
Valmistusaika
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
1 h
Yhteensä
1 h 30 min
Vaikeustaso
-
Aloitteleva leipoja
- Uuni150°C
Arvostele
0
tähteä viidestä
0 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
Valkosuklaa-mascarponemousse
- 150 g valkosuklaata
-
1 prk (2 dl)
Valio Keittiön kuohukermaaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
-
1 rasia (200 g)
Valio Keittiön mascarponeaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
Marinoidut mansikat
- 500 g mansikoita
- 1 luomusitruuna
- 1 rkl sokeria
Paahdettu valkosuklaa
- 150 g valkosuklaata
Jaa resepti
Ohje
Valkosuklaakerma
- Pilko valkosuklaa kulhoon.
- Lämmitä kuohukerma kattilassa, kunnes se on höyryävän kuumaa, mutta ei kiehuvaa.
- Kaada kuuma kerma suklaan päälle ja anna seistä hetki.
- Vatkaa sitten seos tasaiseksi, kunnes suklaa on sulanut.
- Peitä ja laita jääkaappiin vähintään tunniksi.
Marinoidut mansikat
- Poista mansikoista kannat ja viipaloi ne kulhoon.
- Pese sitruuna hyvin.
- Raasta mansikoiden päälle sitruunankuori ja purista joukkoon 1 rkl sitruunamehua.
- Ripottele päälle sokeri ja anna marinoitua vähintään 30 minuuttia.
Paahdettu valkosuklaa
- Kuumenna uuni 150 asteeseen.
- Leikkaa valkosuklaa pieniksi paloiksi ja levitä ne tasaisesti leivinpaperilla vuoratulle pellille.
- Paahda noin 15 minuuttia, kunnes suklaa on vaalean toffeen sävyistä.
- Ota uunista ja anna jäähtyä.
Annoksen kokoaminen
- Vatkaa viilentynyt suklaakermaseos sähkövatkaimella kuohkeaksi.
- Lisää mascarpone ja jatka vatkaamista, kunnes seos on tasaista.
- Vältä ylivatkaamista. Lusikoi tai pursota mousse annoskulhoihin.
- Lisää päälle marinoituja mansikoita ja koristele paahdetulla valkosuklaalla.
Reseptiyhteistyö
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
340 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatti
5,4 g
Rasva
34,6 g
Tyydyttynyt rasva
20,7 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
0 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.