Rapea mansikkapiirakka

Rapea mansikkapiirakka

30 min
helppo
293 kcal / 100g
10
15

Tässä mansikkapiirakassa tuoreet kesän marjat maistuvat rapean keksimäisen pohjan päällä. Pohjan voit tehdä hyvissä ajoin. Piirakan täyttäminen sujuu hetkessä.

Ainekset

8 annosta
2 ½ dl
vehnäjauhoja
1 dl
tummaa sokeria, esim. intiaani- tai ruokokidesokeria
½ tl
leivinjauhetta
2 dl
mantelilastuja
1 ¼ dl

Täyte

1 rasia (200 g)
2 dl
2 rkl
lemon curdia eli sitruunatahnaa
1 l (n. 450 g)
tuoreita mansikoita (ks. vinkki)
sitruunamelissan lehtiä

Ohje

  1. Sekoita vehnäjauho, sokeri ja leivinjauhe kulhossa. Murenna joukkoon mantelilastut (esim. kädessä puristamalla).
  2. Lisää rasva ja sekoita tasaiseksi.
  3. Painele taikina (irtopohja)piirakkavuoan (Ø 25 cm) pohjalle ja reunoille.
  4. Paista piirakkapohjaa 200 asteessa uunin keski- tai yläosassa 13 - 15 min, kunnes pohja on kypsynyt ja hieman ruskistunut.
  5. Notkista tuorejuustoa sekoittamalla sen joukkoon 1 - 2 rkl vispikermaa. Vaahdota loppu kerma ja mausta lemon curdilla.
  6. Jos käytit irtopohjaista piirakkavuokaa, irrota jäähtynyt pohja vuoasta ja laita tarjoiluastiaan.
  7. Levitä tuorejuusto pohjalle ja sen päälle viipaloidut marjat. Nostele maustettu kermavaahto lusikalla marjojen päälle.
  8. Viimeistele sitruunamelissan lehdillä. Tarjoa heti.

Vinkki

Osan mansikoista voit korvata vadelmilla, mustikoilla tai pensasmustikoilla.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
293 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
23 g
Rasva
20 g
Suola
0,2 g
Ravintokuitu
2 g
Kalsium
55 mg
D-vitamiini
2 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)