Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Muffinssien kuorrutukset

Muffinssit ovat todella monipuolinen leivonnainen, jonka saa hetkessä muokattua tilaisuuteen sopivaksi valitsemalla sopivan kuorrutuksen. Tästä ohjeesta löydät kolme erilaista kuorrutusta eri tilanteisiin ja lukuisan määrän eri makuvaihtoehtoja.

Muffinssien kuorrutukset
Muffinssien kuorrutukset

Ainesosat

kpl

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Rahkakuorrutus

Tuorejuustokuorrutus

Suklaavoikreemi

 • 200 g
  Valio voita, huoneenlämpöisenä
  Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
  Valio voi 500 g normaalisuolainen
 • 200 g tummaa suklaata
 • ½ dl vettä
 • 1 dl tomusokeria

Ohje

Rahkakuorrutus

 1. Vaahdota kerma ja rahka yhdessä jämäkäksi vaahdoksi.
 2. Rahkakuorrutus on raikkaan makuinen ja pehmeän miellyttävä syödä. Pursotusjälki ei kestä kovin pitkää säilytystä ja rahkakuorrutetut muffinssit kannattaakin tarjoilla ja syödä nopeasti valmistamisen jälkeen.

Tuorejuustokuorrutus

 1. Vaahdota tuorejuusto ja kerma yhdessä jämäkäksi vaahdoksi.
 2. Tuorejuustokuorrutus on kohtuullisen jämäkkä ja kestää kuljetusta tai säilystystä. Pursotusjälki pysyy siistinä useamman päivän.

Suklaavoikreemi

 1. Vaahdota huoneenlämpöinen voi kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Sulata suklaa vesihauteessa tai varoen mikrossa. Valuta suklaa voivaahdon joukkoon samalla vatkaten.
 2. Lisää vielä vesi ja tomusokeri, sekoita tasaiseksi.
 3. Tämä kuorrutus on todella jämäkkä ja kestävä. Pursotus kestää kuljetusta ja säilytystä hyvin. Pursotusjälki pysyy siistinä myös pakastuksen. Voi-kermapursotus kovettuu jääkaapissa, joten se kannattaa tarjota aina huoneenlämpöisenä.

Pursotus

 1. Laita kuorrutus pursotuspussiin, jossa on tylla. Voit myös leikata pursotuspussin kärkeen ison pursotusaukon, mikäli sinulla ei ole tyllaa. Pursotusjälki on kuitenkin parempi tyllan avulla.
 2. Pursota kuorrutus jäähtyneiden muffinssien pinnalle. Voit leikitellä pursotuksilla pursottamalla saman muffinssin pinnalle eri kuorrutuksilla tai eri pursotustyyleillä.
 3. Koristele muffinssit halutessasi syötävillä kukilla, nonparelleilla tai karkeilla.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 336 kcal
Proteiini 4,3 g
Hiilihydraatti 15 g
Rasva 28,6 g
Tyydyttynyt rasva 16,6 g
Ravintokuitu 0,6 g
Suola 0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search