Siirry sisältöön
Muffinssit ja kuppikakut moneen makuun

Leivonta

Muffinssit ja kuppikakut moneen makuun

Muffinit, muffinssit ja kuppikakut. Herkullisella annosleivonnaisella on monta nimeä. Leivo resepteillämme muffinsseja ja kuppikakkuja juhliin, ystävälle tai ihan vain omaksi iloksi.


Näyttävät kuppikakut kruunaavat juhlahetken

Amerikkalaiset cupcake-leivonnaiset eli kuppikakut villitsivät makean ystävät muutamia vuosia sitten. Herkullisen maun lisäksi suosiota selittää kuppikakkujen näyttävä ulkonäkö. Tärkein osa on runsas tuorejuusto- tai voikreemikuorrutus, joka pursotetaan usein korkeaksi huipuksi kuppikakun päälle. Tuhdeimmissa kuppikakuissa leivoksen sisältä löytyy hillo-, kinuski tai suklaasydän.Ideoita muffinssien ja kuppikakkujen koristeluun

Muffinssien ja kuppikakkujen koristelussa mahdollisuudet ovat rajattomat. Yksinkertaisimmillaan ne saavat pinnalleen kuorrutetta ja nonparelleja, mutta pinnalle voi lisätä myös karkkeja, keksipaloja tai suklaa- ja sokerikoristeita. Koristelua muuttamalla yksinkertainen muffinssi taipuu vaikka halloweenin hurjiksi haamumuffinsseiksi.

Kuorrutus viimeistelee kuppikakun

Pursotustapoja löytyy kymmeniä erilaisia ja samaan leivokseen voi yhdistää useamman väristä ja makuista kuorrutetta, kuten minttu-suklaacupcakeissa. Ihana idea koristeluun on terälehtityllalla tehty ruusupursotus.


Tip icon

Haluatko tasaisia vai keskeltä kohonneita muffinsseja? Valmistustapa vaikuttaa.

Vaikka monissa resepteissä neuvotetaan vaahdottamaan sokeri munien tai voin kanssa, voi muffinssitaikinan valmistaa aina vain ainekset keskenään sekoittamalla. Silloin muffinssit kohoavat keskeltä enemmän. Jos taas haluat kuorruttaa muffinssit, on tasainen pinta parempi. Sen saat aikaan vaahdottamalla ainekset reseptin mukaan.

Kinuskikissan kukkeat tyllapursotukset

Kinuskikissa-bloggaajan käsissä vadelma-valkosuklaamuffinssit saavat pinnalleen upeat, moniväriset kukkapursotukset erilaisia tyllapäitä käyttämällä.

Katso kaikki muffinssi- ja kuppikakkureseptit

Mahdottoman paljon makeita muffinssi- ja kuppikakkureseptejä! Täältä löydät niin tutut suosikit kuin uudet ideat makeaan muffinssihetkeen. Kokeile amerikkalaisia red velvet cupcakeja, meheviä mokkamuffineja tai muffinin ja croissantin yhdistäviä cruffineita!


Pullaposti

Leivontaan keskittyvä Pullaposti on kotileipurin luottoystävä. Uutiskirjeen tilaajana saat sähköpostiisi uusimmat reseptit, jutut leivonta-alan kuumimmista trendeistä sekä tietoa leivonnan uutuustuotteista. Uutiskirje julkaistaan kerran kuukaudessa.

Tietoja siitä, miten käsittelemme kuluttajien henkilötietoja, löydät täältä.

Tietoja siitä, miten käsittelemme ammattilaisten henkilötietoja, löydät täältä.

Search