Tuulihatut

Tuulihatut

1 h
keskitaso
228 kcal / 100g
27
47

Pienet, kuohkeat tuulihatut ovat mukavia tarjottavia kevään ja kesän juhlissa. Samasta taikinasta voit tehdä sekä makeita että suolaisia herkkuja. Kokeile hattujen lisäksi muitakin hauskoja malleja: koiranluita ja joutsenia.

Ainekset

20 kpl

Tuulihatut

1 ½ dl
vettä
75 g
1 ½ dl
vehnäjauhoja
3
kananmunaa (keskikokoisia, koko M)

Pienet AURA tuulihatut

1 - 2 tlk (227/140 g)
ananasmurskaa
2 dl
1 pussi (150 g)
½ dl
persiljaa

Sitrustuulihatut

1 prk (200 g)
1 rasia (200 g)
1 tlk (312/175 g)
säilykemandariineja
(sokeria)

Mansikkatuulihatut

3 - 4 dl (150 - 200 g)
tuoreita mansikoita
1 - 2 rkl
sokeria
1 dl
1 prk (200 g)

"Koiranluut"

2 dl
1 ½ rkl
ruokosokerisiirappia tai fariinisokeria
n. 50 g
laktoositonta tummaa suklaata

Ohje

  1. Tuulihatut

  2. Kiehauta vesi ja voi kattilassa. Lisää vehnäjauhot. Sekoita puuhaarukalla kunnes taikinasta muodostuu kiinteä "pallo". Jäähdytä seos.
  3. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten sähkövatkaimella. Vatkaa ensimmäisen ja toisen munan lisäämisen jälkeen 2 min. Vatkaa kolmannen munan lisäämisen jälkeen 4 - 5 min.
  4. Pursota taikinasta leivinpaperin päälle ruusukkeita tai nostele kahdella lusikalla kekoja.
  5. Paista 200 asteessa n. 25 min. Älä avaa luukkua ensimmäisen 15 min aikana.
  6. Annoksesta tulee n. 20 keskikokoista tuulihattua ja n. 35 pientä tuulihattua.
  7. Pienet AURA tuulihatut

  8. Pursota yhdestä annoksesta taikinaa n. 35 pientä tuulihattua ja paista ohjeen mukaan.
  9. Valuta ananasmurskasta siivilässä neste pois hyvin lusikalla painellen (käyttämällä vain yhden tölkin ananasmurskaa maistuu AURA voimakkaammin). Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää siihen ananasmurska, AURA muru ja hienonnettu persilja.
  10. Leikkaa tuulihatuista kansi pois ohuella sahalaitaisella veitsellä. Täytä. Nosta kannet päälle. Täytteestä riittää n. 40 - 50 pieneen tuulihattuun.
  11. Sitrustuulihatut

  12. Yhdistä rahka ja tuorejuusto keskenään. Sekoita joukkoon valutetut mandariinit. Lisää sokeria maun mukaan.
  13. Leikkaa tuulihatuista kansi pois ohuella sahalaitaisella veitsellä. Täytä. Nosta kannet päälle. Täyte riittää n. 20 - 25 keskikokoiseen tuulihattuun.
  14. Mansikkatuulihatut

  15. Leikkaa mansikat pieniksi kuutioiksi. Lisää sokeri. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää vaahtoon mansikat ja vaniljarahka.
  16. Leikkaa tuulihatuista kansi pois ohuella sahalaitaisella veitsellä. Täytä. Nosta kannet päälle. Täyte riittää 20 - 25 keskikokoiseen tuulihattuun.
  17. "Koiranluut"

  18. Pursota taikinasta kaksi osittain päällekkäin menevää tankoa, jotka kaartuvat päissä ulospäin kuvan mukaisesti. Annoksesta tulee n. 10 "luuta". Paista ne ohjeen mukaan.
  19. Valmista suklaa-kermatäyte. Vatkaa kerma vaahdoksi. Leikkaa suklaa pieniksi kuutioiksi. Sekoita kermaan suklaa ja siirappi tai sokeri. Leikkaa "luista" yläosa pois terävällä, sahalaitaisella veitsellä. Täytä alaosat suklaa-kermatäytteellä. Laita kannet päälle.
  20. Valmista halutessasi sokerivesikuorrutus "luiden" päälle. Mittaa 1 1/2 dl tomusokeria. Lisää siihen 3 tl vettä vähitellen. Laita tuulihattuluut vierekkäin ja valuta lusikalla tai haarukalla sokerivesikuorrutusta leivosten päälle raidoiksi.
  21. Tuulihattujoutsenet

  22. Pursota pursottimen ohuella tyllalla (terällä) joutsenille kaulaksi numero 2 muotoiset kuviot (n. 18 - 20 kpl / annos taikinaa).
  23. Paista kuviot 200 asteessa n. 6 - 8 min. Tarkkaile paiston aikana, koska ohuet kaulat palavat helposti.
  24. Pursota loppu taikina yhtä moneen osaan. "Vartalot" voi pursottaa hieman soikean muotoisiksi.
  25. Leikkaa jäähtyneistä tuulihatuista kannet pois. Täytä haluamallasi (esim. sitrus-tai mansikka) täytteellä. Leikkaa kannet vielä kahtia. Aseta kaulat paikoilleen ja kannen puolikkaat päälle vinottain siiviksi

Vinkki

* Tuulihattujen onnistumisen kannalta on tärkeää riittävä vatkausaika munien lisäämisen jälkeen.* Älä avaa uuniin suuluukkua 15 ensimmäisen min. aikana.* Mikäli valmistat kerralla 2 - 3 kertaisen annoksen tuulihattutaikinaa, käytä munia lisättäessä vatkaamiseen yleiskonetta ja sen K- tai melavatkainta, koska näin iso annos taikinaa nousee helposti sähkövatkaimen vispaimien varsiin

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
228 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
13 g
Rasva
17 g
Suola
0,3 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
56 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)