
Valmistusaika
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
20 min
Yhteensä
40 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni200°C
Arvostele
3
tähteä viidestä
2 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta- 2 kananmunaa
- 1 dl sokeria
-
1 dl
Valio Oivariini® juoksevaaValio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- ½ tl ruokasoodaa
- 1 dl sitruunamehua ja sitruunan raastettu kuori
- 1 tlk (240 g) raakoja tölkki- tai pakastecroissantteja
-
1 prk (200 g)
Valio maustettua rahkaa sitruunaValio maustettu rahka sitruuna sopii monenlaiseen herkutteluun. Laktoosittomalla maustetulla rahkalla syntyvät ihanat jälkiruoat ja maukkaat…
Jaa resepti
Ohje
- Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi.
- Sekoita ruokasooda ja leivinjauhe vehnäjauhoihin. Lisää jauhoseos, sitruunamehu ja Oivariini vuorotellen muna-sokerivaahtoon kevyesti nostellen.
- Jaa taikina muffinivuokiin muffinssipeltiin.
- Avaa croissanttitölkki. Leikkaa 12:ksi kiekoksi. Nosta kiekko jokaisen muffinssin pinnalle. (Voit myös käyttää raakoja pakastecroissantteja. Anna tällöin niiden sulaa ennen leikkaamista ja muffinssien päälle laittamista.)
- Paista uunin keskiosassa 200 asteessa n. 20 min tai kunnes croissantti on kauniin ruskea ja rapea. Anna jäähtyä.
- Laita rahka pursotuspussiin, jossa on pitkäkärkinen tai pyöreä pienisuinen tylla. Voit myös leikata pursotuspussin kärkeen pienen aukon.
- Pursota rahkaa jokaisen jäähtyneen muffinssin keskelle croissanttikannen alta. Jos sinulla ei ole tyllaa, tee veitsellä pieni aukko pursotusta varten.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
314 kcal
Proteiini
6,2 g
Hiilihydraatti
32 g
Rasva
17,6 g
Tyydyttynyt rasva
5,1 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa