Tiikerikakku

Tiikerikakku

1 h 20 min
keskitaso
376 kcal / 100g
37
55

Tiikerikakku on kuivakakkujen aatelia. Mehevän suklainen raita antaa vaalealle murokakulle makua ja luonnetta sekä kauniin ulkonäön.

Ainekset

25 viipaletta
200 g
2 dl
sokeria
3
(luomu)kananmunaa
4 dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
2 tl
vaniljasokeria
1 dl
2 rkl
kaakaojauhetta

Ohje

  1. Voitele ja korppujauhota 1,8 litran rengasvuoka. Laita uuni päälle
  2. Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää huoneenlämpöiset munat yksitellen, vatkaa hyvin.
  3. Yhdistä muut kuivat aineet paitsi kaakaojauhe. Siivilöi kakkutaikinaan vuorotellen kuivien aineiden seosta ja lisää välillä kermaa.
  4. Ota 1/3 kakkutaikinaa erilleen. Siivilöi ja sekoita siihen kaakaojauhe.
  5. Kaada puolet vaaleasta kakkutaikinasta vuokaan. Lusikoi väliin tumma taikina. Lisää päälle loppu vaalea taikina.
  6. Pistele haarukalla taikinan läpi sieltä täältä. Näin tehden tumma ja vaalea taikina sekoittuvat kauniiksi raidaksi.
  7. Paista Tiikerikakku 175 asteessa 50 - 55 min tai kunnes kakku on kypsä.
  8. Kumoa hiukan jäähtyneenä.

Vinkki

* Tiikerikakun voi pakastaa. Pakkaa se hyvin kelmuun ja alumiinifolioon. Sulata jääkaapissa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
376 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
41 g
Rasva
21 g
Suola
0,6 g
Ravintokuitu
2 g
Kalsium
111 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (55)

Nimetön15.8.2018 kello 6:00
Oikein pätevä resepti! En löytänyt tehosekoittimeen vispilöitä, joten vatkasin taikinan käsin! Oikein hyvin sujui niinkin! Voin korvasin margariinilla, vaniljasokerin vaniljauutteella ja kerman mantelimaidolla! Lisäksi otin 1/3 taikinasta pois hiukan ennen kuin loppui jauhot, jotta siitä ei tulis niin kuiva kaakaolisäyksen jälkeen.
Nimetön11.7.2018 kello 11:28
Käytän aina tätä ohjetta. Kaakaojauhe-kakkutaikinaosuuteen lisään ihan pienen kermalurauksen, jolloin se ei jää kuivaksi. Pieni, mutta kannattava muutos.
Nimetön17.12.2017 kello 19:23
Hyvää ja mehevää tuli käytin kerman tilalla puristettua appelsiinin mehua.