Siirry sisältöön
Herkkumurupiirakka

Herkkumurupiirakka

Herkkumurupiirakan ohje rakentuu siten, että ensin tehdään muruseos, joka jaetaan kahteen osaan. Toisesta osasta tehdään pohja ja toisesta muruseos piirakan pinnalle lisäämällä ainekset ohjeen mukaan. Piirakassa yhdistyy herkullisella tavalla pehmeä pohja, mehevä täyte ja rapea murupinta.

Herkkumurupiirakka

Ainesosat

palaa, 1 uunipellillinen

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 250 g
    Valio Eila® voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio Eila® voi 200 g laktoositon
  • 2½ dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 7½ dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta

Lisää muruseokseen

  • 1 dl mantelijauhetta

Lisää pohjataikinaan

  • 1 prk (200 g)
    Valio Eila® kermaviiliä
    Valio laktoositon kermaviili sopii monipuolisesti dippailuun, ruoanlaittoon ja kylmiin kastikkeisiin salaatin, uunilohen tai grilliruokien kaveriksi.…
    Valio kermaviili 200 g laktoositon
  • 1 kananmuna

Täyte

  • 2 prk (à 200 g)
    Valio maustettua rahkaa sitruuna
    Valio maustettu rahka sitruuna sopii monenlaiseen herkutteluun. Laktoosittomalla maustetulla rahkalla syntyvät ihanat jälkiruoat ja maukkaat…
    Valio maustettu rahka 200 g sitruuna laktoositon
  • 1 kananmuna
  • 1 tlk (230/140 g) ananaspaloja
  • 1 tlk (240/425 g) persikkaa

Ohje

  1. Sulata voi. Lisää siihen sokerit ja jauho-leivinjauheseos. Nypi murumaiseksi. Ota muruseosta 3 dl talteen, lisää siihen 1 dl mantelijauhetta (seos ripotetaan lopuksi piirakan pinnalle).
  2. Lisää pohjataikinaksi tulevaan muruseokseen kermaviili ja muna. Sekoita.
  3. Taputtele taikina jauhotetulla kädellä leivinpaperille uunipellille.
  4. Yhdistä sitruunarahka ja muna. Kaada seos taikinalle.
  5. Valuta hedelmät. Leikkaa ananaspalat kahtia. Kuutioi persikat. Lisää hedelmät rahkaseoksen päälle.
  6. Ripota muruseos pinnalle.
  7. Paista uunin ala- / keskiosassa 200 asteessa 25 min tai kunnes kypsä.
  8. Jäähdytä ennen tarjoilua.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 286 kcal
Proteiini 5,8 g
Hiilihydraatti 33,4 g
Rasva 14 g
Tyydyttynyt rasva 7,1 g
Ravintokuitu 1,4 g
Suola 0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search