Valmistusaika
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
13 h
Yhteensä
13 h 30 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni175°C
Arvostele
4.67
tähteä viidestä
3 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta-
200 g
Valio voita, huoneenlämpöistäKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 175 g (3,5 dl) mansikanmakuista tomusokeria
- 3 kananmunaa, huoneenlämpöistä
- 4 dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 2 tl vaniljasokeria
- 1 dl (50 g) mustikoita
-
1 dl
Valio kuohukermaaValio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
Vuokaan
-
15 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 1 rkl korppujauhoja
Jaa resepti
Ohje
- Voitele ja korppujauhota 1,5 - 1,8 litran torvivuoka. Laita uuni päälle 175 asteeseen.
- Vatkaa pehmeä voi ja tomusokeri vaahdoksi. Aloita matalalla teholla, koska tomusokeri pöllyää aluksi runsaasti. Lisää munat yksitellen, välissä aina huolellisesti vatkaten.
- Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Sekoita jauhoseos siivilöitynä muutamassa erässä taikinaan.
- Soseuta mustikat sauvasekoittimella kapeassa astiassa. Jos käytät pakastemustikoita, sulata ne ennen soseuttamista.
- Ota 150 - 175 g (n. neljännes) kakkutaikinaa erilleen ja lisää siihen mustikkasose. Lisää kerma jäljelle jääneeseen taikinaan.
- Nostele reilu puolet vaaleasta kakkutaikinasta vuokaan. Lusikoi päälle mustikkataikina. Lisää päälle loppu taikina. Töki taikinaa esim. ruokalusikan varrella, jotta taikinakerrokset hieman sekoittuvat.
- Paista uunin ala-/ keskiosassa 55 min tai kunnes kakku on kypsä.
- Kumoa hiukan jäähtyneenä. Kun kakku on täysin jäähtynyt, kääri se kelmuun tai folioon ja anna tekeytyä peitettynä seuraavaan päivään.
- Siivilöi pinnalle mansikkatomusokeria juuri ennen tarjoilua.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
388 kcal
Proteiini
4,9 g
Hiilihydraatti
46,1 g
Rasva
20,2 g
Tyydyttynyt rasva
11,3 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa