Valmistusaika
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
20 min
Yhteensä
40 min
Vaikeustaso
-
Aloitteleva leipoja
- Uuni225°C
Arvostele
5
tähteä viidestä
1 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
- 6 (500 g) lehtitaikinalevyjä
-
25 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 3 hapahkoa omenaa
-
1 prk (200 g)
Valio Keittiön kanelikreemiäValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Täyteläinen Valio Keittiön kanelikreemi vie kielen…
- 1 rkl ruokosokeria
- 1 dl pekaanipähkinöitä
Kuorrute
- 4 rkl tomusokeria
- 2 rkl ruskistettua voita
-
1 rkl
Valio maitoaValio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
Jaa resepti
Ohje
- Levitä lehtitaikinalevyt leivinpaperille ja anna niiden sulaa huoneenlämmössä.
- Lämmitä uuni 225 °C:seen ja laita muffinipelti uuniin kuumenemaan.
- Ruskista voi kattilassa ja ota siitä talteen 2 rkl kuorrutetta varten.
- Kuori omenat, poista siemenkodat ja leikkaa pieniksi kuutioiksi.
- Rouhi pekaanipähkinät veitsellä pienemmäksi.
- Kauli sulanutta lehtitaikinalevyä pituussuunnassa pidemmäksi.
- Levitä ohut kerros kanelikreemiä tasaisesti levyn päälle. Leikkaa levy pituussuunnassa kahtia esimerkiksi leivonta- tai pizzapyörällä. Ripottele päälle omenakuutiot ja rouhitut pekaanipähkinät.
- Rullaa tiukaksi rullaksi ja nipistä saumat kiinni.
- Nosta rullat varovasti kuuman muffinipellin koloihin ja voitele ne ruskistetulla voilla.
- Paista uunin keskitasolla noin 20 minuuttia, kunnes leivonnaiset ovat rapeita ja kullanruskeita.
- Anna jäähtyä hetki.
- Sekoita kuorrutteen ainekset tasaiseksi seokseksi ja lisää noin 1 tl kuorrutetta jokaisen leivonnaisen päälle.
Reseptiyhteistyö
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
252 kcal
Proteiini
3,4 g
Hiilihydraatti
24,3 g
Rasva
15,5 g
Tyydyttynyt rasva
6,4 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.











