
Valmistusaika
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
57 min
Yhteensä
1 h 27 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni225°C
Arvostele
0
tähteä viidestä
0 arviota
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta- 2 dl vettä
- 50 g hiivaa
-
1 prk (200 g)
Valio Eila® kermaviiliäValio laktoositon kermaviili sopii monipuolisesti dippailuun, ruoanlaittoon ja kylmiin kastikkeisiin salaatin, uunilohen tai grilliruokien kaveriksi.…
- 5 dl kaurapuuroa
- 2 dl makeuttamatonta omenasosetta
- 1¼ tl suolaa
- 2 rkl sokeria
-
½ dl
Valio Oivariini® juoksevaaValio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
- 13 dl sämpyläjauhoja
Jaa resepti
Ohje
- Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää kermaviili, kaurapuuro, omenasose, suola, sokeri ja Oivariini. Sekoita tasaiseksi. Alusta joukkoon jauhot. Kohota taikina liinalla peitettynä kaksinkertaiseksi.
- Leivo jauhotetulla pöydällä sämpylöiksi. Laita leivinpaperille uunipelleille, jätä kohoamisvaraa. Kohota liinan alla.
- Paista uunin keskiosassa 225 asteessa kypsiksi, 12 - 14 min.
- Tarjoa Oivariini levitteen kanssa.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
179 kcal
Proteiini
5,6 g
Hiilihydraatti
28,6 g
Rasva
3,9 g
Tyydyttynyt rasva
1 g
Ravintokuitu
2,9 g
Suola
0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa