Mansikka-Brita

Mansikka-Brita

1 h
keskitaso
274 kcal / 100g
9
12

Tuoreilla mansikoilla täytetty Brita-kakku on keskikesän upein leivonnainen.

Ainekset

10 annosta
125 g
1 dl
sokeria
2
keltuaista
1 ½ dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
1 dl

Marenki

2
valkuaista
1 ½ dl
sokeria
1 tl
vaniljasokeria
1 dl (kuorellisia)
mantelilastuja

Täyte

n. 1/2 l
tuoreita mansikoita
2 dl
1 prk (200 g)
sokeria maun mukaan

Annosmäärä

10 annosta

Ohje

  1. Vaahdota Oivariini ja sokeri. Käytä leivonnassa mielellään normaalirasvaista Oivariini rasvaa. Lisää keltuaiset vatkaten. Sekoita joukkoon kuivat aineet seoksena vuorotellen maitojuoman kera.
  2. Levitä taikina suorakaiteeksi (25 x 30 cm) voidellulla leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Esikypsennä pohjaa uunin keskiosassa 180 asteessa 10 min.
  3. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri pieninä erinä. Vatkaa kunnes valkuaisvaahto pysyy kulhossa, vaikka kulho käännetään ylösalaisin. Levitä marenki lusikalla pohjalle. Ripota pinnalle mantelilastut. Paista vielä uunin keskiosassa 180 asteessa 15 min eli kunnes pinta on kauniin ruskea. Anna jäähtyä.
  4. Valmista täyte: Yhdistä viipaloidut mansikat, kovaksi vaahdoksi vatkattu kerma, valitsemasi rahka ja sokeri.
  5. Täytä kakku juuri ennen tarjoilua. Leikkaa pohja kahteen yhtä suureen osaan. Irrota puolikas pohjalevy leivinpaperista lastalla ja siirrä varoen tarjoiluvadille. Levitä täyte. Nosta toinen levy päälle.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
274 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
27 g
Rasva
16 g
Suola
0,4 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
107 mg
D-vitamiini
2 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)