Gluteeniton tiikerikakku

Tehnyt AnnaValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä
Tehnyt Anna
Valio Koekeittiöstä

Gluteeniton tiikerikakku

Gluteeniton tiikerikakku

Gluteeniton tiikerikakku on rakenteeltaan tavallista tiikerikakkua kevyempi, hiukan pumpulimainen. Kakun onnistumisen kannalta tärkeää on käyttää ohjeen mukaisesti psylliumia ja ksantaania, joiden ansiosta kakusta ei tule murenevaa.

1 h 20 min
keskitaso
390 kcal / 100g
0
Tehnyt AnnaValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä
Tehnyt Anna
Valio Koekeittiöstä

Ainekset25 palaa

25 palaa
2 dl
1 tl
psylliumia
200 g
3 ½ dl
sokeria
3
kananmunaa
3 dl
perunajauhoja
3 dl
riisijauhoja
1 rkl
leivinjauhetta
1 tl
ksantaania
2 rkl
kaakaojauhetta

Vuokaan

gluteenitonta korppujauhoa tai mantelijauhetta

Ohje

  1. Voitele ja korppujauhota n. 1,8 l torvivuoka.
  2. Sekoita kerman joukkoon psyllium ja anna turvota n. 10 min.
  3. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksi kerrallaan koko ajan vatkaten.
  4. Sekoita keskenään perunajauhot, riisijauhot, leivinjauhe ja ksantaani.
  5. Lisää maito-psylliumseos ja kuivat aineet voi-sokeri-munavaahtoon vuorotellen. Sekoita. Ota 1/3 taikinasta erilleen ja sekoita siivilöiden sen joukkoon kaakaojauhe.
  6. Kaada puolet vaaleasta taikinasta vuokaan. Lusikoi väliin tumma taikina ja päälle loppu vaalea taikina.
  7. Raidoita kakku pistelemällä haarukalla taikinan läpi sieltä täältä.
  8. Paista tiikerikakkua uunin keskiosassa 175 asteessa 55 - 60 min tai kunnes kakku on puutikulla kokeiltuna kypsä.
  9. Anna jäähtyä hetki vuoassa ennen kumoamista.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
390 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
46 g
Rasva
21 g
Tyydyttynyt rasva
12 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,6 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›