Rahka-kaurasämpylät

Rahka-kaurasämpylät

Maitorahka mehevöittää sämpylät ja kaura tuo lisää makua niihin. Voit käyttää myös tavallisia kaurahiutaleita.

1 h 2 min
keskitaso
245 kcal / 100g
15
26

Ainekset24 kpl

24 kpl
1 prk (250 g)
2 ½ dl
50 g
hiivaa
1 ½ tl
suolaa
3 rkl
siirappia tai hunajaa
1 ½ dl
pikakaurahiutaleita
n. 8 dl
vehnäjauhoja
¾ dl

Ohje

  1. Liuota kädenlämpöiseen rahka-maitoseokseen hiiva. Lisää suola, siirappi ja kaurahiutaleet. Alusta joukkoon vehnäjauhot ja lopuksi Oivariini.
  2. Kohota taikina liinalla peitettynä kaksinkertaiseksi (vähintään 30 min). Leivo taikinasta sämpylöitä. Laita ne pellille leivinpaperin päälle.
  3. Kohota peitettynä (n. 15 min).
  4. Paista uunin keskitasolla 225 asteessa 10 - 12 min tai kunnes kypsiä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
245 kcal
Proteiini
9 g
Hiilihydraatit
37 g
Rasva
6 g
Tyydyttynyt rasva
1 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,8 g
Kalsium
38 mg
D-vitamiini
2 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)