Hummingbird-muffinit eli banaani-pähkinämuffinit

Hummingbird-muffinit eli banaani-pähkinämuffinit

45 min
keskitaso
296 kcal / 100g
3
2

Hummingbird-kakku on amerikkalainen klassikko. Mehevän hedelmäinen taikina taipuu myös muffineiksi. Muffinit kuorrutetaan porkkanakakun tavoin sulatejuustokreemillä.

Ainekset

12 muffinia
1 ½ dl
sokeria
½ dl
hunajaa
1 dl
2
kananmunaa
2 dl
1 tl
kanelia
4 dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
1 dl
pekaanipähkinöitä
1 tlk (230/145 g)
ananasmurskaa
2 pientä
banaania

Kuorrutus

1 prk (250 g)
90 g
3 dl
tomusokeria
1
banaani

Pinnalle

10 g
¾ dl
speltti- tai kaurahiutaleita
¼ dl
pekaanipähkinöitä
1 tl
hunajaa

Lisäksi

12
Amerikan muffinivuokaa

Ohje

  1. Sekoita kaikki muffinien ainekset, pähkinät rouhittuna, ananasmurska valutettuna ja banaani kuutioituna.
  2. Lusikoi taikina muffinipeltiin laitettuihin amerikanmuffinivuokiin.
  3. Paista uunin keskiosassa 200 asteessa n. 20 min. Anna jäähtyä.
  4. Valmista kuorrutus: vatkaa Koskenlaskija, huoneenlämpöinen voi ja tomusokeri kuohkeaksi. Sekoita joukkoon muussattu banaani. Pursota kuorrutus muffinien pinnalle.
  5. Paahda pannulla voissa ja hunajassa hiutaleet ja rouhitut pähkinät. Ripottele kuorrutuksen päälle.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
296 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
34 g
Rasva
15 g
Suola
0,6 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
116 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)