Siirry sisältöön

Leivonta

Näin leivot kahvipöytien klassikon: kuivakakun

Kuivahko nimi, mutta maku kaikkea muuta. Kuivakakut ovat juhla- ja kahvipöytien vakiovieraita ihan syystä: helpoista ja hyvin säilyvistä kakuista nimittäin riittää herkuteltavaa isommallekin porukalle.  

Taatusti herkullinen tiikerikakku

Tiikerikakku on kuivakakuista kenties kaikkein suosituin. Mehevän murokakun ja suklaaraidan makuyhdistelmä sopii niin työpaikan kahvipöytään kuin valmistujaisjuhliin – joko tavallisena versiona tai gluteenittomana. Perinteisen reseptin lisäksi tiikerikakusta löytyy monia herkullisia versioita. Mariannen tiikerikakku maistuu piparmintulta, marjatiikeri mustikalta ja mansikalta. Tiikeripalat ovat uudessa muodossa, kakku leivotaan vuokaan ja pinta mehevöitetään kuohkealla kinuskikermavaahdolla.


Kuivakakkujen vinkit videolta

Videolta näet Valio Koekeittiön opastuksella, miten perinteinen tiikerikakku valmistuu. Nämä vinkit sopivat muidenkin kuivakakkujen valmistamiseen.

Tip icon

Kuivakakku gluteenittomana

Useimmat kuivakakut voi tehdä gluteenittomina, kun jauhot vaihtaa gluteenittomiin versioihin. Gluteenittomia jauhoja kannattaa käyttää noin ½–1 dl tavallista vähemmän. Vuoan jauhottamiseen voi käyttää gluteenittomien korppujauhojen lisäksi mantelijauhoja tai kookoshiutaleita. Jos kaipaat valmista reseptiä, kokeile vaikkapa gluteenitonta tiikerikakkua!

Vuokaa vaihtamalla tuttu kakku saa uuden tyylin

Tuttuun reseptiin saa vaihtelua myös kakkuvuokaa vaihtamalla. Torvivuokia on nykyään tarjolla useita erilaisia, joilla kakkuun saa halutessaan arkisempaa tai juhlavampaa tuntua. Samantapaisen kakun tyyli muuttuu täysin vuokaa vaihtamalla. Englantilainen hedelmäkakku on valmistettu brittiläiselle tyylille uskollisena leipävuokaan, kun taas juhlava, saksalaisesta Stollen-leivonnaisesta inspiraationsa saanut hedelmäkakku on paistettu korkeaharjaisessa torvivuoassa.

Tip icon

Kuivakakut muualla maailmassa

Kuivakakku ei ole yksin suomalainen perinneleivonnainen. Välimeren maissa herkutellaan etenkin sitrushedelmillä ja pähkinöillä maustetuilla kuivakakuilla, kun taas britit rakastavat runsashedelmäisiä kuivakakkuja. Yhdysvalloissa kuivakakku tunnetaan nimellä pound tai bundt cake. Pound cake -nimi tulee vanhasta reseptistä, jonka mukaan kakkuun tulee pauna kutakin raaka-ainetta: jauhoja, sokeria, voita ja munia. Bundt cake -nimi juontaa puolestaan juurensa samannimiseen kakkuvuokaan.

Kuivakakku joka juhlaan

Kuivakakku joka juhlaan

Valmistatko seuraavan kuivakakkusi vegaanisena, konjakilla tai kenties mämmiraidalla maustettuna? Reseptiarkistostamme löydät oikean ohjeen joka tilanteeseen.Pullaposti

Leivontaan keskittyvä Pullaposti on kotileipurin luottoystävä. Uutiskirjeen tilaajana saat sähköpostiisi uusimmat reseptit, jutut leivonta-alan kuumimmista trendeistä sekä tietoa leivonnan uutuustuotteista. Uutiskirje julkaistaan kerran kuukaudessa.

Tietoja siitä, miten käsittelemme kuluttajien henkilötietoja, löydät täältä.

Tietoja siitä, miten käsittelemme ammattilaisten henkilötietoja, löydät täältä.

Search