Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Sitruunacruffinssit

Cruffinssissa kohtaa rapea croissantti ja mehevä muffinssi - täydellistä, sanoisin. Cruffinssit ovat todella helppotekoisia, vaikka rakenteen moniulotteisuus antaa ymmärtää muuta.

Sitruunacruffinssit
Sitruunacruffinssit

Ainesosat

pientä cruffinssia

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 2 kananmunaa
  • 1 dl sokeria
  • 1 dl
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • ½ tl ruokasoodaa
  • 1 dl sitruunamehua ja sitruunan raastettu kuori
  • 1 tlk (240 g) raakoja tölkki- tai pakastecroissantteja
  • 1 prk (200 g)
    Valio Keittiön maustettua rahkaa sitruuna
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön maustettu rahka 200 g sitruuna laktoositon

Ohje

  1. Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi.
  2. Sekoita ruokasooda ja leivinjauhe vehnäjauhoihin. Lisää jauhoseos, sitruunamehu ja Oivariini vuorotellen muna-sokerivaahtoon kevyesti nostellen.
  3. Jaa taikina muffinivuokiin muffinssipeltiin.
  4. Avaa croissanttitölkki. Leikkaa 12:ksi kiekoksi. Nosta kiekko jokaisen muffinssin pinnalle. (Voit myös käyttää raakoja pakastecroissantteja. Anna tällöin niiden sulaa ennen leikkaamista ja muffinssien päälle laittamista.)
  5. Paista uunin keskiosassa 200 asteessa n. 20 min tai kunnes croissantti on kauniin ruskea ja rapea. Anna jäähtyä.
  6. Laita rahka pursotuspussiin, jossa on pitkäkärkinen tai pyöreä pienisuinen tylla. Voit myös leikata pursotuspussin kärkeen pienen aukon.
  7. Pursota rahkaa jokaisen jäähtyneen muffinssin keskelle croissanttikannen alta. Jos sinulla ei ole tyllaa, tee veitsellä pieni aukko pursotusta varten.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 314 kcal
Proteiini 6,2 g
Hiilihydraatti 32 g
Rasva 17,6 g
Tyydyttynyt rasva 5,1 g
Ravintokuitu 1 g
Suola 0,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search