Siirry sisältöön
Marjatiikerikakku

Marjatiikerikakku

Tiikerikakku on varmasti yksi kahvipöytien suosituimmista kuivakakuista. Vaaleanpunaiseen vivahtava, mustikkaraidan sisälleen kätkevä pikkusisko eli marjatiikerikakku, on hauska ja maukas tapa tarjota uudenlainen kahvikakku vaikka keväisessä juhlapöydässä.

Marjatiikerikakku

Ainesosat

viipaletta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 200 g
    Valio voita, huoneenlämpöistä
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 175 g (3,5 dl) mansikanmakuista tomusokeria
  • 3 kananmunaa, huoneenlämpöistä
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 dl (50 g) mustikoita
  • 1 dl
    Valio kuohukermaa
    Valio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
    Valio kuohukerma 2 dl

Vuokaan

  • 15 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 1 rkl korppujauhoja

Ohje

  1. Voitele ja korppujauhota 1,5 - 1,8 litran torvivuoka. Laita uuni päälle 175 asteeseen.
  2. Vatkaa pehmeä voi ja tomusokeri vaahdoksi. Aloita matalalla teholla, koska tomusokeri pöllyää aluksi runsaasti. Lisää munat yksitellen, välissä aina huolellisesti vatkaten.
  3. Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Sekoita jauhoseos siivilöitynä muutamassa erässä taikinaan.
  4. Soseuta mustikat sauvasekoittimella kapeassa astiassa. Jos käytät pakastemustikoita, sulata ne ennen soseuttamista.
  5. Ota 150 - 175 g (n. neljännes) kakkutaikinaa erilleen ja lisää siihen mustikkasose. Lisää kerma jäljelle jääneeseen taikinaan.
  6. Nostele reilu puolet vaaleasta kakkutaikinasta vuokaan. Lusikoi päälle mustikkataikina. Lisää päälle loppu taikina. Töki taikinaa esim. ruokalusikan varrella, jotta taikinakerrokset hieman sekoittuvat.
  7. Paista uunin ala-/ keskiosassa 55 min tai kunnes kakku on kypsä.
  8. Kumoa hiukan jäähtyneenä. Kun kakku on täysin jäähtynyt, kääri se kelmuun tai folioon ja anna tekeytyä peitettynä seuraavaan päivään.
  9. Siivilöi pinnalle mansikkatomusokeria juuri ennen tarjoilua.

Vinkki

Kakun voi pakastaa hyvin pakattuna kelmuun ja alumiinifolioon. Sulata jääkaapissa. Kakku säilyy hyvin peitettynä huoneenlämmössä maukkaana viikon ajan, viileässä pidempään.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 388 kcal
Proteiini 4,9 g
Hiilihydraatti 46,1 g
Rasva 20,2 g
Tyydyttynyt rasva 11,3 g
Ravintokuitu 1 g
Suola 0,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search