Mansikka-Brita

Mansikka-Brita

Tuoreilla mansikoilla täytetty Brita-kakku on keskikesän upein leivonnainen.

Ainekset10 annosta

10 annosta
125 g
1 dl
sokeria
2
keltuaista
1 ½ dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
1 dl

Marenki

2
valkuaista
1 ½ dl
sokeria
1 tl
vaniljasokeria
1 dl (kuorellisia)
mantelilastuja

Täyte

n. 1/2 l
tuoreita mansikoita
2 dl
1 prk (200 g)
Valio maustettua rahkaa makea mansikka

tai 1 prkValio maustettua rahkaa vanilja
tai 1 prkValio maustettua rahkaa sitruuna
sokeria maun mukaan

Ohje

  1. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää keltuaiset vatkaten. Sekoita joukkoon kuivat aineet seoksena vuorotellen maitojuoman kera.
  2. Levitä taikina suorakaiteeksi (25 x 30 cm) leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Esikypsennä pohjaa uunin keskiosassa 180 asteessa 10 min.
  3. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri pieninä erinä. Vatkaa kunnes valkuaisvaahto pysyy kulhossa, vaikka kulho käännetään ylösalaisin. Levitä marenki lusikalla pohjalle. Ripota pinnalle mantelilastut. Paista vielä uunin keskiosassa 180 asteessa 15 min eli kunnes pinta on kauniin ruskea. Anna jäähtyä.
  4. Viipaloi mansikat, säästä muutamia koristeluun. Vaahdota kerma ja rahka. Makeuta halutessasi sokerilla.
  5. Täytä kakku juuri ennen tarjoilua. Leikkaa pohja kahteen yhtä suureen osaan. Irrota puolikas pohjalevy leivinpaperista lastalla ja siirrä varoen tarjoiluvadille. Levitä rahkaseos ja mansikat. Nosta toinen levy päälle. Koristele.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
278 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
27 g
Rasva
17 g
Tyydyttynyt rasva
9 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,3 g
Kalsium
107 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›