Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Gluteeniton tiikerikakku

Gluteeniton tiikerikakku on rakenteeltaan tavallista tiikerikakkua kevyempi, hiukan pumpulimainen. Kakun onnistumisen kannalta tärkeää on käyttää ohjeen mukaisesti psylliumia ja ksantaania, joiden ansiosta kakusta ei tule murenevaa.

Gluteeniton tiikerikakku
Gluteeniton tiikerikakku

Ainesosat

palaa

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 2 dl
    Valio Keittiön kuohukermaa
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön kuohukerma 2 dl
  • 1 tl psylliumia
  • 200 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 3½ dl sokeria
  • 3 kananmunaa
  • 3 dl perunajauhoja
  • 3 dl riisijauhoja
  • 1 rkl leivinjauhetta
  • 1 tl ksantaania
  • 2 rkl kaakaojauhetta

Vuokaan

  • 0 kg
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 0 kg gluteenitonta korppujauhoa tai mantelijauhetta

Ohje

  1. Voitele ja korppujauhota n. 1,8 l torvivuoka.
  2. Sekoita kerman joukkoon psyllium ja anna turvota n. 10 min.
  3. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksi kerrallaan koko ajan vatkaten.
  4. Sekoita keskenään perunajauhot, riisijauhot, leivinjauhe ja ksantaani.
  5. Lisää kerma-psylliumseos ja kuivat aineet voi-sokeri-munavaahtoon vuorotellen. Sekoita. Ota 1/3 taikinasta erilleen ja sekoita siivilöiden sen joukkoon kaakaojauhe.
  6. Kaada puolet vaaleasta taikinasta vuokaan. Lusikoi väliin tumma taikina ja päälle loppu vaalea taikina.
  7. Raidoita kakku pistelemällä haarukalla taikinan läpi sieltä täältä.
  8. Paista tiikerikakkua uunin keskiosassa 175 asteessa 55 - 60 min tai kunnes kakku on puutikulla kokeiltuna kypsä.
  9. Anna jäähtyä hetki vuoassa ennen kumoamista.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 387 kcal
Proteiini 3,4 g
Hiilihydraatti 47,3 g
Rasva 20,3 g
Tyydyttynyt rasva 11,5 g
Ravintokuitu 0,9 g
Suola 0,7 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • Valio voita
  • gluteenitonta korppujauhoa
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search