Kuohkeiden, mutta napakoiden sämpylöiden salaisuus on kypsennetyssä juuressa. Se tekee sämpylöihin voimakkaan sitkon, jonka ansiosta taikina kohoaa voimakkaasti, mutta on riittävän napakka täytettäväksi esim. bagelin tapaan. Taikinasta voit tehdä myös yhden ison tai kaksi pientä leipää.
Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi! Huomioithan, että vastaamme resepteihin liittyviin kysymyksiin vain <a>Valio Kuluttajapalvelun</a> kautta.
Juuri | |
---|---|
2 ½ dl | vettä |
1 ¾ dl | vehnäjauhoja |
Taikina | |
9 dl | vehnäjauhoja |
1 dl | sokeria |
2 | kananmunaa |
2 dl | |
2 pussia (à 11 g) | kuivahiivaa |
2 tl | suolaa |
3 dl |
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.