Sitruunacruffinssit

Sitruunacruffinssit

Cruffinssissa kohtaa rapea croissantti ja mehevä muffinssi - täydellistä, sanoisin. Cruffinssit ovat todella helppotekoisia, vaikka rakenteen moniulotteisuus antaa ymmärtää muuta.

40 min
keskitaso
317 kcal / 100g
0

Ainekset12 pientä cruffinssia

12 pientä cruffinssia
2
kananmunaa
1 dl
sokeria
1 dl
3 dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
½ tl
ruokasoodaa
1 dl
sitruunamehua ja sitruunan raastettu kuori
1 tlk (240 g)
1 prk (200 g)

Ohje

  1. Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi.
  2. Sekoita ruokasooda ja leivinjauhe vehnäjauhoihin. Lisää jauhoseos, sitruunamehu ja Oivariini vuorotellen muna-sokerivaahtoon kevyesti nostellen.
  3. Jaa taikina muffinivuokiin muffinssipeltiin.
  4. Avaa croissanttitölkki. Leikkaa 12:ksi kiekoksi. Nosta kiekko jokaisen muffinssin pinnalle. (Voit myös käyttää raakoja pakastecroissantteja. Anna tällöin niiden sulaa ennen leikkaamista ja muffinssien päälle laittamista.)
  5. Paista uunin keskiosassa 200 asteessa n. 20 min tai kunnes croissantti on kauniin ruskea ja rapea. Anna jäähtyä.
  6. Laita rahka pursotuspussiin, jossa on pitkäkärkinen tai pyöreä pienisuinen tylla. Voit myös leikata pursotuspussin kärkeen pienen aukon.
  7. Pursota rahkaa jokaisen jäähtyneen muffinssin keskelle croissanttikannen alta. Jos sinulla ei ole tyllaa, tee veitsellä pieni aukko pursotusta varten.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
317 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
32 g
Rasva
18 g
Tyydyttynyt rasva
5 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,4 g
Kalsium
57 mg
D-vitamiini
3 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›