Tiikerikakku

Tiikerikakku

Tiikerikakku on kuivakakkujen aatelia. Mehevän suklainen raita antaa vaalealle murokakulle makua ja luonnetta sekä kauniin ulkonäön.

1 h 20 min
keskitaso
376 kcal / 100g
41
55

Ainekset25 viipaletta

25 viipaletta
200 g
2 dl
sokeria
3
(luomu)kananmunaa
4 dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
2 tl
vaniljasokeria
1 dl
2 rkl
kaakaojauhetta

Ohje

  1. Voitele ja korppujauhota 1,8 litran rengasvuoka. Laita uuni päälle
  2. Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää huoneenlämpöiset munat yksitellen, vatkaa hyvin.
  3. Yhdistä muut kuivat aineet paitsi kaakaojauhe. Siivilöi kakkutaikinaan vuorotellen kuivien aineiden seosta ja lisää välillä kermaa.
  4. Ota 1/3 kakkutaikinaa erilleen. Siivilöi ja sekoita siihen kaakaojauhe.
  5. Kaada puolet vaaleasta kakkutaikinasta vuokaan. Lusikoi väliin tumma taikina. Lisää päälle loppu vaalea taikina.
  6. Pistele haarukalla taikinan läpi sieltä täältä. Näin tehden tumma ja vaalea taikina sekoittuvat kauniiksi raidaksi.
  7. Paista Tiikerikakku 175 asteessa 50 - 55 min tai kunnes kakku on kypsä.
  8. Kumoa hiukan jäähtyneenä.

Vinkki

* Tiikerikakun voi pakastaa. Pakkaa se hyvin kelmuun ja alumiinifolioon. Sulata jääkaapissa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
376 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
41 g
Rasva
21 g
Tyydyttynyt rasva
11 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,6 g
Kalsium
111 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)