Basilika-vaniljajäädyke

Basilika-vaniljajäädyke
Tehnyt JaanaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Jaana Valio Koekeittiöstä

Basilika-vaniljajäädyke

Basilika-vaniljajäädyke

Vaniljakreemistä ja kuohukermasta syntyy kuohkean kermainen jäätelöpohja. Tämä raikas jäädyke maustetaan basilikalla ja sitruunalla. Tuoreet mansikat ja mantelinougat kruunaavat kesäherkun.

Valmistusaika

Työaika
15 min
pakastimessa
12 h
Yhteensä
12 h 15 min

Vaikeustaso

Ruoanlaiton harrastaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

00 arvostelua

Ainekset6 annosta

6 annosta
1 prk (200 g)
1 prk (3,3 dl)
1 dl
tuoretta basilikaa
1
sitruunan kuori raastettuna

Mantelinougat

½ dl
mantelilastuja
2 rkl
juoksevaa hunajaa

Koristeluun

tuoreita mansikoita

Ohje

  1. Vaahdota vaniljakreemi ja kuohukerma yhdessä kuohkeaksi vaahdoksi.
  2. Hienonna basilika ja lisää vaahtoon. Lisää myös sitruunankuoriraaste.
  3. Lusikoi vaahto jäädykevuokaan (n. 1 l). Peitä ja pakasta yön yli.
  4. Lisää mantelilastut kuumalle kuivalle pannulle ja paahda hetki. Lisää hunaja. Sekoita. Kaada seos leivinpaperin päälle ja anna kovettua.
  5. Ota jäädyke sulamaan n. 15 min. ennen tarjoilua. Kumoa tarjoiluastialle. Koristele tuoreilla mansikoilla ja taittele kovettuneesta mantelinougatista paloja jäädykkeen pinnalle.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
283 kcal
Proteiini
2 g
Hiilihydraatit
20 g
Rasva
21 g
Tyydyttynyt rasva
12 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
0,1 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.