Sitruunakakku

Sitruunakakku

Kahvikakkujen klassikko on lempeän sitruunainen ja kaunis sitruunakakku. Tästä ohjeesta on nautittu anopin kahvipöydässä lukuisia kertoja. Kakku kannattaa valmistaa tarjoilua edeltävänä päivänä tai aiemmin.

1 h 5 min
helppo
391 kcal / 100g
3
7

Ainekset16 viipaletta

16 viipaletta
200 g
n. 1 rkl
korppujauhoja
2 dl
sokeria
2 tl
vaniljasokeria
1
sitruunan kuori raastettuna
3
(luomu)kananmunaa
2 ½ dl
vehnäjauhoja
½ dl
perunajauhoja
2 tl
leivinjauhetta
1 mm
suolaa
2 rkl
sitruunamehua

Pinnalle

tomusokeria

Ohje

  1. Ota voista nokare ja voitele sillä torvivuoka (tilavuus väh. 1,2 l ). Korppujauhota vuoka.
  2. Vaahdota pehmeä voi, sokeri ja vaniljasokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi.
  3. Lisää munat joukkoon yksitellen, välissä voimakkaasti vatkaten. Lisää lopuksi kuoriraaste.
  4. Yhdistä kuivat aineet kulhossa. Siivilöi jauhoseos sekä lisää sitruunamehu muutamassa erässä voi-sokerivaahtoon. Sekoita tasaiseksi.
  5. Lusikoi taikina kakkuvuokaan.
  6. Kypsennä uunin alaosassa ritilällä 175 asteessa. Jos käytät pinnoitettua vuokaa, alenna lämpötila 150 asteeseen. Kakun paistoaika on 45 - 50 min. Tarkista kypsyys tikulla.
  7. Anna kakun jäähtyä hetki ennen kumoamista. Kakku kannattaa valmistaa hyvissä ajoin ennen tarjoilua (esim. edellisenä päivänä). Kakun voi myös pakastaa.
  8. Tarjoa kakku kahvipöydässä. Koristele siivilöidyllä tomusokerilla.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
391 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
42 g
Rasva
22 g
Suola
0,9 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
129 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)