Briossisämpylät

Briossisämpylät

Kuohkeiden, mutta napakoiden sämpylöiden salaisuus on kypsennetyssä juuressa. Se tekee sämpylöihin voimakkaan sitkon, jonka ansiosta taikina kohoaa voimakkaasti, mutta on riittävän napakka täytettäväksi esim. bagelin tapaan. Taikinasta voit tehdä myös yhden ison tai kaksi pientä leipää.

1 h 42 min
keskitaso
237 kcal / 100g
3
4

Ainekset20 sämpylää

20 sämpylää

Juuri

2 ½ dl
vettä
1 ¾ dl
vehnäjauhoja

Taikina

9 dl
vehnäjauhoja
1 dl
sokeria
2
kananmunaa
2 dl
2 pussia (à 11 g)
kuivahiivaa
2 tl
suolaa
3 dl

Ohje

  1. Mittaa kattilaan juuren ainekset. Sekoita tasaiseksi. Kypsennä miedolla lämmöllä samalla voimakkaasti sekoittaen n. 5 - 8 min, kunnes massa on paksua ja sitkeää.
  2. Laita juuri ja taikinan ainekset maitoa lukuunottamatta yleiskoneen kulhoon. Käytä taikinakoukkua.
  3. Sekoita tasaiseksi. Lisää maito pienissä erissä. Vaivaa taikinaa 15 min, kunnes se on kimmoisaa ja irtoaa kulhon reunoista.
  4. Anna taikinan kohota lämpimässä vedottomassa paikassa peitettynä n. 30 min, kunnes se on kaksinkertainen. Paina taikina kädellä lyttyyn.
  5. Jaa taikina 20 osaan. Pyöritä pulliksi. Nosta leivinpaperille uunipellille.
  6. Anna kohota lämpimällä vedellä kostutetun liinan alla 30 - 40 min. Voitele munalla.
  7. Paista uunin alaosassa 225 asteessa n. 12 min.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
237 kcal
Proteiini
9 g
Hiilihydraatit
43 g
Rasva
2 g
Suola
0,8 g
Ravintokuitu
2 g
Kalsium
109 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)