Siirry sisältöön
Tuulihatut

Tuulihatut

Pienet, kuohkeat tuulihatut ovat mukavia tarjottavia kevään ja kesän juhlissa. Samasta taikinasta voit tehdä sekä makeita että suolaisia herkkuja. Kokeile hattujen lisäksi muitakin hauskoja malleja: koiranluita ja joutsenia.

Tuulihatut

Ainesosat

kpl

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Tuulihatut

  • 1½ dl vettä
  • 75 g
    Valio Eila® voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio Eila® voi 200 g laktoositon
  • 1½ dl vehnäjauhoja
  • 3 kananmunaa (keskikokoisia, koko M)

Pienet AURA tuulihatut

  • 1-2 tlk (227/140 g) ananasmurskaa
  • 2 dl
    Valio Eila® vispikermaa
    Valio laktoositon vispikerma on parhaimmillaan vaahdotettuna leivonnassa, kakkujen koristelussa ja jälkiruoissa. Erityisen hyvin se sopii…
    Valio vispikerma 2 dl UHT laktoositon
  • 1 pussi (150 g)
    Valio AURA® murua
    On vain yksi Valio AURA®, ainutlaatuisen makuinen suomalainen sinihomejuusto, joka on maistunut herkkusuille jo vuodesta…
    Valio AURA® e150 g murennettu sinihomejuusto
  • ½ dl tuoretta persiljaa

Sitrustuulihatut

  • 1 prk (200 g)
    Valio maustettua rahkaa sitruuna
    Valio maustettu rahka sitruuna sopii monenlaiseen herkutteluun. Laktoosittomalla maustetulla rahkalla syntyvät ihanat jälkiruoat ja maukkaat…
    Valio maustettu rahka 200 g sitruuna laktoositon
  • 1 rasia (200 g)
    Valio Viola® appelsiini tuorejuustoa
    Valio Viola® appelsiini on raikas tuorejuusto, jossa maistuvat aurinkoiset appelsiinit. Se sekoittuu leivonnassa kauniisti erilaisiin…
    Valio Viola® e200 g appelsiini tuorejuusto laktoositon
  • 1 tlk (312/175 g) säilykemandariineja
  • 0 kg sokeria

Mansikkatuulihatut

  • 3-4 dl (150-200 g) tuoreita mansikoita
  • 1-2 rkl sokeria
  • 1 dl
    Valio Eila® vispikermaa
    Valio laktoositon vispikerma on parhaimmillaan vaahdotettuna leivonnassa, kakkujen koristelussa ja jälkiruoissa. Erityisen hyvin se sopii…
    Valio vispikerma 2 dl UHT laktoositon
  • 1 prk (200 g)
    Valio maustettua rahkaa vanilja
    Valio maustettu rahka vanilja sopii monenlaiseen herkutteluun. Laktoosittomalla maustetulla rahkalla syntyvät ihanat jälkiruoat ja maukkaat…
    Valio maustettu rahka 200 g vanilja laktoositon

Koiranluut

  • 2 dl
    Valio Eila® vispikermaa
    Valio laktoositon vispikerma on parhaimmillaan vaahdotettuna leivonnassa, kakkujen koristelussa ja jälkiruoissa. Erityisen hyvin se sopii…
    Valio vispikerma 2 dl UHT laktoositon
  • 1½-2 rkl ruokosokerisiirappia tai fariinisokeria
  • 50 g laktoositonta tummaa suklaata

Ohje

Tuulihatut

  1. Kiehauta vesi ja voi kattilassa. Lisää vehnäjauhot. Sekoita puuhaarukalla kunnes taikinasta muodostuu kiinteä "pallo". Jäähdytä seos.
  2. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten sähkövatkaimella. Vatkaa ensimmäisen ja toisen munan lisäämisen jälkeen 2 min. Vatkaa kolmannen munan lisäämisen jälkeen 4 - 5 min.
  3. Pursota taikinasta leivinpaperin päälle ruusukkeita tai nostele kahdella lusikalla kekoja.
  4. Paista 200 asteessa n. 25 min. Älä avaa luukkua ensimmäisen 15 min aikana.
  5. Annoksesta tulee n. 20 keskikokoista tuulihattua ja n. 35 pientä tuulihattua.

