Juhannushalko

Juhannushalko
Tehnyt AnnaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä

Juhannushalko

Juhannushalko

Juhannushalossa on parhaat suomalaisen kesän elementit: koivuhalon välissä maistuu makeat kotimaiset mansikat sekä kermainen rahkatäyte. Marenkikuorrutus on kesällä kätevä, sillä se ei ole erityisen herkkä lämpötilavaihteluille tai ilmankosteudelle.

Valmistusaika

Työaika
30 min
jäähdytys
30 min
Yhteensä
1 h

Vaikeustaso

Leivonnan harrastaja
33 arvostelua

Ainekset15 viipaletta

15 viipaletta
4
kananmunaa
1 ½ dl
sokeria
1 dl
vehnäjauhoja
½ dl
perunajauhoja
½ tl
leivinjauhetta

Väliin

1 prk (2 dl)
1 prk (200 g)
250 g
mansikoita
½ dl
limetin mehua
2 - 3 rkl
tuoretta minttua hienonnettuna

Marenkikuorrutus

2
valkuaista
1 ¾ dl
sokeria
¾ dl
vettä
( mustaa elintarvikeväriä )

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  2. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet. Lisää siivilän läpi vaahtoon varovasti sekoittaen.
  3. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipannulle. Kypsennä uunin keskiosassa 10 min.
  4. Kumoa pohja sokerilla sirotellulle leivinpaperille. Irrota pohjapaperi, mutta jätä se suojaksi torttupohjalle, ettei pohja ei kuivahda.
  5. Vatkaa kerma ja rahka vaahdoksi. Kuutioi mansikat. Sekoita mansikoiden joukkoon limetin mehu ja hienonnettu minttu.
  6. Levitä jäähtyneelle pohjalle ensin mansikat, sitten kerma rahkavaahto. Jätä n. 5 cm ala- ja yläreunasta tyhjäksi. Kääri kevyesti rullalle leivinpaperin avulla.
  7. Vaahdota valkuaiset. Keitä sokeri-vesiseosta kattilassa n. 120-asteiseksi. Jos sinulla ei ole lämpömittaria, keitä liedestä ja kattilasta riippuen n. 3 - 7 min. Seos on sopivaa, kun kuplat harvenevat ja muuttuvat kiiltävän lasimaisiksi. Kaada kuuma sokerisiirappi valkuaisten joukkoon ohuena nauhana samalla vatkaten. Jatka vatkaamista muutama minuutti, kunnes marenki on jämäkkää ja kiiltävää.
  8. Levitä marenki kääretortun pinnalle. Tee kapeita huippuja sinne tänne koivurungon tapaan. Polta huiput kaasupolttimella. Voit vahvistaa koivun rungon poltettuja, mustia osia maalaamalla mustalla elintarvikevärillä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
206 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
29 g
Rasva
8 g
Tyydyttynyt rasva
4 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,1 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.