Kuukauden trendiresepti: kesäinen mansikkamisu

Taivaallinen mansikkatiramisu hurmaa kesän kahvipöydässä
Jos kaipaat helppoa mutta taatusti kaikille maistuvaa kesäjälkkäriä, ota tämä ohje talteen. Vaikkei perinteinenkään tiramisu ole erityisen vaikea valmistaa, on mansikkamisun tekeminen vielä astetta iisimpää. Klassisessa tiramisussa täytteeseen lisätään kananmunaa: keltuaiset sekoitetaan mascarponen kanssa, valkuaiset vaahdotetaan kevyesti ja käännellään mascarponevaahtoon. Tässä reseptissä oiotaan muutama mutka ja täytteen vaahto tehdään simppelisti vispikermasta, mascarponesta ja tomusokerista.
Vähemmän sekoituskulhoja tarkoittaa vähemmän tiskiä – siis oikein oiva resepti myös mökille! Jos torilta on tarttunut mukaan isompikin laatikollinen mansikoita, voi marjojen määrän halutessaan vaikka tuplata.
Tuunaa makusi mukaan ja nappaa piknik-koriin
- Voit kostuttaa keksit sitruunamehun sijaan myös raparperimehulla tai limoncellolla tämän reseptin tapaan.
- Vaihda osa mansikoista vadelmiin tai muihin lempimarjoihisi.
- Voit koota mansikkamisun ison vuoan sijaan myös eväsrasioihin, jolloin jälkkäri on helpompi ottaa mukaan piknikille.
Vinkit antoi reseptin kehittänyt Oona Heikkinen Valio Koekeittiöstä.