussa ja jälkiruoissa. Erityisen hyvin se sopii…
-
1 prk (200 g)
Valio maustettua rahkaa vaniljaValio maustettu rahka vanilja sopii monenlaiseen herkutteluun. Laktoosittomalla maustetulla rahkalla syntyvät ihanat jälkiruoat ja maukkaat…
- 250 g mansikoita
- ½ dl limetin mehua
- 2-3 rkl tuoretta minttua hienonnettuna
Marenkikuorrutus
- 2 valkuaista
- 1¾ dl sokeria
- ¾ dl vettä
- 0 kg mustaa elintarvikeväriä
Jaa resepti
Ohje
- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
- Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet. Lisää siivilän läpi vaahtoon varovasti sekoittaen.
- Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipannulle. Kypsennä uunin keskiosassa 10 min.
- Kumoa pohja sokerilla sirotellulle leivinpaperille. Irrota pohjapaperi, mutta jätä se suojaksi torttupohjalle, ettei pohja ei kuivahda.
- Vatkaa kerma ja rahka vaahdoksi. Kuutioi mansikat. Sekoita mansikoiden joukkoon limetin mehu ja hienonnettu minttu.
- Levitä jäähtyneelle pohjalle ensin mansikat, sitten kerma rahkavaahto. Jätä n. 5 cm ala- ja yläreunasta tyhjäksi. Kääri kevyesti rullalle leivinpaperin avulla.
- Vaahdota valkuaiset. Keitä sokeri-vesiseosta kattilassa n. 120-asteiseksi. Jos sinulla ei ole lämpömittaria, keitä liedestä ja kattilasta riippuen n. 3 - 7 min. Seos on sopivaa, kun kuplat harvenevat ja muuttuvat kiiltävän lasimaisiksi. Kaada kuuma sokerisiirappi valkuaisten joukkoon ohuena nauhana samalla vatkaten. Jatka vatkaamista muutama minuutti, kunnes marenki on jämäkkää ja kiiltävää.
- Levitä marenki kääretortun pinnalle. Tee kapeita huippuja sinne tänne koivurungon tapaan. Polta huiput kaasupolttimella. Voit vahvistaa koivun rungon poltettuja, mustia osia maalaamalla mustalla elintarvikevärillä.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
200 kcal
Proteiini
4,2 g
Hiilihydraatti
28 g
Rasva
7,6 g
Tyydyttynyt rasva
3,9 g
Ravintokuitu
0,5 g
Suola
0,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- mustaa elintarvikeväriä