9 makoisan mansikkaista reseptiä kesään

Lettukakku
Tähän kakkuun uppoavat mansikoiden lisäksi niin lettukesteiltä yli jääneet lätyt kuin kasvimaan viimeiset raparperinvarretkin. Kakun väliin keitetty, mansikoista ja raparperista itse tehty hillo on niin hyvää, että sitä kannattaa valmistaa saman tien reippaampi määrä ja säästää myös tuleviin makeisiin hetkiin. Lettukakku kannattaa koota jo edellisenä päivänä, jolloin sen leikkaaminen helpottuu ja maut ehtivät tasaantua jääkaapissa.
Valkosuklaa-mascarponemousse
Kesävieraita tulossa, eikä aikaa leipoa sen seitsemää sorttia? Kata pöytään kauniit jälkiruokamaljat tai juomalasit ja kerrostele niihin pilvenpehmeää mascarponemoussea, paahdettua valkosuklaata ja marinoituja mansikoita. Tämän tarjottavan nerokkuus piilee siinä, että melkein jokaisen osasen voi tehdä etukäteen. Valkosuklaan voi tehdä valmiiksi rasiaan odottelemaan jopa pariksi viikoksi, moussen esivalmistelut teet näppärästi edellisenä päivänä ja mansikat voi laittaa marinoitumaan puoli tuntia ennen tarjoilua.
Helppo kesäpiiras
Lajin helppous viehättää – tässä yksi suosituimmista kesäresepteistämme viime vuosilta! Tämä kesäpiiras onnistuu myös kokemattomammalta leipurilta. Kauli valmis lehtitaikina, voitele reunat kananmunalla ja ripottele päälle rapeaa raesokeria. Paista pohja ja täytä ennen tarjoilua rahkavaahdolla ja mansikkavuorella. Mausta ei millään uskoisi, että piirakan tekoon kului vain vartti.
Mansikka-melonisalaatti
Mikä avuksi, jos kuumalla säällä ei jaksa juoda tarpeeksi vettä? Mansikat, meloni, salaattijuusto ja chili muodostavat koukuttavan hyvän yhdistelmän suolaista ja makeaa. Samalla salaatti tuo helpotusta helteeseen ja pitää huolta nestetasapainosta. Valloittavan värikäs tarjottava sopii niin rannalle mukaan otettavaksi kuin juhlavampiinkin kesähetkiin.
Mansikkatiramisu
Kesällä tuhdin suklaiset leivonnaiset vaihtuvat marjaisiin makupaloihin. Myös tiramisusta saa kepeän kesäherkun, kun korvaa kaakaojauheen valkosuklaalla ja piilottaa keksikerrosten ja mascarponevaahdon väliin mansikoita. Sitruunamehulla kostutettu kesämisu maistuu samaan aikaan raikkaalta ja täyteläiseltä – mikä ihana tarjottava vaikka mökkivieraille!
Britakakku
Rapeaa, pehmeää ja marjaisaa – britakakku hurmaa tekstuureillaan ja mauillaan. Ruotsalainen perinneleivonnainen on syystäkin suosittu myös suomalaisessa kahvipöydässä. Yksinkertaisuudessaan täydellinen kakku ei kaipaa täytteeksi mansikoita ja kermavaahtoa kummempaa. Erityisen kauniin kakusta saa, kun sen koristelee syötävillä kukilla.
Mansikkakakku
Ei kesää ilman mansikkakakkua! Mansikkaista kermakakkua nostalgisempaa kesäleivonnaista ei liene olemassakaan. Perinteinen kakku sopii niin juhlaviin hetkiin kuin kepeille iltapäiväkahveillekin. Perinteinen sokerikakkupohja, vaniljainen kermavaahto ja runsas määrä tuoretta mansikkaa on niin lyömätön yhdistelmä, että mansikkakakkuja sopii tehdä kesän aikana useammankin kerran.
Rapea mansikkapiirakka
Tässä simppelissä piiraassa täytteet kootaan etukäteen paistetun pohjan päälle juuri ennen nautiskelua. Pehmeän vaniljavaahdon ja mehukkaiden mansikoiden kaverina loistaa rapeaksi paistettu mantelipohja. Tumma sokeri tuo piirakkapohjaan mukavaa paahteisuutta. Piiraan kokoamiseen ei tarvitse varata kuin vartti: päälle sipaistaan sitruunaista curdia, pinnalle vatkataan vaahto vaniljarahkasta ja kuohukermasta ja koko komeus kruunataan reippaalla määrällä tuoreita mansikoita.
Basilika-vaniljajäädyke
Kesän helpoin hellepäivien herkku syntyy vain muutamasta raaka-aineesta ja maistuu valloittavan virkistävälle. Vaniljakreemistä ja kuohukermasta sekoitettu kermainen jäätelöpohja maustetaan basilikalla ja sitruunalla, ja sitten vain odotellaan. Jäädyke nautitaan seuraavana päivänä, jolloin se saa päälleen tuoreita mansikoita sekä hunajasta ja mantelilastuista paahdetun mantelinougatin.