Siirry sisältöön
Piña colada -kakku

Piña colada -kakku

Kookoksen ja ananaksen yhdistelmä maistuu myös kakussa. Tämän kesän maukkaimmat kakut tarjoillaan rennosti viimeisteltynä. Mehukkuuus ja maku saavat loistaa pääroolissa.

Piña colada -kakku

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 3 dl sokeria
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 1 rkl leivinjauhetta
  • 3 kananmunaa
  • 1½ dl
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon
  • 1 tlk (230/145 g) ananasmurskaa
  • 3 dl
    Valio A+™ luonnonjogurttia
    Valio A+™ luonnonjogurtti on pehmeää ja ihanan täyteläistä jogurttia monipuoliseen käyttöön. Nauti sellaisenaan tai esimerkiksi…
    Valio A+™ luonnonjogurtti 1 kg laktoositon

Vuokaan

  • 1 rkl
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon
  • 3 rkl korppujauhoja tai kookoshiutaleita

Kostutukseen

  • 1 dl kookosmaitoa

Täyte ja kuorrutus

  • 2 rkl kookoslikööriä, esim. Malibu
  • 2 liivatetta
  • 2 dl kookosmaitoa
  • 1 prk (150 g)
    Valio Keittiön crème fraîchea
    Valio crème fraîche on lusikoitavan täyteläistä ranskankermaa, joka sopii monipuolisesti ruoanlaittoon. Ranskalaisessa keittiössä crème fraîchea…
    Valio crème fraîche 150 g laktoositon, luomu
  • 2 dl
    Valio Keittiön vispikermaa
    Valio laktoositon vispikerma on parhaimmillaan vaahdotettuna leivonnassa, kakkujen koristelussa ja jälkiruoissa. Erityisen hyvin se sopii…
    Valio vispikerma 2 dl UHT laktoositon
  • 1½ dl tomusokeria

Koristeluun

  • 0 kg kookoslastuja
  • 0 kg kuivattuja ananasviipaleita

Ohje

  1. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää munat, Oivariini, ananasmurska liemineen ja jogurtti. Sekoita vain sen verran, että ainekset ovat tasaisesti sekaisin.
  2. Pohjusta kaksi ø 20-22 cm:n vuokaa leivinpaperilla ja voitele sekä korppujauhota reunat. Voit käyttää korppujauhojen tilalla myös kookoshiutaleita.
  3. Jaa taikina vuokiin. Paista kiertoilmatoiminnolla 175 asteessa n. 35 min, kunnes kakkupohjat ovat kypsät.
  4. Irrota hiukan jäähtyneet pohjat vuoista. Anna jäähtyä hyvin ritilän päällä.
  5. Valmista täyte: laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen. Lusikoi kookosmaidosta ainoastaan pinnalla oleva valkoinen, kiinteä rasvaosa kulhoon. Säästä vesiosa kostutukseen.
  6. Vaahdota kookosrasva, crème fraîche ja vispikerma. Lisää tomusokeri muutamassa erässä vaahdotuksen aikana. Sulata liivatteet tilkkaan kiehuvan kuumaa kookosvettä ja sekoita liivateseos vaahdon joukkoon. Anna täytteen jähmettyä jääkaapissa n. 1/2 h ennen kakun kokoamista.
  7. Kostuta kakkupohjat kookosvedellä. Pursota tai levitä pohjien väliin ja pinnalle täyte. Levitä ohuelti palettilastalla yli pursuava täyte reunoille. Koristele kakku kookoshiutaleilla ja kuivatuilla ananasviipaleilla.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 285 kcal
Proteiini 5,2 g
Hiilihydraatti 30,5 g
Rasva 15,7 g
Tyydyttynyt rasva 7,2 g
Ravintokuitu 0,7 g
Suola 0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • kookoslastuja
  • kuivattuja ananasviipaleita
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search