Raparperi-Brita

Raparperi-Brita

45 min
keskitaso
290 kcal / 100g
11
14

Raparperi on alkukesästä parhaimmillaan, mutta tämän kesäisen herkun voi tehdä myös pakastetusta rapaperista. Rapean makea marenkipohja ja kirpakka raparperi ovat täydellinen pari.

Ainekset

12 annosta
125 g
1 dl
sokeria
2
keltuaista
1 ½ dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
1 dl

Marenki

2
valkuaista
1 ½ dl
sokeria
1 tl
vaniljasokeria

Täyte

5 dl
raparperipaloja
¾ dl
sokeria
1
kanelitanko
1 - 3 rkl
vettä
2 dl

Ohje

  1. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää keltuaiset vatkaten. Sekoita joukkoon kuivat aineet seoksena vuorotellen maidon kera. Levitä taikina suorakaiteeksi (25 x 30 cm) leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista pohjaa 180 asteessa n. 10 min.
  2. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri pieninä erinä. Vatkaa, kunnes valkuaisvaahto pysyy kulhossa, vaikka kulho käännetään ylösalaisin. Levitä seos lusikalla esipaistetulle taikinapohjalle. Paista 180 asteessa 15 min eli kunnes pinta on kauniin ruskea. Anna jäähtyä.
  3. Valmista raparperitäyte: Laita raparperipalat, sokeri, vesi ja kanelitanko kattilaan. Kiehauta, kunnes raparperit ovat pehmenneet. Jäähdytä. Lisää jäähtyneeseen hillokkeeseen kovaksi vaahdoksi vatkattu kerma.
  4. Puolita pohja. Levitä täyte pohjien väliin hiukan ennen tarjoilua.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
290 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
33 g
Rasva
16 g
Suola
0,4 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
110 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)