Vaivaamattomat sämpylät eli "yön yli sämpylät"

Vaivaamattomat sämpylät eli "yön yli sämpylät"

13 h 30 min
helppo
192 kcal / 100g
8
38

Vaivattomat, vaivaamattomat sämpylät tarvitsevat aikaa tekeytyäkseen, mutta lopputulos on herkullinen.

Ainekset

20 sämpylää
1 l
sämpyläjauhoja
2 tl
suolaa
1 tl
kuivahiivaa
5 dl

Ohje

  1. Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa. Lisää joukkoon kädenlämpöinen maitojuoma. Sekoita tasaiseksi.
  2. Peitä kulho kelmulla. Nosta jääkaappiin 12 - 18 tunniksi.
  3. Ota taikina huoneenlämpöön n. 1 h ennen paistamista. Kaada se jauhotetulle pöydälle. Laita kelmu taikinan päälle. Anna taikinan kohota.
  4. Poista kelmu. Muotoile taikinasta pitkä pötkö, käytä jauhoja apuna. Leikkaa n. 20 tasakokoista palaa. Nosta palat uunipellille. Leikkaa terävällä veitsellä päälle viilto. Paista 225 asteessa n. 20 min.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
192 kcal
Proteiini
8 g
Hiilihydraatit
34 g
Rasva
2 g
Suola
1,1 g
Ravintokuitu
3 g
Kalsium
63 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (37)

Nimetön16.3.2018 kello 11:48
Hei! Onnistuuko tama tuorehiivalla? (Pussihiivaa en saa koskaan toimimaan)
Nimetön15.3.2018 kello 12:20
Voisiko nämä sämpylät tehdä sämpylöiksi ja sitten laittaa jääkaappiin nousemaan ja aamulla saisi nopeasti tuoreita sämpylöitä
ValioAnna Koekeittiöltä8.9.2017 kello 10:32
Hei, tässä ohjeessa taikinan annetaan kohota hitaasti viileässä lämpötilassa, jolloin siihen muodostuu erilainen, sitkeän kuohkea, isokoloinen rakenne. Nopeasti huoneenlämmössä kohottaessa taikinasta tulee pehmeämpi ja ilmakolot ovat pienempiä ja niitä on enemmän. Sämpylät voi toki vielä kohottaa pellillä, mutta koska taikinasta ei leivota ilmaa pois, kohottaminen on turhaa. Kyseessä on siis kaksi erilaista tapaa tehdä leipää ja lopputulos on erilainen, joskin molemmilla tavoilla hyvä :).