Suolakinuskimuffinssit

Suolakinuskimuffinssit
Tehnyt AnnaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä

Suolakinuskimuffinssit

Suolakinuskimuffinssit

Mehevät suklaamuffinssit kätkevät sisälleen herkullisen suolakinuskin ja ne kuorrutetaan unelman pehmeällä kinuskivaahdolla. Näillä helppotekoisilla muffinsseilla ihastutat kahvipöydän vieraat.

Valmistusaika

Työaika
30 min
jäähdytys
30 min
uunissa
15 min
Yhteensä
1 h 15 min

Vaikeustaso

Leivonnan harrastaja

Keskustele reseptistä.

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi! Huomioithan, että vastaamme resepteihin liittyviin kysymyksiin vain <a>Valio Kuluttajapalvelun</a> kautta.

00 arvostelua

Ainekset12 kpl

12 kpl

Taikina

2
kananmunaa
2 dl
sokeria
1 dl
2 dl
3 ½ dl
vehnäjauhoja
1 dl
kaakaojauhetta
1 rkl
vaniljasokeria
1 ½ tl
ruokasoodaa
ripaus
suolaa

Suolakinuskisydän

1 prk (200 g)
1 tl
sormisuolaa

Kuorrutus ja koristeet

1 ½ dl
1 rasia (200 g)
nonparelleja

Ohje

  1. Sekoita munat ja sokeri. Lisää Oivariini, jogurtti ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita tasaiseksi.
  2. Jaa taikina muffinipellin voideltuihin syvennyksiin tai paperisiin muffinivuokiin.
  3. Paista uunin keskiosassa 200 asteessa 15 - 17 min. Anna muffinsien jäähtyä.
  4. Sekoita kinuskikreemiin sormisuola. Tee muffinssien pintaan kolo esim. omenaporalla. Lusikoi tai pursota suolakinuskia koloon.
  5. Kuorrutus ja koristeet

  6. Vaahdota kerma ja kinuskikreemi kuohkeaksi yhdessä kulhossa sähkövatkaimella.
  7. Laita kuorrutus pursotuspussiin, jossa on Ø 12 - 15 mm:n tylla. Voit myös leikata pursotuspussin kärkeen ison pursotusaukon, mikäli sinulla ei ole tyllaa.
  8. Pursota kuorrutus jäähtyneiden muffinssien pinnalle. Viimeistele nonparelleilla.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
286 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
38 g
Rasva
12 g
Tyydyttynyt rasva
5 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,6 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.