Siirry sisältöön
Juhannushalko

Juhannushalko

Juhannushalossa on parhaat suomalaisen kesän elementit: koivuhalon välissä maistuu makeat kotimaiset mansikat sekä kermainen rahkatäyte. Marenkikuorrutus on kesällä kätevä, sillä se ei ole erityisen herkkä lämpötilavaihteluille tai ilmankosteudelle.

Juhannushalko

Ainesosat

viipaletta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 4 kananmunaa
  • 1½ dl sokeria
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • ½ dl perunajauhoja
  • ½ tl leivinjauhetta

Väliin

  • 1 prk (2 dl)
    Valio Eila® vispikermaa
    Valio laktoositon vispikerma on parhaimmillaan vaahdotettuna leivonnassa, kakkujen koristelussa ja jälkiruoissa. Erityisen hyvin se sopii…
    Valio vispikerma 2 dl UHT laktoositon
  • 1 prk (200 g)
    Valio maustettua rahkaa vanilja
    Valio maustettu rahka vanilja sopii monenlaiseen herkutteluun. Laktoosittomalla maustetulla rahkalla syntyvät ihanat jälkiruoat ja maukkaat…
    Valio maustettu rahka 200 g vanilja laktoositon
  • 250 g mansikoita
  • ½ dl limetin mehua
  • 2-3 rkl tuoretta minttua hienonnettuna

Marenkikuorrutus

  • 2 valkuaista
  • 1¾ dl sokeria
  • ¾ dl vettä
  • 0 kg mustaa elintarvikeväriä

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  2. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet. Lisää siivilän läpi vaahtoon varovasti sekoittaen.
  3. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipannulle. Kypsennä uunin keskiosassa 10 min.
  4. Kumoa pohja sokerilla sirotellulle leivinpaperille. Irrota pohjapaperi, mutta jätä se suojaksi torttupohjalle, ettei pohja ei kuivahda.
  5. Vatkaa kerma ja rahka vaahdoksi. Kuutioi mansikat. Sekoita mansikoiden joukkoon limetin mehu ja hienonnettu minttu.
  6. Levitä jäähtyneelle pohjalle ensin mansikat, sitten kerma rahkavaahto. Jätä n. 5 cm ala- ja yläreunasta tyhjäksi. Kääri kevyesti rullalle leivinpaperin avulla.
  7. Vaahdota valkuaiset. Keitä sokeri-vesiseosta kattilassa n. 120-asteiseksi. Jos sinulla ei ole lämpömittaria, keitä liedestä ja kattilasta riippuen n. 3 - 7 min. Seos on sopivaa, kun kuplat harvenevat ja muuttuvat kiiltävän lasimaisiksi. Kaada kuuma sokerisiirappi valkuaisten joukkoon ohuena nauhana samalla vatkaten. Jatka vatkaamista muutama minuutti, kunnes marenki on jämäkkää ja kiiltävää.
  8. Levitä marenki kääretortun pinnalle. Tee kapeita huippuja sinne tänne koivurungon tapaan. Polta huiput kaasupolttimella. Voit vahvistaa koivun rungon poltettuja, mustia osia maalaamalla mustalla elintarvikevärillä.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 201 kcal
Proteiini 4,2 g
Hiilihydraatti 28 g
Rasva 7,6 g
Tyydyttynyt rasva 3,9 g
Ravintokuitu 0,5 g
Suola 0,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • mustaa elintarvikeväriä
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search