Siirry sisältöön
Siemensämpylät

Leivonta

Itse tehdyt sämpylät maistuvat aina

Parhaissa sämpylöissä on rapsakka kuori ja pehmeä, mehevä sisus. Näillä resepteillä valmistat herkulliset sämpylät myös kotikeittiössä!

Sämpylöiden ikisuosikit: kaura- ja porkkanasämpylät

Kaurasämpylät ja porkkanasämpylät: lähes jokainen on leiponut näitä ainakin kerran. Suosion salaisuus on herkullisen maun lisäksi helppous, sillä kaurahiutaleita, vehnäjauhoja ja porkkanoita löytyy kotoa melkein aina. Uutta makua sämpylöihin tuovat kaurasämpylöitä mehevöittävä maitorahka ja porkkanasämpylöiden juustoraaste. Vai kokeilisitko herkullisia kaura-omenasämpylöitä?


Helppoutta parhaimmillaan: yön yli sämpylät

Itse leivotut sämpylät hurmaavat aamiaisella, ja yön yli kohotettuna niistä tulee erityisen herkullisia. Hitaan kohotuksen ansiosta sämpylöihin muodostuu sitkeän kuohkea ja onkaloinen rakenne. Yön yli sämpylöiden houkuttelevuutta lisää myös niiden helppous, sillä taikinaa ei tarvitse vaivata lainkaan. Kokeile ja ihastu!Briossisämpylä sopii hampurilaiseen

Moni hampurilaisten ystävä vannoo briossisämpylän nimeen. Tavalliseen sämpylään verrattuna briossisämpylässä on kuohkeampi rakenne ja makeampi maku – omiaan suolaiselle pihville ja happamille suolakurkuille ja hampurilaiskastikkeelle. Tee taikina perinteisesti hiivaan tai kokeile hapanjuuribriosseja!


Gluteenittomat sämpylät, jotka maistuvat kaikille

Maukkaat gluteenittomat sämpylät syntyvät psylliumin avulla. Psyllium parantaa taikinan rakennetta ja leivottavuutta, eli korvaa sitkoa gluteenittomassa leivonnassa. Gluteenittoman jauhoseoksen lisäksi leivonnassa voi käyttää luontaisesti gluteenittomia tattarijauhoja ja gluteenittomia kaurajauhoja. Gluteenittomista sämpylöistä voi tulla helposti kuivahkoja, joten taikinaan kannattaa lisätä juustoa tai porkkanaraastetta tuomaan mehevyyttä. Houkuttelevan pinnan sämpylöille saat lisäämällä pinnalle siemeniä ja leseitä.Valion uutiskirje

Kerran viikossa julkaistava Valion uutiskirje kokoaa yhteen kauden makeimmat reseptit, kotikeittiöiden ajankohtaisimmat puheenaiheet sekä herkulliset uutuudet ja kilpailut. Valion uutiskirjeen tilaajana pysyt kärryillä, mistä ruokamaailmassa puhutaan.

Pullaposti

Leivontaan keskittyvä Pullaposti on kotileipurin luottoystävä. Uutiskirjeen tilaajana saat sähköpostiisi uusimmat reseptit, jutut leivonta-alan kuumimmista trendeistä sekä tietoa leivonnan uutuustuotteista. Uutiskirje julkaistaan kerran kuukaudessa.

Tietoja siitä, miten käsittelemme kuluttajien henkilötietoja, löydät täältä.

Tietoja siitä, miten käsittelemme ammattilaisten henkilötietoja, löydät täältä.

Search