Tiikeripalat

Tiikeripalat
Tehnyt JaanaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Jaana Valio Koekeittiöstä

Tiikeripalat

Tiikeripalat

Klassinen tiikerikakku saa tässä ohjeessa uuden muodon. Kakku leivotaan vuokaan ja pinta mehevöitetään kuohkealla kinuskikermavaahdolla.

Valmistusaika

Työaika
20 min
jäähdytys
30 min
uunissa
40 min
Yhteensä
1 h 30 min

Vaikeustaso

Aloitteleva leipoja
44 arvostelua

Ainekset20 palaa

20 palaa
200 g
2 dl
sokeria
3
kananmunaa
4 dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
1 dl
( 1 rkl
appelsiinin kuorta )
2 rkl
kaakaojauhetta

Kuorrutus

2 prk (à 2,5 dl)
strösseleitä

Ohje

  1. Voitele ja korppujauhota suorakaiteen muotoinen vuoka (20 x 30 cm).
  2. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää huoneenlämpöiset munat voi-sokerivaahtoon yksitellen vatkaten.
  3. Yhdistä vehnäjauhot ja leivinjauhe. Lisää seos voi-sokeri-munavaahtoon sekoittaen. Lisää maito ja sekoita tasaiseksi. Ota taikinasta 1/3 erilleen.
  4. Siivilöi 1/3 taikinaan kaakaojauhe ja lisää halutessasi vaaleaan taikinaan raastettua appelsiinin kuorta.
  5. Levitä puolet vaaleasta taikinasta vuokaan. Levitä päälle tumma taikina. Lusikoi lopuksi loput vaaleasta taikinasta vuokaan. Pistele taikinaa haarukalla sieltä täältä, jotta kakulle muodostuu raidat.
  6. Paista 175 asteessa n. 40 min. Tarkista kypsyys puutikulla. Kumoa kakkulevy hieman jäähtyneenä tarjoiluastialle. Anna jäähtyä kunnolla.
  7. Vaahdota kinuskikerma ja porsota kakkulevyn pinnalle. Viimeistele koristerakeilla.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
351 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
37 g
Rasva
20 g
Tyydyttynyt rasva
11 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,6 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.