Gluteeniton tiikerikakku

Gluteeniton tiikerikakku
Tehnyt AnnaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä

Gluteeniton tiikerikakku

Gluteeniton tiikerikakku

Gluteeniton tiikerikakku on rakenteeltaan tavallista tiikerikakkua kevyempi, hiukan pumpulimainen. Kakun onnistumisen kannalta tärkeää on käyttää ohjeen mukaisesti psylliumia ja ksantaania, joiden ansiosta kakusta ei tule murenevaa.

Valmistusaika

Työaika
20 min
uunissa
1 h
Yhteensä
1 h 20 min

Vaikeustaso

Leivonnan harrastaja
33 arvostelua

Ainekset25 palaa

25 palaa
2 dl
1 tl
psylliumia
200 g
3 ½ dl
sokeria
3
kananmunaa
3 dl
perunajauhoja
3 dl
riisijauhoja
1 rkl
leivinjauhetta
1 tl
ksantaania
2 rkl
kaakaojauhetta

Vuokaan

gluteenitonta korppujauhoa tai mantelijauhetta

Ohje

  1. Voitele ja korppujauhota n. 1,8 l torvivuoka.
  2. Sekoita kerman joukkoon psyllium ja anna turvota n. 10 min.
  3. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksi kerrallaan koko ajan vatkaten.
  4. Sekoita keskenään perunajauhot, riisijauhot, leivinjauhe ja ksantaani.
  5. Lisää kerma-psylliumseos ja kuivat aineet voi-sokeri-munavaahtoon vuorotellen. Sekoita. Ota 1/3 taikinasta erilleen ja sekoita siivilöiden sen joukkoon kaakaojauhe.
  6. Kaada puolet vaaleasta taikinasta vuokaan. Lusikoi väliin tumma taikina ja päälle loppu vaalea taikina.
  7. Raidoita kakku pistelemällä haarukalla taikinan läpi sieltä täältä.
  8. Paista tiikerikakkua uunin keskiosassa 175 asteessa 55 - 60 min tai kunnes kakku on puutikulla kokeiltuna kypsä.
  9. Anna jäähtyä hetki vuoassa ennen kumoamista.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
390 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
46 g
Rasva
21 g
Tyydyttynyt rasva
12 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,6 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.