Rahkasämpylät

Rahkasämpylät

2 h 25 min
keskitaso
210 kcal / 100g
1
0

Rahkapullat on monen suosikki kahvileipä, mutta miten olisi rahkasämpylä suolaisen ystävälle samaan tapaan. Täytteitä voi helposti varioida oman makunsa mukaisiksi, tässä ohjeessa täytteet ovat välimerellisestä makumaailmasta.

Ainekset

12 sämpylää
n. 8 dl
vehnäjauhoja
2 pussia (à 11 g)
kuivahiivaa
1 ½ tl
suolaa
4 dl
vettä
1 dl
oliiviöljyä
1 varsi
tuoretta rosmariinia hienonnettuna
1 dl
vihreitä oliiveja

Voiteluun

1
kananmuna

Täyte

1 ½ prk (à 200 g)
1
kananmuna
ripaus
suolaa
mustapippuria myllystä
1/2 - 1 pkt (à 100 g)
parmankinkkua
10
aurinkokuivattua tomaattia
1 varsi
tuoretta rosmariinia hienonnettuna

Ohje

  1. Mittaa kulhoon jauhot, kuivahiiva ja suola. Sekoita. Lisää päälle 41-asteinen vesi.
  2. Vaivaa taikinaa kunnolla n. 5 min, kunnes se kimmoisa ja irtoaa kulhon reunoista.
  3. Lisää joukkoon öljy, hienonnetut oliivit ja rosmariini. Vaivaa vielä hetki.
  4. Anna taikinan kohota peitettynä vedottomassa paikassa n. 1 h.
  5. Jaa taikina 12 palaan, pyörittele pulliksi. Anna kohota liinan alla n. 30 min.
  6. Paina sämpylöihin syvennys jauhotetulla kahvikupin tai lasin pohjalla. Voitele reunat munalla.
  7. Sekoita rahka ja muna. Mausta suolalla ja pippurilla. Jaa täyte sämpylöiden syvennyksiin. Laita päälle hienonnettua ilmakuivattua kinkkua, aurinkokuivattua tomaattia ja rosmariinia.
  8. Paista uunissa 225 asteessa 20 - 25 min, kunnes leipä on kauniin ruskea ja kypsä.
  9. Tarjoa iltapalana tai pikkusuolaisena.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
210 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
26 g
Rasva
9 g
Suola
0,9 g
Ravintokuitu
2 g
Kalsium
15 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)