Kepeät marenkikakut ilahduttavat kevään ja kesän juhlissa

Raparperi-brita
Makea marenki on täydellinen pari vähän kirpeämmillekin täytteille, kuten keväisen raikkaalle raparperille. Tässä kakussa kasvimaalta puskevista raparperinvarsista keitetään helppo kanelinen hilloke, jonka kaveriksi vatkataan kermavaahtoa. Jos tuoretta raparperia ei ole saatavilla, voi herkun tehdä myös pakastetusta rapaperista.
Vadelma-marenkikakku
Tämä kakku sopii erityisesti vadelmien ystävälle. Mehukkaita marjoja löytyy nimittäin niin pohjasta, täytteestä kuin kakun päältäkin. Kakun teko aloitetaan helpon vadelmakastikkeen valmistamisella. Pirteänväristä vattusoosia lisätään sekä marenkipohjiin ennen uunia että valmiin kakun päälle. Lisää vadelmaista makua tuovat täytteen vadelmarahka ja tuoreet marjat. Jos ovelle ilmestyy yllätysvieraita tai haluat muuten vain oikaista kakun teossa, voit koota sen tämän reseptin tapaan myös valmiita marenkipohjia käyttämällä.
Sitruuna-vadelmapavlova
Vadelmien ja sitruunan yhdistelmässä maistuu kevät! Herkullinen pavlova on helppo valmistaa vadelmarahkan ja valmiin sitruunakreemin avulla. Pavlovan ihanuus on sen monipuolisuudessa, sillä marengeista voi tehdä oikeastaan minkä mallisia ja kokoisia tahansa. Tässä reseptissä marenki levitetään leivinpaperille suorakaiteen muotoon ja keskelle muotoillaan syvennys täytettä varten. Herkku viimeistellään sitruunankuoriraasteella ja reilulla määrällä tuoreita marjoja.
Kirsikkapavlova
Kun kahvipöytä kaipaa katseenvangitsijaa, kokoa marengista, kirsikoista ja kirsikkavaahdosta kunnon kasa pavlovaa. Upean kakun salaisuus piilee kolmessa erikokoisessa ja elintarvikevärillä värjätyssä marenkilevyssä, jotka kerrostellaan täytteiden kanssa näyttäväksi keoksi. Superkirsikkainen maku syntyy tuoreiden kirsikoiden, kirsikkahillon ja kirsikkarahkan yhdistelmästä.
Mango-passiojuustokakku
Jos olet pehmeän marengin ystävä, tee raikas mango-passiojuustokakku ja sen päälle kasa sveitsiläistä marenkia. Marengin valmistamista varten tarvitset lämpömittarin, vesihauteen, sähkövatkaimen sekä hieman kärsivällisyyttä. Lopputuloksena on kuohkea marenkipilvi, joka viimeistelee pirteän keväisen kakun. Kakun voi valmistaa hyvissä ajoin etukäteen, ja marenki lisätään kakun päälle juuri ennen nauttimista.
Kirsikkaiset britaruudut
Britakakun voi tarjoilla myös kauniina annospaloina, jolloin jokainen vieras saa itselleen oman britaleivoksen. Kirsikkarahkalla, tuoreilla kirsikoilla ja kermavaahdolla täytetyt kahvipöydän kaunottaret ovat yllättävän helppoja tehdä. Kakkupohjan jäähtymisen jälkeen pohja leikataan sopiviksi annospaloiksi ja palasille pursotetaan rennolla otteella vuorotellen rahkaa ja kermavaahtoa. Samalla reseptillä valmistuu 10 tai 20 leivosta riippuen siitä, tekeekö pikkuherkuista kannellisia vai kannettomia.