Vaivaamattomat sämpylät eli "yön yli sämpylät"

Vaivaamattomat sämpylät eli "yön yli sämpylät"
Tehnyt AnnaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä

Vaivaamattomat sämpylät eli "yön yli sämpylät"

Vaivaamattomat sämpylät eli "yön yli sämpylät"

Vaivattomat, vaivaamattomat sämpylät tarvitsevat aikaa tekeytyäkseen, mutta lopputulos on herkullinen.

Valmistusaika

Työaika
10 min
jääkaapissa
12 h
kohotus
1 h
uunissa
20 min
Yhteensä
13 h 30 min

Vaikeustaso

Aloitteleva leipoja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

88 arvostelua

Ainekset20 sämpylää

20 sämpylää
1 l
sämpyläjauhoja
2 tl
suolaa
5 dl
10 g
hiivaa

Ohje

  1. Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitojuomaan ja kaada joukkoon. Sekoita tasaiseksi, taikinaa ei tarvitse vaivata.
  2. Peitä kulho kelmulla. Nosta jääkaappiin 12 - 18 tunniksi.
  3. Ota taikina huoneenlämpöön n. 1 h ennen paistamista. Kaada se jauhotetulle pöydälle. Laita kelmu taikinan päälle. Anna taikinan kohota.
  4. Poista kelmu. Muotoile taikinasta pitkä pötkö, käytä jauhoja apuna. Leikkaa n. 20 tasakokoista palaa. Nosta palat uunipellille. Leikkaa terävällä veitsellä päälle viilto. Paista 225 asteessa n. 20 min.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
191 kcal
Proteiini
8 g
Hiilihydraatit
34 g
Rasva
2 g
Tyydyttynyt rasva
1 g
Ravintokuitu
3 g
Suola
1,1 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›