Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Vegaaninen maapähkinävoikorvapuusti

Vegaaniset korvapuustit on tämän vuoden hitti. Ne täytetään maapähkinävoilla ja kanelilla ja säilyvät mehevänä useamman päivän.

Vegaaninen maapähkinävoikorvapuusti
Vegaaninen maapähkinävoikorvapuusti

Ainesosat

korvapuustia

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 3 dl
    Valio Oddlygood® kaurajuomaa gluteeniton
    Oddlygood® kaurajuomassa on herkullinen ja pehmeä kauran maku. Käytä leivontaan, ruoanlaittoon, smoothieen, puuroon tai nauti…
    Oddlygood® kaurajuoma 1 l UHT gluteeniton
  • 25 g
    hiivaa
  • Voit kokeilla myös:
  • 1 pussi (11 g) kuivahiivaa
  • 1 dl sokeria
  • ½ tl suolaa
  • 1½ tl kardemummaa
  • 7-8 dl vehnäjauhoja
  • ½ dl ruokaöljyä

Väliin

  • 1 dl (110 g) maapähkinävoita
  • 3 rkl sokeria
  • 1 rkl kanelia

Voiteluun ja pinnalle


Ohje

  1. Murenna hiiva kädenlämpöiseen kaurajuomaan. Sekoita. Lisää sokeri, mausteet ja osa jauhoista. Sekoita taikina tasaiseksi.
  2. Lisää vähitellen loput jauhot taikinaan ja alusta, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Lisää öljy. Anna taikinan kohota liinan alla vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi.
  3. Kauli taikina neliön muotoiseksi ohueksi levyksi. Käytä jauhoja apuna tarpeen mukaan.
  4. Levitä levylle maapähkinävoi, sokeri ja kaneli. Kääri levy rullaksi. Leikkaa kolmionmuotoisiksi paloiksi.
  5. Laita pullat leveä puoli alaspäin leivinpaperille uunipellille. Paina peukalolla pullan päältä, jotta leikkuupinnat aukeaa kauniisti. Kohota hyvin.
  6. Voitele kohonneet pullat kaurajuomalla. Ripota pinnalle raesokeria.
  7. Paista pullat uunin keskiosassa 200 asteessa n. 15 min tai kunnes kypsiä.

Vinkki

Jos käytät kuivahiivaa, lämmitä neste 41-asteiseksi. Lisää kuivahiiva taikinaan jauhoihin sekoitettuna.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 311 kcal
Proteiini 7,1 g
Hiilihydraatti 48,6 g
Rasva 9,1 g
Tyydyttynyt rasva 1,1 g
Ravintokuitu 2,2 g
Suola 0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search