Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Limoncellomisu

Sitruunainen limoncellolla maustettu tiramisu on kesän hittiherkku aikuiseen makuun.

Limoncellomisu
Limoncellomisu

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Kostutukseen

  • 1 dl sokeria
  • ¾ dl sitruunamehua
  • 1 dl limoncelloa

Vaahto

  • 2 rasia (à 200 g)
    Valio Keittiön mascarponea
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön Mascarpone e200 g laktoositon
  • 2 prk
    Valio Keittiön vispikermaa
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön vispikerma 2 dl UHT laktoositon
  • ¾ dl tomusokeria
  • ½ dl limoncelloa

Lisäksi

  • 50 g kuorittuja pistaasipähkinöitä
  • 1 prk (200 g)
    Valio sitruunakreemiä
    Täyteläinen ja ihanasti kirpeänmakea Valio sitruunakreemi vie kielen mennessään! Käyttövalmis ja paistonkestävä kreemi on herkullinen…
    Valio sitruunakreemi 200 g laktoositon
  • 1 pkt (200 g) savoiardi-keksiä

Ohje

  1. Yhdistä kostutuksen sokeri ja sitruunanmehu pienessä kattilassa. Kuumenna, kunnes sokeri on sulanut. Lisää joukkoon limoncello.
  2. Yhdistä mascarpone ja kerma kulhossa. Vaahdota sähkövatkaimella kulhossa löysäksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon tomusokeri ja limoncello.
  3. Hienonna pähkinät rouheeksi.
  4. Kostuta puolet kekseistä kastamalla ne kummaltakin puolen kostutusveteen. Levitä keksit vuoan (noin 20 x 20 cm) pohjalle. Levitä puolet vaahdosta keksien päälle. Levitä puolet sitruunakreemistä vaahdon pinnalle. Ripottele pistaasirouhetta kreemin pinnalle.
  5. Kostuta ja asettele loput keksit vuokaan. Levitä ohut kerros vaahtoa keksien pinnalle. Levitä loppu sitruunakreemi vaahdon päälle. Pursota loppu vaahto kreemin pinnalle.
  6. Anna tekeytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia, mielellään yön yli. Viimeistele pinta pistaasirouheella.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 322 kcal
Proteiini 2,2 g
Hiilihydraatti 26 g
Rasva 21,9 g
Tyydyttynyt rasva 12,4 g
Ravintokuitu 0,2 g
Suola 0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search