Gluteenittomat juustosämpylät

Gluteenittomat juustosämpylät

Juustoraaste antaa gluteenittomille sämpylöille makua ja mehevyyttä. Tarjoa gluteenittomat sämpylät aamu- tai välipalana.

45 min
keskitaso
228 kcal / 100g
5
9

Ainekset16 annosta

16 annosta
25 g
hiivaa
4 dl
1 rkl
psylliumia
½ tl
suolaa
1 rkl
hunajaa
½ dl
50 g
1 dl
tattarijauhoja
4-5 dl
gluteenitonta karkeaa jauhoseosta

Pinnalle

½ dl
50 g

Ohje

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää psyllium, suola, hunaja, Oivariini ja juustoraaste. Lisää jauhot pienissä erissä sähkövatkaimen taikinakoukulla sekoittaen.
  2. Pyörittele taikinasta sämpylöitä jauhotetuin käsin. Kohota sämpylät leivinpaperin päällä pellillä n. 20 min.
  3. Voitele maidolla ja ripottele pintaan juustoraaste. Paista sämpylöitä 225 asteessa n. 12 min.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
228 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
31 g
Rasva
8 g
Tyydyttynyt rasva
3 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,6 g
Kalsium
211 mg
D-vitamiini
2 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)