Hyppää sisältöön
Hedelmäinen kinuski-kermakakku

Hedelmäinen kinuski-kermakakku

Kesän juhlakausi lähestyy. Perinteinen kinuskikakku on varma valinta juhlapöydän tarjottavaksi.

Hedelmäinen kinuski-kermakakku

Ainekset

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 4 kananmunaa
  • 1½ dl sokeria
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1½ rkl perunajauhoja
  • ½ dl kaakaojauhetta
  • 2 tl leivinjauhetta

Kostutukseen

Täyte

  • 2½ dl
    Valio ananastäysmehua
    Valio ananastäysmehu on aamuhetkien virkistäjä, joka maistuu koko perheelle. Täysmehujen mehupitoisuus on aina 100 %,…
    Valio ananastäysmehu 1 l
  • 1 rkl sokeria
  • 1 kananmuna
  • 1½ rkl limetti- tai sitruunamehua
  • 1½ rkl perunajauhoja
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 pieni tlk (230/140 g) ananasmurskaa
  • 1 makea omena
  • 1 banaani

Koristeluun

  • 4 dl
    Valio Eila® vispikermaa
    Valio laktoositon vispikerma on parhaimmillaan vaahdotettuna leivonnassa, kakkujen koristelussa ja jälkiruoissa. Erityisen hyvin se sopii…
    Valio vispikerma 2 dl UHT laktoositon
  • ¾ dl fariinisokeria
  • 0 kg hedelmiä esim. karambolaa

Ohje

  1. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet vaahtoon siivilän läpi varovasti sekoittaen. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun tasapohjaiseen 2 1/2 litran kakkuvuokaan. Paista 175 asteessa n. 30 min.
  2. Kumoa kypsä, hieman jäähtynyt pohja leivinpaperin päälle.
  3. Valmista täyte. Sekoita ananastäysmehu, muna, sokeri, sitruunamehu ja perunajauhot kattilassa. Kuumenna sekoittaen, kunnes kiisseli kiehahtaa ja sakenee. Jäähdytä ja mausta vaniljasokerilla.
  4. Kuori ja kuutioi omena pieniksi kuutioiksi. Valuta ananasmurska ja viipaloi banaani. Lisää hedelmät jäähtyneen kiisselin joukkoon
  5. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Nosta kakun pohja tarjoiluvadille. Kostuta ja levitä puolet täytteestä pohjalevylle. Nosta kakun keskikerros päälle, kostuta ja levitä loppu täyte. Kostuta kansilevyä hieman leikkauspinnalta ja aseta päällimmäiseksi.
  6. Peitä kakku kelmulla ja aseta päälle kevyt paino, kuten leikkuulauta. Anna vetäytyä viileässä.
  7. Valmista kuorrutus. Yhdistä pinnoitetussa kattilassa 2 dl kermaa ja fariinisokeri. Keitä välillä sekoittaen n. 10 - 15 min. Jäähdytä kinuskia hetki ja kaada kakun keskelle. Anna valua tasaisesti. Voit tarvittaessa kallistella kakku hiukan tai levittää kuorrutusta veitsellä.
  8. Koristele kakku hedelmillä
  9. Vaahdota loppu vispikerma. Lusikoi se pursotuspussiin, jossa on tähtitylla. Pursota kakun reunat.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 180 kcal
Proteiini 3,1 g
Hiilihydraatti 19,9 g
Rasva 9,6 g
Tyydyttynyt rasva 5,1 g
Ravintokuitu 0,8 g
Suola 0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • hedelmiä
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Etsi