Mariannen tiikerikakku

Mariannen tiikerikakku

1 h 30 min
keskitaso
381 kcal / 100g
3
4

Tiikerikakku on yksi suosituimmista ja tunnetuimmista kahvikakuista. Sitä rakastavat lapset ja aikuiset. Mariannen nimikkokakku on piparmintun makuinen. Mausteisen tiikerinkakun (ks. alaohje) salaisuus on raitataikinan kaneli- tai kardemummalisäyksessä. Leivo itselle tai lahjaksi.

Ainekset

25 viipaletta
200 g
2 ½ dl
sokeria
3
kananmunaa
4 dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
2 tl
vaniljasokeria
1 dl
Valio kermaviiliä
2 rkl
kaakaojauhetta , esim. van Houten
1 dl
Marianne crush -rouhetta

Ohje

  1. Voitele ja korppujauhota huolella 1,8 litran torvivuoka.
  2. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri.
  3. Lisää huoneenlämpöiset munat yksitellen, samalla sekoittaen.
  4. Yhdistä vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Lisää seoksena vuoroin kermaviilin kanssa. Sekoita tasaiseksi.
  5. Ota taikinasta 1/3 erilleen toiseen kulhoon. Sekoita siihen kaakaojauhe sihdin läpi sekä Marianne crush.
  6. Lusikoi puolet vaaleasta taikinasta kakkuvuoan pohjalle. Lisää tumma taikina. Lisää loput vaaleasta taikinasta.
  7. Pistele haarukalla, jotta raidat sekoittuvat hiukan.
  8. Paista 175 asteessa uunin alimmalla paistotasolla 55 - 60 min. Peitä tarvittaessa leivinpaperilla, ettei pinta tummu liikaa. Kumoa kakku hiukan jäähtyneenä.
  9. MAUSTEINEN TIIKERIKAKKU

  10. Korvaa Marianne crush 2 tl:lla kanelia tai 3/4 tl:lla jauhettua kardemummaa. Sekoita mauste kaakaojauheen joukkoon ja sihtaa raitataikinaan.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
381 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
44 g
Rasva
20 g
Suola
0,4 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
26 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (4)

Nimetön28.5.2018 kello 13:57
Minkä kokoiseen vuokaan taikina on mitoitettu?
Nimetön5.5.2018 kello 19:47
Tuli kyllä pieni kakku. Vuoka oli 1,8 litran ,mut tosi vajaaks jäi. Taikinaaki oli aivan liian vähän!
Nimetön1.5.2018 kello 13:27
Tein kaksi kakkua peräkkäin ja ne onnistuivat erinomaisesti. Laitoin hieman enemmän leivinjauhetta ja tein kevytkermalla. Olen ennenkin tehnyt ja on hyvää.