Pienet AURA tuulihatut

  1. Pursota yhdestä annoksesta taikinaa n. 35 pientä tuulihattua ja paista ohjeen mukaan.
  2. Valuta ananasmurskasta siivilässä neste pois hyvin lusikalla painellen (käyttämällä vain yhden tölkin ananasmurskaa maistuu AURA voimakkaammin). Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää siihen ananasmurska, AURA muru ja hienonnettu persilja.
  3. Leikkaa tuulihatuista kansi pois ohuella sahalaitaisella veitsellä. Täytä. Nosta kannet päälle. Täytteestä riittää n. 40 - 50 pieneen tuulihattuun.

Sitrustuulihatut

  1. Yhdistä rahka ja tuorejuusto keskenään. Sekoita joukkoon valutetut mandariinit. Lisää sokeria maun mukaan.
  2. Leikkaa tuulihatuista kansi pois ohuella sahalaitaisella veitsellä. Täytä. Nosta kannet päälle. Täyte riittää n. 20 - 25 keskikokoiseen tuulihattuun.

Mansikkatuulihatut

  1. Leikkaa mansikat pieniksi kuutioiksi. Lisää sokeri. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää vaahtoon mansikat ja vaniljarahka.
  2. Leikkaa tuulihatuista kansi pois ohuella sahalaitaisella veitsellä. Täytä. Nosta kannet päälle. Täyte riittää 20 - 25 keskikokoiseen tuulihattuun.

"Koiranluut"

  1. Pursota taikinasta kaksi osittain päällekkäin menevää tankoa, jotka kaartuvat päissä ulospäin kuvan mukaisesti. Annoksesta tulee n. 10 "luuta". Paista ne ohjeen mukaan.
  2. Valmista suklaa-kermatäyte. Vatkaa kerma vaahdoksi. Leikkaa suklaa pieniksi kuutioiksi. Sekoita kermaan suklaa ja siirappi tai sokeri. Leikkaa "luista" yläosa pois terävällä, sahalaitaisella veitsellä. Täytä alaosat suklaa-kermatäytteellä. Laita kannet päälle.
  3. Valmista halutessasi sokerivesikuorrutus "luiden" päälle. Mittaa 1 1/2 dl tomusokeria. Lisää siihen 3 tl vettä vähitellen. Laita tuulihattuluut vierekkäin ja valuta lusikalla tai haarukalla sokerivesikuorrutusta leivosten päälle raidoiksi.

Tuulihattujoutsenet

  1. Pursota pursottimen ohuella tyllalla (terällä) joutsenille kaulaksi numero 2 muotoiset kuviot (n. 18 - 20 kpl / annos taikinaa).
  2. Paista kuviot 200 asteessa n. 6 - 8 min. Tarkkaile paiston aikana, koska ohuet kaulat palavat helposti.
  3. Pursota loppu taikina yhtä moneen osaan. "Vartalot" voi pursottaa hieman soikean muotoisiksi.
  4. Leikkaa jäähtyneistä tuulihatuista kannet pois. Täytä haluamallasi (esim. sitrus-tai mansikka) täytteellä. Leikkaa kannet vielä kahtia. Aseta kaulat paikoilleen ja kannen puolikkaat päälle vinottain siiviksi

Vinkki

Tuulihattujen onnistumisen kannalta on tärkeää riittävä vatkausaika munien lisäämisen jälkeen.

Älä avaa uuniin suuluukkua 15 ensimmäisen min. aikana.

Mikäli valmistat kerralla 2 - 3 kertaisen annoksen tuulihattutaikinaa, käytä munia lisättäessä vatkaamiseen yleiskonetta ja sen K- tai melavatkainta, koska näin iso annos taikinaa nousee helposti sähkövatkaimen vispaimien varsiin

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 226 kcal
Proteiini 4,9 g
Hiilihydraatti 13 g
Rasva 17,1 g
Tyydyttynyt rasva 9,6 g
Ravintokuitu 0,6 g
Suola 0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • sokeria
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search