Tiikerikakku

Tiikerikakku
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Tiikerikakku

Tiikerikakku

Tiikerikakku on kuivakakkujen aatelia. Mehevän suklainen raita antaa vaalealle murokakulle makua ja luonnetta sekä kauniin ulkonäön.

Valmistusaika

Työaika
25 min
uunissa
55 min
Yhteensä
1 h 20 min

Vaikeustaso

Leivonnan harrastaja
4040 arvostelua

Ainekset25 viipaletta

25 viipaletta
200 g
2 dl
sokeria
3
(luomu)kananmunaa
4 dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
2 tl
vaniljasokeria
1 dl
2 rkl
kaakaojauhetta

Ohje

  1. Voitele ja korppujauhota 1,8 litran rengasvuoka. Laita uuni päälle
  2. Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää huoneenlämpöiset munat yksitellen, vatkaa hyvin.
  3. Yhdistä muut kuivat aineet paitsi kaakaojauhe. Siivilöi kakkutaikinaan vuorotellen kuivien aineiden seosta ja lisää välillä kermaa.
  4. Ota 1/3 kakkutaikinaa erilleen. Siivilöi ja sekoita siihen kaakaojauhe.
  5. Kaada puolet vaaleasta kakkutaikinasta vuokaan. Lusikoi väliin tumma taikina. Lisää päälle loppu vaalea taikina.
  6. Pistele haarukalla taikinan läpi sieltä täältä. Näin tehden tumma ja vaalea taikina sekoittuvat kauniiksi raidaksi.
  7. Paista Tiikerikakku 175 asteessa 50 - 55 min tai kunnes kakku on kypsä.
  8. Kumoa hiukan jäähtyneenä.
Vinkki

Vinkki

* Tiikerikakun voi pakastaa. Pakkaa se hyvin kelmuun ja alumiinifolioon. Sulata jääkaapissa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
376 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
41 g
Rasva
21 g
Tyydyttynyt rasva
11 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,6 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.