Helpot vhh mukikakut

Helpot vhh mukikakut
Tehnyt AnnaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä

Helpot vhh mukikakut

Helpot vhh mukikakut

Vähähiilihydraattiset mukikakut valmistuvat silmänräpäyksessä kun tekee mieli jotain pientä hyvää. Mukikakkuja voi maustaa kanelilla, kardemummalla, marjoilla tai kaakaojauhoilla. Tällä perusohjeella voit päästää sisäisen leipurisi valloilleen.

Valmistusaika

Työaika
10 min
Yhteensä
10 min

Vaikeustaso

Aloitteleva leipoja
66 arvostelua

Ainekset2 annosta

2 annosta
1 rkl
1 rkl
sitruunamehua tai kuohukermaa
1
kananmuna
1 rkl
stevia sweet crystal -makeutusjauhetta
1 rkl
kookosjauhoja
1 rkl
mantelijauhetta
½ tl
leivinjauhetta

Kuorrutus

50 g
1 rkl
sitruunamehua ja sitruunan kuorta raasteeetuna
1 tl
stevia sweet crystal -makeutusjauhetta

Ohje

  1. Sekoita mikrokakun ainekset kahvikupissa tai pahvisessa muffinssivuoassa. Jaa puolet taikinasta toiseen kuppiin. Muffini nousee mikrossa lähes kaksinkertaiseksi, joten täytäthän kupit vain hieman yli puoleen väliin.
  2. Laita mikrokakku kypsymään mikroon täydelle teholla 1 min 15 sek – 1 min 45 sek mikrosta ja kupista riippuen.
  3. Sekoita kuorrutuksen ainekset voimakkaasti lusikalla vatkaten.
  4. Pursota tai lusikoi rennosti kuorrutus jäähtyneiden mikrokakkujen päälle.
  5. Kokeile myös muita makuja

  6. Voit lisätä mukikakkuihin marjoja tai muita makuaineita, kuten kardemummaa, kanelia, piparkakkumaustetta tai inkivääriä. Jos haluat tehdä suklaisen mukikakun, käytä sitruunamehun sijasta kuohukermaa ja lisää taikinaan 1 rkl kaakaojauhetta ja vähähiilihydraattista suklaata paloiteltuna.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
263 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
10 g
Rasva
21 g
Tyydyttynyt rasva
11 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,8 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.