Vegaaninen maapähkinävoikorvapuusti

Vegaaninen maapähkinävoikorvapuusti

Vegaaniset korvapuustit on tämänn kevään hitti. Ne täytetään maapähkinävoilla ja kanelilla ja säilyvät mehevänä useamman päivän.

Ainekset12 korvapuustia

12 korvapuustia
3 dl
25 g
hiivaa

tai 1 pussikuivahiivaa
1 dl
sokeria
½ tl
suolaa
1 ½ tl
kardemummaa
7 - 8 dl
vehnäjauhoja
½ dl
ruokaöljyä

Väliin

1 dl
maapähkinävoita
3 rkl
sokeria
1 rkl
kanelia

Voiteluun ja pinnalle

½ dl
1 dl
raesokeria

Ohje

  1. Murenna hiiva kädenlämpöiseen kaurajuomaan. Sekoita. Lisää sokeri, mausteet ja osa jauhoista. Sekoita taikina tasaiseksi.
  2. Lisää vähitellen loput jauhot taikinaan ja alusta, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Lisää öljy. Anna taikinan kohota liinan alla vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi.
  3. Kauli taikina neliön muotoiseksi ohueksi levyksi. Käytä jauhoja apuna tarpeen mukaan.
  4. Levitä levylle maapähkinävoi, sokeri ja kaneli. Kääri levy rullaksi. Leikkaa kolmionmuotoisiksi paloiksi.
  5. Laita pullat leveä puoli alaspäin leivinpaperille uunipellille. Paina peukalolla pullan päältä, jotta leikkuupinnat aukeaa kauniisti. Kohota hyvin.
  6. Voitele kohonneet pullat kaurajuomalla. Ripota pinnalle raesokeria.
  7. Paista pullat uunin keskiosassa 200 asteessa n. 15 min tai kunnes kypsiä.
Vinkki

Vinkki

Jos käytät kuivahiivaa, lämmitä neste 41-asteiseksi. Lisää kuivahiiva taikinaan jauhoihin sekoitettuna.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
308 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
43 g
Rasva
11 g
Tyydyttynyt rasva
1 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,4 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›