
Valmistusaika
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
1 h 12 min
Yhteensä
1 h 42 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni225°C
Arvostele
3.67
tähteä viidestä
3 arviota
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaJuuri
- 2½ dl vettä
- 1¾ dl vehnäjauhoja
Taikina
- 9 dl vehnäjauhoja
- 1 dl sokeria
- 2 kananmunaa
-
2 dl
Valio laktoositon kevyt maitojauhetta instantMonikäyttöinen Valio laktoositon kevyt maitojauhe on laktoositonta kevytmaitoa kätevässä ja hyvin säilyvässä muodossa. Jauhe ei…
- 2 pussia (à 11 g) kuivahiivaa
- 2 tl suolaa
-
3 dl
Valio maitoaValio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
Jaa resepti
Ohje
- Mittaa kattilaan juuren ainekset. Sekoita tasaiseksi. Kypsennä miedolla lämmöllä samalla voimakkaasti sekoittaen n. 5 - 8 min, kunnes massa on paksua ja sitkeää.
- Laita juuri ja taikinan ainekset maitoa lukuunottamatta yleiskoneen kulhoon. Käytä taikinakoukkua.
- Sekoita tasaiseksi. Lisää maito pienissä erissä. Vaivaa taikinaa 15 min, kunnes se on kimmoisaa ja irtoaa kulhon reunoista.
- Anna taikinan kohota lämpimässä vedottomassa paikassa peitettynä n. 30 min, kunnes se on kaksinkertainen. Paina taikina kädellä lyttyyn.
- Jaa taikina 20 osaan. Pyöritä pulliksi. Nosta leivinpaperille uunipellille.
- Anna kohota lämpimällä vedellä kostutetun liinan alla 30 - 40 min. Voitele munalla.
- Paista uunin alaosassa 225 asteessa n. 12 min.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
231 kcal
Proteiini
9,1 g
Hiilihydraatti
41,5 g
Rasva
2,6 g
Tyydyttynyt rasva
1,1 g
Ravintokuitu
1,6 g
Suola
0,8 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa