Siirry sisältöön

Leivonta

Näin leivot kahvipöytien klassikon: kuivakakun

Kuivakakut ovat juhla- ja kahvipöytien vakiovieraita hyvästä syystä: helpoista ja hyvin säilyvistä kakuista nimittäin riittää herkuteltavaa isommallekin porukalle.

Tip icon

Kuivakakku gluteenittomana

Useimmat kuivakakut voi tehdä gluteenittomina, kun jauhot vaihtaa gluteenittomiin versioihin. Gluteenittomia jauhoja kannattaa käyttää noin ½–1 dl tavallista vähemmän. Vuoan jauhottamiseen voi käyttää gluteenittomien korppujauhojen lisäksi mantelijauhoja tai kookoshiutaleita.

Perunajauhoista leivottava pumpulikakku on kaikessa yksinkertaisuudessaan ihana kuivakakku, jonka resepti on gluteeniton. Myös perinteinen tiikerikakku ja taatelikakku onnistuvat näppärästi gluteenittomana.

Kuivakakkujen rakastetut klassikot

Yksi rakastaa tiikerikakkua, toinen himoitsee pumpulikakkua ja kolmas ehkäpä porkkanakakkua. Kuivakakkujen klassikoissa riittää valinnanvaraa.

Tiikerikakku on kenties kaikkien suosituin, eikä suotta: mehevän murokakun ja suklaaraidan makuyhdistelmä sopii niin arkeen kuin juhlaankin. Perinteisen reseptin lisäksi tiikerikakusta löytyy monia herkullisia versioita. Mariannen tiikerikakku maistuu piparmintulta, marjatiikeri mustikalta ja mansikalta. Tiikeripalat leivotaan laakeaan vuokaan ja pinta mehevöitetään kuohkealla kinuskikermavaahdolla.

Taatelikakku, arabialainen maustekakku ja rommirusinakakku kätkevät sisälleen makua runsain mitoin. Myös porkkanakakku maistuu vahvojen makujen ystävälle.


Tip icon

Kuivakakut maailmalla

Kuivakakku ei ole yksin suomalainen perinneleivonnainen. Välimeren maissa herkutellaan etenkin sitrushedelmillä ja pähkinöillä maustetuilla kuivakakuilla, kun taas britit rakastavat hedelmäisiä kuivakakkuja. Yhdysvalloissa kuivakakku tunnetaan nimellä pound tai bundt cake. Pound cake -nimi tulee vanhasta reseptistä, jonka mukaan kakkuun tulee pauna kutakin raaka-ainetta: jauhoja, sokeria, voita ja munia. Bundt cake -nimi juontaa puolestaan juurensa samannimiseen kakkuvuokaan.



Pullaposti

Leivontaan keskittyvä Pullaposti on kotileipurin luottoystävä. Uutiskirjeen tilaajana saat sähköpostiisi uusimmat reseptit, jutut leivonta-alan kuumimmista trendeistä sekä tietoa leivonnan uutuustuotteista. Uutiskirje julkaistaan kerran kuukaudessa.

Tietoja siitä, miten käsittelemme kuluttajien henkilötietoja, löydät täältä.

Tietoja siitä, miten käsittelemme ammattilaisten henkilötietoja, löydät täältä.

Search