Siirry sisältöön
Vaivaamattomat sämpylät eli ”yön yli sämpylät”

Vaivaamattomat sämpylät eli ”yön yli sämpylät”

Vaivattomat, vaivaamattomat sämpylät tarvitsevat aikaa tekeytyäkseen, mutta lopputulos on herkullinen.

Vaivaamattomat sämpylät eli ”yön yli sämpylät”

Ainesosat

sämpylää

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 1 l sämpyläjauhoja
  • 2 tl suolaa
  • 5 dl
    Valio Eila® maitojuomaa
    Valio Eila® laktoositon kevytmaitojuoma maistuu tavalliselta, raikkaalta maidolta ilman makeutta. Valio Eila® maitojuomat onkin valittu…
    Valio Eila® kevytmaitojuoma 1 l laktoositon
  • 1 tl kuivahiivaa

Ohje

  1. Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitojuomaan ja kaada joukkoon. Sekoita tasaiseksi, taikinaa ei tarvitse vaivata.
  2. Peitä kulho kelmulla. Nosta jääkaappiin 12 - 18 tunniksi.
  3. Ota taikina huoneenlämpöön n. 1 h ennen paistamista. Kaada se jauhotetulle pöydälle. Laita kelmu taikinan päälle. Anna taikinan kohota.
  4. Poista kelmu. Muotoile taikinasta pitkä pötkö, käytä jauhoja apuna. Leikkaa n. 20 tasakokoista palaa. Nosta palat uunipellille. Leikkaa terävällä veitsellä päälle viilto. Paista 225 asteessa n. 20 min.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 193 kcal
Proteiini 7,7 g
Hiilihydraatti 34,6 g
Rasva 1,7 g
Tyydyttynyt rasva 0,5 g
Ravintokuitu 3,1 g
Suola 1,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search