Pumpulikakku

Pumpulikakku

Pumpulinpehmeän kakun salaisuus on perunajauhoissa. Tämä vanhanajan kahvikakku on klassinen juhlapöydän tarjottava.

1 h 30 min
keskitaso
420 kcal / 100g
0
0

Ainekset20 viipaletta

20 viipaletta
250 g
3 dl
sokeria
2 tl
vaniljasokeria
3
kananmunaa
4 dl
perunajauhoja
1 tl
leivinjauhetta

Vuokaan

1 rkl
1 rkl (gluteenitonta)
korppujauhoja

Ohje

  1. Vaahdota pehmeä, huoneenlämpöinen voi, sokeri ja vaniljasokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi yleiskoneessa tai sähkövatkaimella .
  2. Lisää munat yksitellen välissä aina huolellisesti vatkaten.
  3. Lisää perunajauho-leivinjauheseos, sekoita.
  4. Kaada huolellisesti voideltuun, korppujauhotettuun torvivuokaan. Valitse mahdollisimman vähänkuvioinen torvivuoka, sillä kakku tarttuu todella helposti vuokaan kiinni.
  5. Kypsennä uunin keskiosassa 175 asteessa n. 50 min.
  6. Anna kakun jäähtyä vuoassa hetki ennen kumoamista. Koristele jäähtynyt kakku siivilöidyllä tomusokerilla.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
420 kcal
Proteiini
2 g
Hiilihydraatit
51 g
Rasva
23 g
Tyydyttynyt rasva
13 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
0,5 g
Kalsium
60 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›