Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Tiikeripalat

Klassinen tiikerikakku saa tässä ohjeessa uuden muodon. Kakku leivotaan vuokaan ja pinta mehevöitetään kuohkealla kinuskikermavaahdolla.

Tiikeripalat
Tiikeripalat

Ainesosat

palaa

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 200 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 2 dl sokeria
  • 3 kananmunaa
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 dl
    Valio maitoa
    Valio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän kevytmaito 1 l
  • 1 rkl appelsiinin kuorta
  • 2 rkl kaakaojauhetta

Kuorrutus

  • 2 prk (à 2.5 dl)
    Valio kinuskikermaa
    Valio kinuskikerma on herkullinen oikotie kinuskisiin jälkiruokiin ja leivonnaisiin! Vispaa kuohkeaksi vaahdoksi tai kiehauta täyteläiseksi…
    Valio kinuskikerma 2,5 dl laktoositon
  • 0 kg strösseleitä

Ohje

  1. Voitele ja korppujauhota suorakaiteen muotoinen vuoka (20 x 30 cm).
  2. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää huoneenlämpöiset munat voi-sokerivaahtoon yksitellen vatkaten.
  3. Yhdistä vehnäjauhot ja leivinjauhe. Lisää seos voi-sokeri-munavaahtoon sekoittaen. Lisää maito ja sekoita tasaiseksi. Ota taikinasta 1/3 erilleen.
  4. Siivilöi 1/3 taikinaan kaakaojauhe ja lisää halutessasi vaaleaan taikinaan raastettua appelsiinin kuorta.
  5. Levitä puolet vaaleasta taikinasta vuokaan. Levitä päälle tumma taikina. Lusikoi lopuksi loput vaaleasta taikinasta vuokaan. Pistele taikinaa haarukalla sieltä täältä, jotta kakulle muodostuu raidat.
  6. Paista 175 asteessa n. 40 min. Tarkista kypsyys puutikulla. Kumoa kakkulevy hieman jäähtyneenä tarjoiluastialle. Anna jäähtyä kunnolla.
  7. Vaahdota kinuskikerma ja porsota kakkulevyn pinnalle. Viimeistele koristerakeilla.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 339 kcal
Proteiini 4,5 g
Hiilihydraatti 33,8 g
Rasva 20,6 g
Tyydyttynyt rasva 11,7 g
Ravintokuitu 0,9 g
Suola 0,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • strösseleitä
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search