Sitruunakakku

Sitruunakakku
Tehnyt IlonaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Ilona Valio Koekeittiöstä

Sitruunakakku

Sitruunakakku

Kahvikakkujen klassikko on lempeän sitruunainen ja kaunis sitruunakakku. Tästä ohjeesta on nautittu anopin kahvipöydässä lukuisia kertoja. Kakku kannattaa valmistaa tarjoilua edeltävänä päivänä tai aiemmin.

Valmistusaika

Työaika
20 min
uunissa
45 min
Yhteensä
1 h 5 min

Vaikeustaso

Aloitteleva leipoja
1919 arvostelua

Ainekset16 viipaletta

16 viipaletta
200 g
n. 1 rkl
korppujauhoja
2 dl
sokeria
2 tl
vaniljasokeria
1
sitruunan kuori raastettuna
3
(luomu)kananmunaa
2 ½ dl
vehnäjauhoja
½ dl
perunajauhoja
2 tl
leivinjauhetta
1 mm
suolaa
2 rkl
sitruunamehua

Pinnalle

tomusokeria

Ohje

  1. Ota voista nokare ja voitele sillä torvivuoka (tilavuus väh. 1,2 l ). Korppujauhota vuoka.
  2. Vaahdota pehmeä voi, sokeri ja vaniljasokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi.
  3. Lisää munat joukkoon yksitellen, välissä voimakkaasti vatkaten. Lisää lopuksi kuoriraaste.
  4. Yhdistä kuivat aineet kulhossa. Siivilöi jauhoseos sekä lisää sitruunamehu muutamassa erässä voi-sokerivaahtoon. Sekoita tasaiseksi.
  5. Lusikoi taikina kakkuvuokaan.
  6. Kypsennä uunin alaosassa ritilällä 175 asteessa. Jos käytät pinnoitettua vuokaa, alenna lämpötila 150 asteeseen. Kakun paistoaika on 45 - 50 min. Tarkista kypsyys tikulla.
  7. Anna kakun jäähtyä hetki ennen kumoamista. Kakku kannattaa valmistaa hyvissä ajoin ennen tarjoilua (esim. edellisenä päivänä). Kakun voi myös pakastaa.
  8. Tarjoa kakku kahvipöydässä. Koristele siivilöidyllä tomusokerilla.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
391 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
42 g
Rasva
22 g
Tyydyttynyt rasva
12 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
1,0 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.