Siirry sisältöön
Reseptiyhteistyö

Bella Tablen omena-kanelikierteet

Rapeat omena-kanelikierteet valmistuvat helposti valmiista lehtitaikinasta ja kätevästä kanelikreemistä. Hapokkaat omenat, herkullinen kanelikreemi ja rapsakat pekaanipähkinät.

Reseptiyhteistyö @bella.table
Bella Tablen omena-kanelikierteet

Ainesosat

Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 6 (500 g) lehtitaikinalevyjä
  • 25 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 3 hapahkoa omenaa
  • 1 prk (200 g)
    Valio Keittiön kanelikreemiä
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Täyteläinen Valio Keittiön kanelikreemi vie kielen…
    Valio Keittiön kanelikreemi 200 g laktoositon
  • 1 rkl ruokosokeria
  • 1 dl pekaanipähkinöitä

Kuorrute

  • 4 rkl tomusokeria
  • 2 rkl ruskistettua voita
  • 1 rkl
    Valio maitoa
    Valio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän kevytmaito 1 l

Ohje

  1. Levitä lehtitaikinalevyt leivinpaperille ja anna niiden sulaa huoneenlämmössä.
  2. Lämmitä uuni 225 °C:seen ja laita muffinipelti uuniin kuumenemaan.
  3. Ruskista voi kattilassa ja ota siitä talteen 2 rkl kuorrutetta varten.
  4. Kuori omenat, poista siemenkodat ja leikkaa pieniksi kuutioiksi.
  5. Rouhi pekaanipähkinät veitsellä pienemmäksi.
  6. Kauli sulanutta lehtitaikinalevyä pituussuunnassa pidemmäksi.
  7. Levitä ohut kerros kanelikreemiä tasaisesti levyn päälle. Leikkaa levy pituussuunnassa kahtia esimerkiksi leivonta- tai pizzapyörällä. Ripottele päälle omenakuutiot ja rouhitut pekaanipähkinät.
  8. Rullaa tiukaksi rullaksi ja nipistä saumat kiinni.
  9. Nosta rullat varovasti kuuman muffinipellin koloihin ja voitele ne ruskistetulla voilla.
  10. Paista uunin keskitasolla noin 20 minuuttia, kunnes leivonnaiset ovat rapeita ja kullanruskeita.
  11. Anna jäähtyä hetki.
  12. Sekoita kuorrutteen ainekset tasaiseksi seokseksi ja lisää noin 1 tl kuorrutetta jokaisen leivonnaisen päälle.
Reseptiyhteistyö
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 252 kcal
Proteiini 3,4 g
Hiilihydraatti 24,3 g
Rasva 15,5 g
Tyydyttynyt rasva 6,4 g
Ravintokuitu 2 g
Suola 0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.