
Valmistusaika
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
1 h
Yhteensä
1 h 30 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni175°C
Arvostele
3.92
tähteä viidestä
13 arviota
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta-
250 g
Valio voita, huoneenlämpöistäKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 3 dl sokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 3 kananmunaa
- 4 dl perunajauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
Vuokaan
-
15 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 1 rkl korppujauhoja (gluteenitonta)
Jaa resepti
Ohje
- Vaahdota pehmeä, huoneenlämpöinen voi, sokeri ja vaniljasokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi yleiskoneessa tai sähkövatkaimella .
- Lisää munat yksitellen välissä aina huolellisesti vatkaten.
- Lisää perunajauho-leivinjauheseos, sekoita.
- Kaada huolellisesti voideltuun, korppujauhotettuun, n. 2 l:n torvivuokaan. Valitse mahdollisimman vähänkuvioinen torvivuoka, sillä kakku tarttuu todella helposti vuokaan kiinni.
- Kypsennä uunin keskiosassa 175 asteessa n. 50 min.
- Anna kakun jäähtyä vuoassa hetki ennen kumoamista. Koristele jäähtynyt kakku siivilöidyllä tomusokerilla.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
415 kcal
Proteiini
2,3 g
Hiilihydraatti
50,2 g
Rasva
22,7 g
Tyydyttynyt rasva
12,8 g
Ravintokuitu
0,4 g
Suola
0,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa