Mansikka-Brita

Mansikka-Brita
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Mansikka-Brita

Mansikka-Brita

Tuoreilla mansikoilla täytetty Brita-kakku on keskikesän upein leivonnainen.

Valmistusaika

Työaika
35 min
uunissa
25 min
Yhteensä
1 h

Vaikeustaso

Leivonnan harrastaja
99 arvostelua

Ainekset10 annosta

10 annosta
125 g
1 dl
sokeria
2
keltuaista
1 ½ dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
1 dl

Marenki

2
valkuaista
1 ½ dl
sokeria
1 tl
vaniljasokeria
1 dl (kuorellisia)
mantelilastuja

Täyte

n. 1/2 l
tuoreita mansikoita
2 dl
1 prk (200 g)
Valio maustettua rahkaa mansikka

tai 1 prkValio maustettua rahkaa vanilja
tai 1 prkValio maustettua rahkaa sitruuna
( sokeria maun mukaan )

Ohje

  1. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää keltuaiset vatkaten. Sekoita joukkoon kuivat aineet seoksena vuorotellen maitojuoman kera.
  2. Levitä taikina suorakaiteeksi (25 x 30 cm) leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Esikypsennä pohjaa uunin keskiosassa 180 asteessa 10 min.
  3. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri pieninä erinä. Vatkaa kunnes valkuaisvaahto pysyy kulhossa, vaikka kulho käännetään ylösalaisin. Levitä marenki lusikalla pohjalle. Ripota pinnalle mantelilastut. Paista vielä uunin keskiosassa 180 asteessa 15 min eli kunnes pinta on kauniin ruskea. Anna jäähtyä.
  4. Viipaloi mansikat, säästä muutamia koristeluun. Vaahdota kerma ja rahka. Makeuta halutessasi sokerilla.
  5. Täytä kakku juuri ennen tarjoilua. Leikkaa pohja kahteen yhtä suureen osaan. Irrota puolikas pohjalevy leivinpaperista lastalla ja siirrä varoen tarjoiluvadille. Levitä rahkaseos ja mansikat. Nosta toinen levy päälle. Koristele.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
278 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
27 g
Rasva
17 g
Tyydyttynyt rasva
9 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,3 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.