Marjatiikerikakku

Marjatiikerikakku
Tehnyt IlonaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Ilona Valio Koekeittiöstä

Marjatiikerikakku

Marjatiikerikakku

Tiikerikakku on varmasti yksi kahvipöytien suosituimmista kuivakakuista. Vaaleanpunaiseen vivahtava, mustikkaraidan sisälleen kätkevä pikkusisko eli marjatiikerikakku, on hauska ja maukas tapa tarjota uudenlainen kahvikakku vaikka keväisessä juhlapöydässä.

Valmistusaika

Työaika
30 min
jäähdytys
1 h
tekeytyminen
12 h
Yhteensä
13 h 30 min

Vaikeustaso

Leivonnan harrastaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

00 arvostelua

Ainekset22 viipaletta

22 viipaletta
200 g
3 ½ dl (175 g)
mansikanmakuista tomusokeria
3
kananmunaa , huoneenlämpöistä
4 dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
2 tl
vaniljasokeria
1 dl (50 g)
mustikoita
1 dl

Vuokaan

n. 1 rkl
n. 1 rkl
korppujauhoja

Ohje

  1. Voitele ja korppujauhota 1,5 - 1,8 litran torvivuoka. Laita uuni päälle 175 asteeseen.
  2. Vatkaa pehmeä voi ja tomusokeri vaahdoksi. Aloita matalalla teholla, koska tomusokeri pöllyää aluksi runsaasti. Lisää munat yksitellen, välissä aina huolellisesti vatkaten.
  3. Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Sekoita jauhoseos siivilöitynä muutamassa erässä taikinaan.
  4. Soseuta mustikat sauvasekoittimella kapeassa astiassa. Jos käytät pakastemustikoita, sulata ne ennen soseuttamista.
  5. Ota 150 - 175 g (n. neljännes) kakkutaikinaa erilleen ja lisää siihen mustikkasose. Lisää kerma jäljelle jääneeseen taikinaan.
  6. Nostele reilu puolet vaaleasta kakkutaikinasta vuokaan. Lusikoi päälle mustikkataikina. Lisää päälle loppu taikina. Töki taikinaa esim. ruokalusikan varrella, jotta taikinakerrokset hieman sekoittuvat.
  7. Paista uunin ala-/ keskiosassa 55 min tai kunnes kakku on kypsä.
  8. Kumoa hiukan jäähtyneenä. Kun kakku on täysin jäähtynyt, kääri se kelmuun tai folioon ja anna tekeytyä peitettynä seuraavaan päivään.
  9. Siivilöi pinnalle mansikkatomusokeria juuri ennen tarjoilua.
Vinkki

Vinkki

Kakun voi pakastaa hyvin pakattuna kelmuun ja alumiinifolioon. Sulata jääkaapissa.Kakku säilyy hyvin peitettynä huoneenlämmössä maukkaana viikon ajan, viileässä pidempään.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
290 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
32 g
Rasva
16 g
Tyydyttynyt rasva
9 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,4 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›