Vegaaninen leivonta on yllättävän helppoa

Maistuisiko vegaaninen juustokakku? Tutut suosikkileivonnaiset, kuten kakut, pullat, muffinssit ja pannukakut onnistuvat mainiosti myös vegaanisina. Poimi tästä talteen vegaaniset, ja samalla myös maidottomat, leivontareseptit!

Vegaaninen leivonta on paljon yksinkertaisempaa, mitä monesti luullaan. Maidon voi hyvin korvata Valio Oddlygood® kaurajuomalla, kakut on helppo koristella vegaanisella Oddlygood Whippingillä eikä pullataikinakaan tarvitse kananmunaa. Lisäksi vegaaniset leivonnaiset maistuvat niin hyviltä, että niitä tekee mieli leipoa ihan vain maun vuoksi. Juhliin, arkeen sekä kaikkeen siltä väliltä.

Leivo vegaaninen kakku

Vegaanisissa kakuissa riittää valinnanvaraa. Ihastu hedelmäiseen täytekakkuun, paista kirpsakka sitruunakakku tai kokeile täydellisesti kahvin kaveriksi sopivaa vegaanista mutakakkua. Leivontalistalle kannattaa pistää myös hurmaava juustokakku, joka valmistuu vain kahdeksasta raaka-aineesta. Kesäjuhlat kruunaa vegaaninen britakakku.

Ihastu vegaaniseen piirakkaan

Suolaista ja makeaa, mustikkaa ja omenaa. Kaikki nämä onnistuvat myös vegaanisena! Hummuspiirakka sopii juhlien suolaiseksi tarjottavaksi tai brunssille salaatin kaveriksi. Omena-, raparperi- ja mustikkapiirakat puolestaan kätkevät sisäänsä kesän herkullista satoa.

Herkuttele vegaanisella pullalla

Myös pullan leipominen vegaanisena on varsin yksinkertaista. Korvaa maito kaurajuomalla ja unohda pullataikinasta kananmuna. Jos leivot korvapuusteja, sipaise pullan sisään voin sijaan maapähkinävoita. Vai sittenkin vaniljaa? Lusikoi pullien täytteeksi Valio Oddlygood® Dreamy Dessert jälkiruokaa, jolloin saat mukaan caramellin, sitruunan tai metsämarjan makua.

Vegaaniset muffinssit ja muuta pientä makeaa

Vegaaniset leivonnaiset ihastuttavat myös astetta pienemmässä koossa. Maistuisiko vaikkapa vegaaninen brownie, herkulliset banaani-suklaamuffinssit tai sisältä pehmeät, mutta päältä rapeat munkit?

Vegaaniset pannukakut ja letut

Nämä vegaaniset herkut maistuvat aamupalana, brunssilla sekä jälkiruokana. Pellillä paistettavaan vegaaniseen pannukakkuun sujautetaan soseutettua banaania, pienemmissä pannukakuissa puolestaan maistuu vieno vanilja. Letut saavat makua ja rakennetta herkullisesta maapähkinävoista.

Katso lisää vegaanisia leivontareseptejä

Kuusi vinkkiä vegaaniseen leivontaan

  1. Kananmunan voi reseptistä riippuen joko korvata tai jättää kokonaan pois. Tavallisia kananmunan korvaajia ovat erilaiset hedelmäsoseet, kuten soseutettu banaani. Pullien voitelussa kananmunan voi korvata Valio Oddlygood® kaurajuomalla.
  2. Jos leivot suolaista piirakkaa tai pizzaa, kokeile juustoraasteen tilalla Valio Oddlygood® Veggie raastetta. Veggie raaste sulaa paiston aikana juuston tapaan.
  3. Vegaanisen kakun koristeluun sopii Valio Oddlygood® Easy Whipping, joka säilyttää kauniisti muotonsa myös pursotettuna. Vegaanisen suklaakakun puolestaan voi viimeistellä vaahdotetun Easy Whippingin ja vegaanisen suklaa-pähkinälevitteen herkullisella liitolla.
  4. Kokeile kakkujen täytteissä rahkan tilalla vegaanisia Valio Oddlygood® Dreamy Dessert -tuotteita joko sellaisenaan tai Easy Whippingiin sekoitettuna. Valmiiksi maustetuista Valio Oddlygood® Dreamy Dessert -tuotteista syntyy helposti myös herkullinen jälkiruoka.
  5. Liivatteen voi korvata vegaanisessa leivonnassa esimerkiksi Agar agar -hyytelöimisjauheella tai Vegegel-hyytelöimisaineella.
  6. Muista varmistaa kaikkien raaka-aineiden vegaanisuus. Erityisen tarkkana kannattaa olla juustokakun pohjassa käytettävien keksien sekä erilaisten koristeiden, kuten karkkien kanssa.