Gluteenittomat juustosämpylät

Gluteenittomat juustosämpylät

45 min
keskitaso
228 kcal / 100g
5
9

Juustoraaste antaa gluteenittomille sämpylöille makua ja mehevyyttä. Tarjoa gluteenittomat sämpylät aamu- tai välipalana.

Ainekset

16 annosta
25 g
hiivaa
4 dl
1 rkl
psylliumia
½ tl
suolaa
1 rkl
hunajaa
½ dl
50 g
1 dl
tattarijauhoja
4-5 dl
gluteenitonta karkeaa jauhoseosta

Pinnalle

½ dl
50 g

Ohje

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää psyllium, suola, hunaja, Oivariini ja juustoraaste. Lisää jauhot pienissä erissä sähkövatkaimen taikinakoukulla sekoittaen.
  2. Pyörittele taikinasta sämpylöitä jauhotetuin käsin. Kohota sämpylät leivinpaperin päällä pellillä n. 20 min.
  3. Voitele maidolla ja ripottele pintaan juustoraaste. Paista sämpylöitä 225 asteessa n. 12 min.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
228 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
31 g
Rasva
8 g
Suola
0,6 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
211 mg
D-vitamiini
2 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (9)

Nimetön3.1.2015 kello 19:39
Itse olen heittänyt leipoessa psylliumit turvottamatta joukkoon ja hyvä on tullut. Nesteen määrän kanssa on silloin oltava tarkka - jos nesteestä ei ole tarkkaa ohjetietoa niin taikinan oikeasta paksuudesta ja koostumuksesta on oltava tietoinen, mikä gluteenittomassa leivonnassa on aina vain opeteltava. Ja onkin melko hankala opittava monenlaisten gluteenittomien jauhojen ja jauhoseosten maailmassa. Hunajan tilalla tykkään käyttää maukasta intiaanisokeria.
Nimetön16.11.2014 kello 10:49
Kiitos tästä huipusta reseptistä 😄 Olen laittanut taikinaan lisäksi vielä auringonkukansiemeniä ja tuoreita yrttejä. Näistä tykkää kyllä koko perhe.
Nimetön14.11.2014 kello 10:11
Paljonko laitetaan jos käyttää kuivahiivaa ?