Herkkumurupiirakka

Herkkumurupiirakka

Herkkumurupiirakan ohje rakentuu siten, että ensin tehdään muruseos, joka jaetaan kahteen osaan. Toisesta osasta tehdään pohja ja toisesta muruseos piirakan pinnalle lisäämällä ainekset ohjeen mukaan. Piirakassa yhdistyy herkullisella tavalla pehmeä pohja, mehevä täyte ja rapea murupinta.

45 min
helppo
285 kcal / 100g
6
7

Ainekset24 palaa, 1 uunipellillinen

24 palaa, 1 uunipellillinen
250 g
2 ½ dl
sokeria
2 tl
vaniljasokeria
7 ½ dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta

Lisää muruseokseen

1 dl
mantelijauhetta

Lisää pohjataikinaan

1 prk (200 g)
1
kananmuna

Täyte

2 prk (à 200 g )
1
kananmuna
1 tlk (230 / 140 g)
ananaspaloja
1 tlk (240 / 425 g)
persikkaa

Ohje

  1. Sulata voi. Lisää siihen sokerit ja jauho-leivinjauheseos. Nypi murumaiseksi. Ota muruseosta 3 dl talteen, lisää siihen 1 dl mantelijauhetta (seos ripotetaan lopuksi piirakan pinnalle).
  2. Lisää pohjataikinaksi tulevaan muruseokseen kermaviili ja muna. Sekoita.
  3. Taputtele taikina jauhotetulla kädellä leivinpaperille uunipellille.
  4. Yhdistä sitruunarahka ja muna. Kaada seos taikinalle.
  5. Valuta hedelmät. Leikkaa ananaspalat kahtia. Kuutioi persikat. Lisää hedelmät rahkaseoksen päälle.
  6. Ripota muruseos pinnalle.
  7. Paista uunin ala- / keskiosassa 200 asteessa 25 min tai kunnes kypsä.
  8. Jäähdytä ennen tarjoilua.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
285 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
34 g
Rasva
14 g
Tyydyttynyt rasva
7 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,3 g
Kalsium
67 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)