Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Rahkasämpylät

Rahkapullat on monen suosikki kahvileipä, mutta miten olisi rahkasämpylä suolaisen ystävälle samaan tapaan. Täytteitä voi helposti varioida oman makunsa mukaisiksi, tässä ohjeessa täytteet ovat välimerellisestä makumaailmasta.

Rahkasämpylät
Rahkasämpylät

Ainesosat

sämpylää

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 8 dl vehnäjauhoja
  • 2 pussia (à 11 g) kuivahiivaa
  • 1½ tl suolaa
  • 4 dl vettä
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 1 varsi tuoretta rosmariinia hienonnettuna
  • 1 dl vihreitä oliiveja

Voiteluun

  • 1 kananmuna

Täyte

  • 300 g
    Valio maitorahkaa
    Valio laktoositon maitorahka on raikas, rasvaton ja proteiinipitoinen välipala sellaisenaan tai vaikkapa marjojen kanssa. Maitorahkasta…
    Valio maitorahka 500 g laktoositon
  • 1 kananmuna
  • ripaus suolaa
  • 0 kg mustapippuria myllystä
  • ½-1 pkt (à 100 g) parmankinkkua
  • 10 aurinkokuivattua tomaattia
  • 1 varsi tuoretta rosmariinia hienonnettuna

Ohje

  1. Mittaa kulhoon jauhot, kuivahiiva ja suola. Sekoita. Lisää päälle 41-asteinen vesi.
  2. Vaivaa taikinaa kunnolla n. 5 min, kunnes se kimmoisa ja irtoaa kulhon reunoista.
  3. Lisää joukkoon öljy, hienonnetut oliivit ja rosmariini. Vaivaa vielä hetki.
  4. Anna taikinan kohota peitettynä vedottomassa paikassa n. 1 h.
  5. Jaa taikina 12 palaan, pyörittele pulliksi. Anna kohota liinan alla n. 30 min.
  6. Paina sämpylöihin syvennys jauhotetulla kahvikupin tai lasin pohjalla. Voitele reunat munalla.
  7. Sekoita rahka ja muna. Mausta suolalla ja pippurilla. Jaa täyte sämpylöiden syvennyksiin. Laita päälle hienonnettua ilmakuivattua kinkkua, aurinkokuivattua tomaattia ja rosmariinia.
  8. Paista uunissa 225 asteessa 20 - 25 min, kunnes leipä on kauniin ruskea ja kypsä.
  9. Tarjoa iltapalana tai pikkusuolaisena.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 201 kcal
Proteiini 7,9 g
Hiilihydraatti 25,2 g
Rasva 7,9 g
Tyydyttynyt rasva 1,3 g
Ravintokuitu 1,5 g
Suola 0,9 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • suolaa
  • mustapippuria myllystä
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search